Capitolul 18

867 50 8
                                    

Dupa ce am facut un dus scurt, m-am proptit in fata sifonierului ca sa-mi aleg haine. Aveam 2 rochii de seara, una de plaja, si vreo trei de zi. Intr-un final m-am decis la una din rochiile de zi verde spalacit cu buline mari albe, o curea verde inchis si peste, o camasa scurta, verde, legata deasupra curelei. Aveam niste pantofi cu toc albi, si ma admiram in oglinda. Eram nemultumita, parul imi statea in toate directiile si aratam obosita, trebuia sa schimb ceva. Mi-am dat jos cureaua si mi-am impletit parul. Nu era nici asa bine. Am luat un cleste alb si mi-am prins parul la spate, dupa care mi-am luat gentuta si am iesit din camera. Am ajuns in camera de relaxare fara sa ma intalnesc cu nimen. De la 10 metri se auzea muzica bubuind. Nu-mi venea sa cred, incepusera petrecerea fara mine.

M-am oprit o secunda in fata usii, inima bubuindu-mi in piept. Am pus mana ferm pe clanta, si am apasat. In maomentul in care am pasit inainte, muzica s-a oprit, timpul parca a incremenit. Toata lumea a inceput sa cante la multi ani, in timp ce eu inaintam prin incapere. Era incredibil. Cand, in final am gasit-o pe Lily, care era imbracata intr-o rochie pana la genunchi rosie, cu o curea alba trasa la mijloc si un sir de bratari elegante, cu parul prins intr-un coc inalt si stufos la spate, care era cu Ingrid, care purta o roschie bleu-marin spalacit, cu o vestuta peste; ele au zis:

- La multi ani, raza de soare. E timpul sa facem cunostinta.

Ingrid m-a luat de mana si m-a dus la o fata cu parul tuns bob, negru si cu ochelari de vedere din plastic. Purta un maieu decoltat galben si o fusta cu volanase albastra, si arata foarte copilaroasa, chiar daca sunt convinsa ca era de varsta mea.

- Buna! Eu sunt Alexia! a spus ea cu un zambet mare latit de-a lungul fetei, intinzand mana spre mine prietenoasa.

- Sunt Annie! Incantata! De fapt, cred ca Ingrid mi-a povestit ceva de tine, nu-i asa, Ingrid?

- Da, nu stiu... Asa, acum sa mergem la Alex si Sam.

- Cine sunt Alex si Sam?

- Of, vino incoace... a zis apcandu-ma de incheietura si tarandu-ma prin multime. Ne-am oprit in fata a doi baieti cam de aceeasi statura ca si mine, sau cu vreo cinci centimetri mai scunzi, bruneti, cu pistrui si cu o fete carismatice, cu ochii mari si jucausi. Erau gemeni, dar totusi, nu puteam vedea nicio diferenta. Erau imbracati complet identic, cu camasi albastre cu rosu cu maneca scurta, si cu pantaloni trei sferturi negri cu multe buzunare.

- Buna! am zis eu amuzata. Numai cand se uitau la mine cele doua perechi identice de ochi mari si albastri, simteam o caldura bine-venita in tot corpul.

- Buna! au zis ei in acelasi timp. Incantati de cunostinta.

- Ei vorbesc mereu in acelasi timp, am intrebat-o soptit pe Ingrid.

- Doar de cand ii cunosc eu si pana in ziua de azi! a zis ea chicotind.

Dupa ce Ingrid mi-a mai facut cunostinta cu o fata imbracata sport, cu parul lung, brunet prins intr-o coada de cal, pe care o chema Maya, Maya mi-a facut cunostinta cu iubitul ei, pe care il chema Nick si care era chiar capitanul echipei 1, cu care vorbise Lily la prima proba. Ingrid mi-a prezentat toata gasca ei de anul trecut, formata din Lory, Zac si Bianca. Capul mi se invartea de la toate persoanele noi cunoscute, si incercam sa le asociez cu ceva cu care erau imbracati, ca sa-i pot recunoaste mai tarziu, insa eu tot nu-i unosteam pe toti din incapere.

Dupa ce am dansat si am cantat karaoke timp de doua sau trei ore, ne-am asezat in sfarsit la mese. Dupa ce am mai discutat cu Lily, Ingrid, Lory, Bianca, Alexia si Maya despre tot felul de subiecte, am inceput sa ne jucam "Adevar si provocare".

- Cine urmeaza?

- Eu! am zis entuziasmata.

- Ok, cred ca am ceva tare pentru tine. La faza asta aveam o mare dilema, daca sa fug, sau nu, pentru ca la cat reusisem sa o cunosc pe Maya in ultimele ore, stiam ca mai bine o iau la goana decat sa aleg provocare. Totusi creierasul meu spunea ceva, dar gura mea altceva.

- Aleg provocare.

- Esti sigura? a zis Maya cu un zambet smecheresc? presupun ca stiam in ce ma bag, pentru ca ultima persoana care alesese provocare de la Maya, adica Bianca, o sfarsise sarutandu-se cu Zac. Nu ca Zac nu era dragut, dar...

- Da, fie. am zis aplecandu-mi capul intr-o parte, exact ca un copil mic. Sa te vad!

- Te provoc... Maya se gandea, in timp ce eu ma rugam lui Dumnezeu sa fie de bine. Lily s-a aplecat la urechea ei si i-a soptit ceva, dupa care Maya a ras muteste gesticuland spre Lily, dupa care a zis:

- Te provoc sa te arunci imbracata in piscina, a spus ea accentuand cuvantul "imbracata".

- Ok, am s-o fac, am zis. Dar e rochia mea cea buna! Nu pot sa ma schimb inainte?

- Fie! a zis Maya cu un tipat malefic, aruncandu-si mainile in sus. O sa te arunci in ce haine vrei tu! Acum, du-te si schimba-te, ce mai astepti?

Imediat cand m-am ridicat ca sa plec spre camera, s-a auzit o bufnitura groaznica, apoi un sunet ca spargerea unei sticle. Toata lumea a inceput sa tipe, iar Mayei i s-a sters zambetul malefic de pa fata. Cu totii alergau de colo, colo tipand, iar usa era blocata de un mare suvoi de copii disperati sa iasa cat mai repede. Dupa ce mi-am revenit din soc, am intors privirea spre locul unde-mi stateau prietenii cu zece secunde in urma, dar nu era nimeni acolo. Cautam disperata cu privirea prin multime pe cineva cunoscut.

- Scuze, buna! am abordat eu un baiat cu parul negru si mai inalt decat mine, care parea putin mai sigur pe el, stii cumva ce se intampla?

- Nu stiu. Imi pare rau. dupa ce mi-a raspuns s-a evaporat in multime.

In scurt timp am ramas aproape singura in sala de relaxare, acum ravasita de la paharele de suc sparte, confeti imprasiat peste tot si tot felul de mizerii. Cand si ultimii copii au iesit din sala si calea mi-a fost libera pentru o secunda, am vazut o silueta intunecata venind dinspre hol incoace. Eram singura in incapere, in afara de Louren, care venise cu cateva minute in urma. Presupuneam ca eu nu trebuia sa ma aflu aiaci, asa ca am plonjat rapid spre cea mai apropiata masa si m-am ghemuit sub ea.

- Louren! am auzit-o pe silueta soptind.

- Marcus...


TabaraUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum