"Without..."

665 42 12
                                    

Dear readers,
Ik voel me een beetje schuldig voor wat ik Ita allemaal heb aan gedaan en nog aan ga doen. Dus ik dacht misschien als jullie het leuk vinden kan ik jullie tien dingen geven over mezelf. Tien dingen die bijna niemand echt over mij weet.
X
Anouk

Newt

Weken zijn voorbij gegaan en eindelijk tekent een zuigzoen mijn nek niet meer. Die van Ita was na vijf dagen al weg maar zij moest natuurlijk weer een betere zuigzoen kunnen plaatsen dan ik. Vandaag zou de nieuwe Greenie komen maar eerst sta ik hier bij de poorten van de Maze om Ita, Minho, Ben en de andere Renners geluk te wensen in de Maze. Minho heeft belooft bij Ita te blijven en tegen Ben te beschermen. Ze heeft nooit een seconde angst getoont in zijn buurt maar ik weet als geen ander hoe bang het meisje van binnen is voor de gene die haar probeerde te misbruiken. Ik neem haar in mijn armen voordat ik haar los moet laten en moet hopen dat ze ook vandaag weer veilig uit de Maze komt.

'Ik zal goed voor haar zorgen Newt. Dat heb ik tot nu toe iedere dag gedaan sinds dat het gebeurde. Geloof me alles komt goed met haar,' ik glimlach naar Minho en geef hem een broederlijke knuffel.

'We gaan, we verspillen daglicht.'

'Succes jongens zorg goed voor jullie zelf,' ze knikken. Ita gunt me nog één laatste glimlach en vervolgens rent ze samen met Minho en de andere renners de Maze in. Ik zucht en kijk haar nog even na als ze de bocht om gaat en ik haar niet meer kan zien. Ik draai me om en kijk om me heen. Iedereen in de Glade is al druk bezig met zijn taak. Het wordt tijd dat ik ook maar eens aan mijn taak ga beginnen. Uren gaan voorbij, de Renners kunnen ieder moment terug komen en de Greenie moet ook nog komen. Eén geluk mijn taak is gedaan dus als de Greenie komt kan ik hem helpen. Dan maakt Alby hem ten minste niet bang op zijn eerste dag hier. Nou dag als hij vandaag nog komt is het ongeveer zijn eerste avond hier. Het Greenie alarm gaat af en ik loop gelijk naar de Box samen met Alby, Gally en nog wat andere Gladers waaronder Jeff en Clint. We doen de Box open en voor dat ik er in kan springen staat Gally al bij de Greenie in de Box.

'Day one Greenie, Rise and Shine,' hij duwt de Greenie de Box uit en hij kijkt verdwaald om zich heen. Hij krabbelt overeind en begint te rennen. Misschien zou hij wel een Renner kunnen worden. Ik volg hem met mijn ogen en begin te lachen als hij vol op zijn gezicht valt. Gally krijgt de opdracht om hem in het gat te stoppen om te kalmeren waarna ik lachend de groep verlaat. Ik loop naar de Noordmuur toe als ik zie dat Ita gevolgd door Minho er uit komt gerend. Ik til haar op en draai rond. Minho rent lachend verder waarna ik Ita zachtjes weer op de grond zet.

'De Greenie is er. Zin om vanavond mee te lopen met een rondleiding?' Ze lijkt even na te denken en knikt me dan met een glimlach toe. 'Kom op we gaan eten. Wacht even is dat Gally daar bij de deur?' Ze draait zich om en we beginnen allebei te rennen. Ita is net iets sneller dan mij maar dat is ze altijd al geweest.

'Word rustig Gally.' Ita pakt zijn hand vast en helpt hem voorzichtig overeind terwijl ik Gally op afstand houd. Chuck komt aangerend en is zwaar aan het hijgen.

'Newt laat me er door. Die shank wilde de Maze in gaan.' 'Ik was alleen maar aan het kijken,' ik draai me om naar de Greenie en ik glimlach als ik zie dat Ita daar alles onder controle heeft. Ze heeft zelfs Chuck weer rustig gekregen. Soms vraag ik me echt af wat dit meisje niet kan.

'Ik heb hier geen zin in. Gally jij die kant op, Greenie jij gaat met Ita en mij mee. Chuck... kies maar,' hij grijpt gelijk Ita' been vast waardoor ik zachtjes begin te lachen, 'Chuck zo word het toch onmogelijk om te lopen?'

'Waarom heb jij nog geen woord gezegd?' vraagt Greenie verbaasd aan Tacita.

'Dat legt Newt je dadelijk wel uit,' zegt Chuck voordat ik kan reageren. Ita draait zich naar me om en kijkt me lachend aan om vervolgens haar schouders op te halen en naar een klein plekje in mijn nek te wijzen.

Without a Word ft. The Maze RunnerWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu