"Without..."

662 45 5
                                    

Evelynn

Fijn eindelijk ligt Ita op sterven en nu zit ik hier in het gat waardoor ik haar niet eens weg kan zien kwijnen door het gif dat binnen tien minuten de overhand zou moeten hebben gekregen en zou ze moeten beginnen met gek worden. Eindelijk. Het is niet zo gegaan als dat ik wilde maar ik ben binnen nu en drie dagen van haar af. Al zal ik er wel voor gestraft worden jammer genoeg. Had ik maar niet zo onvoorzichtig ter werk moeten gaan. Het is echt mijn schuld.

'Dus ben jij degene die het gif in Ita' bloed heeft gekregen?' vraagt Gally lachend.

'Denk je dat ik zou dom ben dat als ik het gedaan zou hebben ik het zo bekennen? Heb jij ooit van iemand af willen komen? Ik wel en geloof me, ik ga van haar afkomen. Ja ik heb het gif in haar gestopt maar jij bent de gene die als eerste haar probeerde te vermoorden,' zeg ik bot tegen hem en sta op in het gat waar ik nauwelijks echt in kan staan. Hij komt dichterbij glopen en lacht vals naar me.

'Je hebt het verkeerd aan gepakt maar het is wel handig dat ze nu op sterven ligt. Bedankt daarvoor trouwens want nu hoef ik haar niet te vermoorden. En jij wordt gestraft in plaats van ik dus daar ben ik je ook heel dankbaar voor want volgens mij is de straf die op de poging tot moord staat verbanning. Dus maak je klaar voor de verbanning. Evelynn best jammer eigenlijk ik mocht je wel,' hij lacht en loopt weg.

'Gast je loopt toch niet weg nu je me mijn dood hebt verklaart?' vraag ik beledigt.

'Natuurlijk doe ik dat wel ik ga geen vriendschappen sluiten met iemand die dood gaat binnen nu en twee dagen. Minho en Newt laten niks van je heel Evelynn.'

'Dat heb ik je wel door. Volgens mij mogen ze me niet meer na wat ik Ita heb aangedaan. Waarom eigenlijk niet? Wat maakt dat verdomde irritante kind zo belangrijk dat ze me daarom niet meer zouden mogen?' Hij lacht vals.

'Ze zijn verliefd op haar geloof ik. In ieder geval Newt is verliefd op haar, Minho ziet haar als een soort zusje wat ik niet kan bevatten want ze is zo vervelend als wat. Wees maar blij dat je die stomme rot stem niet van haar hebt gehoord. Hij was zo hoog en irritant en ze zong elke avond en dat was zo vervelend. En geloof me ze is echt heel erg vervelend. Alles wat ze deed het was zo vervelend als maar kon,' ik lach om zijn uitspraken over Tacita en moet hem gelijk geven.

'Hoe heb je het in vredesnaam zolang met haar uitgehouden? Ik ben hier nu misschien net een week en ik ben al gek geworden van haar. Ben ik even blij dat ik toen ik hier aankwam dat gif in mijn zak had zitten. En een kleine dolk anders had ik haar nooit kunnen verwonden. En ach je begrijpt wel wat ik bedoel. Maar ik ben blij binnen nu en drie dagen ben ik van haar af. No way dat de Box op tijd komt met een tegengif. Het is over dit spel is voor haar gespeeld en weet je ik ben de winnaar. En jij Gally, jij bent gewoon degene die gaat zorgen dat ik niet verbannen word. Want als dat gebeurt Gally. Dan sleur ik je mee de Maze in,' hij lacht alweer.

'Ik zal mijn best doen maar ik beloof niks. Want je weet toch je hebt een poging tot moord gedaan en als ik het zo hoor gaat ze echt dood. Ik ben onder de indruk van je prestatie maar de volgende keer moet je echt voorzichtiger te werk gaan. Als het me al lukt om je hier te houden weet ik niet of het me de volgende keer weer lukt. Oh en beken ten niemand meer dat jij inderdaad haar hebt vergiftigd daar zou je spijt van kunnen krijgen. Van mij heb je namelijk niks te vrezen maar van sommige personen hier heb je wel degelijk iets te vrezen Evelynn. Je leert het wel met de tijd komt wijsheid maar zorg dat het kwaad niet schiet voor je die wijsheid in ziet,' geeft hij me als raad en staat op. 'Ik krijg je hier wel uit geloof me maar ik zie je nog wel.'

'Gally wacht. Is het mogelijk dat jij meerdere mensen aan onze kant krijgt? Dus tegen Tacita?' Het duurt even voordat Gally antwoordt.

'Niet zolang Alby er is. Maar als Alby weg is krijg ik iedereen met gemak zo ver,' ik lach tevreden met het antwoord al moet ik misschien wel eerst Alby uit de weg ruimen. Maar weetje ik heb daar helemaal geen problemen mee.

'Je hebt me op ideeën gebracht dat je weet je hopelijk toch wel he,' hij lacht weer.

'Zolang je hem maar niet uitvoert. Alby is een vriend van me dus laat hem met rust. Met Ita mag je alles doen wat je wilt maar van Alby en Newt blijf je af. Dat zijn mijn vrienden en niemand komt aan mijn vrienden anders breek ik jou,' ik lach.

'Niemand kan mij breken. Zelfs jij niet. Geloof me niemand krijgt mijn klaar. Als ik word verbannen zal ik de Maze met opgeheven hoofd in lopen en de volgende dag er met opgeheven hoofd uitlopen. Geloof me, zelfs een Griever zou mij niet klein krijgen verban me en de volgende dag kom ik met een glimlach terug de Glade in gelopen,' hij kijkt me verbaasd aan maar begint dan te glimlachen.

'Ik wens je heel veel succes met de Grievers overleven,' zegt hij met een glimlach.

'Oh geloof me dat zal echt gebeuren. Ik overleef die Grievers zonder enig probleem... Die Grievers krijgen me niet klein en ik zal iedereen uit de weg ruimen die mij in de weg durft te staan. Hun zal het zelfde lot volgens als die irritante Ita.'

'Volgens mij wil ik jou niet als vijand hebben? Of het is een dood wens.' Ik lach.

'Ik houd van dood wensen vooral is ik mensen er mee kan helpen. Dit is verschrikkelijk. Geloof me ik help mensen graag alleen met hun dood wens maar oké ik help mensen gaan en daar gaat het om,' hij lacht nog een keer.

'Wat fijn is dit zeg. Dit gesprek stelt me heel erg gerust maar als je het niet erg vindt ik ga weg voordat Newt hier is en je af maakt,' ik lach een valse lach als Gally weg loopt en Newt met een woedend gezicht zijn plaats overneemt.

'Jij.... Jij oh er zijn zo veel woorden die ik over jou zou willen zeggen maar je bent mijn gedachten niet eens waard. Je bent het niet eens waard dat ik hier nu sta.'

'Ga weg dan ik vermaak me echt wel in mijn eentje hoor. En trouwens moet jij niet bij Ita zijn? Bang om haar te verliezen aan één of andere domme gif waardoor ik hier nu vast zit. Gast ik weet niet hoe dat verdomde gif in haar komt en ik heb helemaal niks te maken met wat die stomme rot shank ook maar zegt. Ja ik heb haar die keer gesneden toen Minho er bij zat maar ze dreigde mijn hoofd er af te hakken,' lieg ik keihard in zijn gezicht en oh wat houd ik er van om te liegen. Liegen is het op één na leukste ding om te doen. Moorden blijft leuker.

'Ik ken Ita beter dan je denkt. En noem haar nooit maar dan ook echt nooit meer een shank als ik er bij ben want de enige shank hier in deze hele Glade zijn Gally en jij.' Hij zakt door zijn hurken en kijkt me met een venijnige blik aan.

'Je kan naar me blijven staren maar veel verder kom je daar niet mee, Newt. Tacita zal dood gaan. Ik weet niet wat voor gif het is of wie het haar heeft toe gediend maar ik weet wel door mijn kennis van planten en de kleur van rand van haar iris dat dat gif wat zij heeft binnen gekregen dodelijk is. En als ik me niet vergis heeft ze nog drie dagen te leven. Maak er wat moois van. Iets wat ze nooit zal vergeten mocht ze het overleven maar die kans is nul komma nul, nul, nul, nul één procent. Misschien zelfs kleiner dan dat. Het feit is ik weet het niet want ik heb het niet gedaan. En nu laat mij hier uit ik heb niks gedaan en dat zal ik vol blijven houden totdat het tegendeel bewezen is en het feit is het tegendeel is niet te bewijzen want ik heb haar niks aangedaan. En dat weet jij. Dat weet ik dat weet iedereen hier in deze verdomde Glade maar laat mij hier nu uit want ik heb helemaal niks verkeerd gedaan. En volgens mij wil niemand hier dat de leider je vast zet omdat hij je niet mag maar voor de rest geen duidelijk reden heeft dan een voorbarige conclusie.'

'Je bent een verschrikkelijk mens Evelynn en ik hoop dat jou iets ergs overkomt. Ergen dan de situatie waar Ita nu door gaat. Ik mag jou niet daar heb je honderd procent gelijk in. Maar ik weet ook dat jij kunt liegen als de beste zelfs beter dan Gally de beste leugenaar uit de Glade. Je hebt hem verslagen van de troon gestoten? Ben je nu blij raar wezen?' Ik lach vol minachting en wil van hem leggen lopen als ik me denken dat ik nog steeds in die vervloekte gevangenis zit. 'Ik hoop dat je hier weg kwijnt. Dood gaat van een schuld gevoel of hoe je het dan ook wilt noemen je bent een verschrikkelijk mens Evelynn en dat weten jij en ik allebei heel goed. Volgens mij is jou leven hier niet meer dan één grote leugen. En hoe graag ik ook hier mijn tijd zou verdoen en jou de grond in zou stampen met beschuldigingen ik ga naar Ita toe. Ze heeft me nodig waarschijnlijk dank zij jou.' Hij staat op en loopt gelijk weg zonder me verder nog een blik waardig te gunnen.

Without a Word ft. The Maze RunnerWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu