Geçmişten Günümüze Tesettür Düşmanlığı

629 28 8
                                    

Geçmişten Günümüze Tesettür Düşmanlığı

Bozulmamızın sebeplerinden bahsetmek istiyorum ilk önce sonrasında tarih sırası ile tesettür bozulmasını anlatacağım. Bizleri bozmaya çalışan kişilerden en başta geleni Yahudi ve İngilizlerdir.
19. yüzyılın sonlarına doğru Asya ve Ortadoğu topraklarına göz diken İngiltere, ilk başta bu topraklarda kolayca hâkimiyet kurarak petrolü, başta altını olmak üzere zengin madenleri gasp edeceğini hayal etmişti. Ne var ki 20. Yüz yılın hemen başlarından itibaren şiddetli bir mukavemetle karşılaştı. Her yerde karşılarına dikilenler Müslümanlardı.

Mesela Hindistan da; Hindular, Mecusiler ve sair dinlere mensup olanlar İngiliz hâkimiyetini benimsemiş gözükürken Müslümanlar elde silah sopa İngilizlerin karşısına dikiliyorlardı. Çanakkale de de büyük yenilgiye uğrayan haçlılar artık savaşla Müslümanları yenemeyeceğini anladı...

İngiliz hükümeti bu duruma çare aradı.

Sömürge topraklarında araştırma yapması için sömürgeler bakanı olan Gladiston'u vazifelendirdi. Gladiston aylarca Türkleri Osmanlı'yı ve Müslüman ülkeleri dolaştı, incelemelerde bulundu .

Sonunda raporun özetini şu cümlelerle dile getiriyordu:

"Kur'an Müslümanların elinde bulundukça biz onlara hakim olamayız. Ne yapıp etmeliyiz, ya Kuranı ortadan kaldırmalıyız, yâda Müslümanları kurandan soğutmalıyız.''

İngiliz hükümeti, Gladiston'un bu raporundan sonra Müslümanların mukavemetini nasıl kıracağını araştırmak üzere komisyonlar kurdu. Bu komisyon çok yönlü araştırmalar yaptı ve en sonunda FELSEFE silahını kullanmaya karar verdiler.

Bu arada Aristo teresin İskender yaptığı nasihati göz önünde bulundurdular:

Bu nasihat' 'İskender sorar: Ben ne yapayım bu kazandığım ülkeleri ne yapayım sultanları padişahları kılıçtan mı geçireyim yoksa tamamı sürgüne mi göndereyim?

Avistonun İskender'e cevabı: onları ne kılıçtan geçir nede sürgün et, çünkü kılıçtan geçirecek olursan, onların geride kalan nesilleri intikam arzusuyla yanıp tutuşur. Sürgüne gönderirsen onlar yine bir yerde toplanıp senin başına bela olur. Şayet onlara devamlı hâkim olmak istiyorsan, onları küçük beylikler haline getir. Bununla da yetinme münakaşa mevzularını aralarında yay. Bu münakaşalı hususları halletme. Onlar devamlı münakaşa ederken sen aralarında hakem olursun, senin saltanatın hâkimiyetin devam eder.'' İşte Hazreti ademden beri İslamın düşmanı çoktu bu şekilde gelelim tesettürün bozulmasına..
* * *
TESETTÜR DÜŞMANLIĞI

Bozguncu Yahudiler Başlattı...

Yahudiler ile Müslümanlar arasında çıkan ilk savaşın sebebinin bir Müslüman kadının tesettürü olduğunu biliyor muydunuz? Tesettüre uzanan eller karşısında Müslümanların nasıl bir duruş sergilediğini ve bu savaşın bizler için taşıdığı önemi anlatarak başlayalım tarihteki tesettür düşmanlığına:

İslam'ın ilk yıllarıydı... Bedir savaşı kazanılmış, Yahudilerin içindeki fitne ve fesat iyice alevlenmişti. Lakin Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e vermiş oldukları sözler, yapılan anlaşmalar vardı. Bir gün Yahudilerin içinde savaşmayı bilen ve en cesur grubunu teşkil eden Beni Kaynuka Yahudileri, Peygamber Efendimize gelerek:

"Ey Muhammed! Galiba bizi kendi kavmin gibi zannettin. Harp etmeyi bilmeyen bir grupla karşılaşıp zafer kazanman sakın seni aldatmasın! Eğer seninle savaşacak olursak bizim nasıl insanlar olduğumuzu öğrenirsin!" diyerek tehditler savurmuşlar ve birazdan anlatacağımız olayla aralarındaki anlaşmayı ilk bozan Yahudi cemaati olmuşlardı.

Modern Yüzyılda Tesettür YerlebirTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang