Bir Kavme Benzemek

322 24 14
                                    

Bir Kavme Benzemek

Sokakta etek giyen bir ERKEK görseniz tepkiniz ne olur.?

Muhtemelen gülersiniz, yadırgar, ayıplarsınız.. Tepki haklı olarak böyle olur çünkü etek KADIN kıyafetidir erkek giyemez. Kilit soruyu soralım o halde; kadın neden ERKEK kıyafeti olan pantolonu giyiyor? Neden bu insanların gözüne ayıplanacak, yadırganacak ya da gülünç gelmiyor? Hâlbuki peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:

(Kadın elbisesi giyen erkeğe, erkek elbisesi giyen kadına lanet olsun!) [Hakim]
(Erkeğe benzemeye çalışan kadın, kadına benzemeye çalışan erkek bizden değildir.) [İ.Ahmed]
(Kadın gibi davranan erkeğe, erkek gibi davranan kadına lanet olsun!) [Buhari]

O zaman bu kadar normalleştiren nedir? Medya mı reklam mı cazibe mi? Yoksa nefs mi? Asrısaadetten mi gelmiş bu pantolonlar ve taytlar, dinimizde olmayan şeyleri dinimize sokmak için modacılar bir birleriyle yarış halindeler... Makyajıyla pantolonuyla bizim Müslüman kızların onlardan bir farkı yok, bir birlerine o kadar benziyor ki aradaki yedi farkı bulun oyunu oynasak hiçbir fark bulamayacağız.
.
KAFİRLERDEN BİZİ AYIRAN BİR ŞEY OLMALI KILIK KIYAFETİMİZDE..

O nedir? İslam'ın emirlerine Kulak asmak uygulamaktır. Nitekim hadisi şeriflerde benzemek hakkında söylenenler gayet açık ve nettir.
"Kim bir kavme benzerse, o da onlardandır." Ebû Dâvud,Ahmet
"Bizim dışımızdakilere benzeyen bizden değildir" Tirmizî
"Kimde bir kavmin özelliği galipse, o da onlardandır" İbn Mes'ûd

Hazreti Peygamber de şöyle buyurur:

Yahudi ve Hıristiyanlara benzemeyin. Bizden başkasına benzemeye çalışanlar bizden değildir. (Tirmizi, Ebû Dâvûd)
Bir kişi diğer bir kişinin ameline, yoluna ve âdetine razı olursa, muhakkak ki o, onlardandır. (Kenzül-Ummal)
İnsanların hepsi çalışır (amel işler); kimi nefsini (Allah yolunda) satarak kurtarır, kimi de (şeytan yolunda satarak) helak eder. Bugün amel var, hesap yok; yarın hesap var amel yok. Ve ameller, sonlarına göre değerlendirilir. (Müslim ve Nesai)
Hazreti Huzeyfe şöyle der: Ahlak ahlaka benzemedikçe kılık kılığa benzemez.(Deylemi, Musnedu'l-Firdevs)
İbni Mesud'da kalp kalbe benzemedikçe kılık kılığa benzemez. der (İbnu Ebi Şeybe, Musannef)

TESETTÜR İSLAMİYET'TE FARZ BİR EMİRDİR.

Açık gezmek ise Müslüman kültürü değil batı dünyasının kültürüdür.
Bu gözle bakacak olursak açık gezmek de bir kavme benzemektir. Çünkü açık gezmek kâfir ve Yahudi olgusudur. İslamiyet'te açık gezmek yoktur. Açık saçık giyinmek hiçbir zaman Müslüman kültürü olamaz lakin artık insanlar kapanmayı gericilik olarak atfetmektedir. Kapanın dediğimiz zamanda başı kapatmak anlaşılmamalıdır.
Bir toplumda bir Müslüman kızı ile bir kâfir kızı tesettürü ile ayırt edilebilir. Kıyafetiniz sizin, hangi dine mensup olduğunuz hakkında bilgi veriri dilinizde lal olsa kıyafetinizde Müslümanın vasıfları bulunur. Bu sayede dünyanın neresine giderseniz gidin kıyafetinize bakara ''esselamü aleyküm'' diyebilirler.
Müslümanların selamı kardeşliği ortaktır. Benzeme niteliği sayesinde artık sokaklarda Müslüman Kızımızla Yahudi Hristiyan kızları ayırt edilemez oldular. Hangi dinden hangi meşrepten bilinmiyor casus mu değil mi? Kıyafete göre saygılarda yok oluyor git gide eskiden hanım efendi kapalı kadınlara saygı gösterilirdi oda ortadan kalktı maalesef..
Benzemek niyeti olmasa bile açık gezmek İslam âdeti olamaz ve onların yani Hristiyan ve Yahudilerin yolunda gitmek olur. Bu benzemek değilse nedir?

Bu alenen en kötü bi'atlerden biridir. Pantolonu dinimiz İslam'a sokmaya çalışan ılıman hocalar var asrısaadette olmayan bir şeyin dinimizde ne işi var.

İslam âlimleri bi'atler hakkında şöyle demiştir:
İslam âlimleri, bid'ati, Bid'at-i hasene ve Bid'at-i seyyie diye ikiye ayırmışlar, mektep, kitap gibi sonradan yapılan şeylere Bid'at-i hasene demişlerdir. Hadika'da, (Böyle bir bid'at, bir ibadetin yapılmasına yardımcı olduğu için, dinimiz izin verir) buyuruldu.

İmam-ı Rabbani hazretleri ise:
''Dinin izin verdiği böyle faydalı şeylere, bid'at kelimesini bulaştırmamak ve bunlara Sünnet-i hasene [iyi iş] demek gerektiğini bildirir. Sünnet, burada yol, iş demektir. Yolun, işin iyisi de, kötüsü de olur.''

Hadis-i şerifte, Sünnet-i hasene [iyi çığır] açanlar övülmekte, Sünnet-i seyyie [kötü çığır] açanlar ise kötülenmektedir. (Müslim)Kâfirlerin ibadet olarak yaptıkları şeyleri Müslümanların yapması caiz olmaz. Mesela papazlar, ibadet için zünnar kuşanır, haç takar. Müslümanların, böyle yapması küfür olur.

Erkek kadına kadın erkeğe benzeyemez. Kılık kıyafetiyle kadın erkekten daima ayrılmıştır. Fıtrat olarak kadın erkeğe erkekte kadına göre farklıdır. Kadın narin yaradılışlı ve kırılgandır. Erkekler biraz güçlü ve ağırbaşlı bir mizaca sahiptir. Bir birine benzemek isteyenler Allah'ın yarattığını beğenmiyorlar mı?
Bu konu hakkındaki hadisi şerif ve ayetleri okursanız daha açıklayıcı olacaktır..

Hadisi Şerif :
Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) 'a el ve ayaklarına kına yakmış bir muhannes getirdiler. "Bunu niye getirdiniz, nesi var?" diye sordu. Kendisine: "Kendisini kadınlara benzetmiştir!" dediler. Bunun üzerine Efendimiz emretti ve Naki' nam mevkiye sürgün edildi. "Ey Allah'ın Resulü, onu öldürmeyelim mi?" diye soranlar olmuştu ki: "Hayır!" dedi, "ben namaz kılanları öldürmekten men edildim."
Ravi : Hazreti Ebu Hüreyre
Kaynak :Ebu Davud, Edeb 61, (4928)

Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) kadın elbisesini giyen erkeğe ve erkek elbisesini giyen kadına lanet etti.
Ravi : Hazreti Ebu Hüreyre
Kaynak :Ebu Davud, Libas 31, (4098)

Resulullah ( (sallallahu aleyhi ve sellem) ) buyurdular ki: "Kim şöhret elbisesi giyerse Allah ona zillet elbisesi giydirir." Bir rivayette de şöyle denmiştir: "...Kıyamet günü Allah ona onun aynısını giydirir, sonra içinde ateşi tutuşturur."
Ravi : Hazreti İbnu Ömer
Kaynak :Ebu Davud, Libas 5, (4029), 4030)

Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) erkeklerden kadınlaşanlara, kadınlardan da erkekleşenlere lanet etti ve: "Onları evlerinizden çıkarın." şeklinde ferman buyurduk.
Ravi : Hazreti İbnu Abbas
Kaynak :Buhari, Libas 62, Hudud 33, Ebu Davud, Edeb 61, (4930), Tirmizi, Edeb 34, (2785, 2786)

Hazeeti Aişe radıyallahu anha'ya: "Kadın (erkeğe mahsus) ayakkabı giyer mi?" diye sorulmuştu: "Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) kadınlardan erkekleşenlere lanet etti!" diye cevap verdi.
Ravi : Hazreti İbnu Ebi Müleyke
Kaynak :Ebu Davud, Libas 31, (4099)

AYETLER:
"...Siz dünyanın geçici yararını istiyorsunuz. Oysa Allah (size) ahireti istemektedir. Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir." (Enfal 67)
Ey iman edenler! Kendilerine kitap verilenlerden bir guruba uyarsanız imanınızdan sonra sizi yeniden inkârcılığa sevk ederler. (Ali-İmran,100)
Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar. İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır.
(Maide,51)
Zalimlere en ufak bir meyil göstermeyin, yoksa size ateş dokunur. (Hûd, 113.)
Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. (Bakara, 120)

Modern Yüzyılda Tesettür YerlebirWhere stories live. Discover now