Tesettür İnsanı Yüceltir Ve özelleştirir...

2.3K 153 46
                                    

Tesettür İnsanı Yüceltir Ve özelleştirir...

Kapalı bir zarf gibi yalnızca sahibi okur onu. Tabi İslam'a göre olursa! Gerçek tesettürlü olursa .
İslam'ı ticarete dönüştüren bir kısım insanların oyunlarına niye geliyoruz??
Kimi kapalılar var güya kapalı...
Başındaki bez parçası mı tesettürü sağlayan?
Amacım eleştirmek, şu veya, bu değil, kimseye değil bu sözlerim fakat içerimizde yanan şeyler var, gece başımızı yastığa koyunca içimizde yanan azap var mümin kardeşimin göz göre göre yanmasına katlanamamak var... Rahmet peygamberi Hazreti Muhammed'in (sallahu aleyhi ve sellem) Taif'te taşlanınca sarf ettiği sözleri, inletiyor bazen kulaklarımı ''Bilmiyorlar ya Rabbi bilseler böyle yapmazlardı..'' Dedi; Taiftekiler gerçekten bilmiyorlardı kitap yoktu tv yoktu , facebook yoktu, Google yoktu İslam YAZINCA binlerce site çıkacak. Şimdi bilmiyorum diyen yalancı kişiyle eş değer bir kişiliğe sahiptir. Kimse hayıflanmasın bu yüzden kızmasın bizlere bir kere tek bir kere dönüp aynaya bakıp incelesin kendini. Doğru muyum ben ? Diye. Gerçek müminler çabalasa da bilmeyenler çok çok fazla. Okumuyorlar dinimizi, içini, zenginliğini , Rabbimizin bahşettiği tesettürün ne büyük bir aşk olduğunu okumuyorlar , insanın yalnızca iman ile yüceleceğini okumuyorlar. İşte bu yüzden kıyafetlerini bir süs olarak kullanıyorlar , ve okumadıkları için de bilmemiş oluyorlar bilmedikleri için uyduruk kıyafetleri İslami sanıp onunla yücelmeye çalışıyorlar. Bilseler yaparlar mı?, okuyunca düzelirler mi? Bilmiyorum ama korkutuyor bu gidişat beni "modern tesettürü" soktular içimize Genç kızlar ,analar , bir birlerine bakarak oluşturuyorlar giyim tarzlarını; kırmızılar, morlar, deri ceketler tesettür ile alakası olmayan kıyafetleri giyip, başlarına taktıkları bez barçası ile kapandıklarını sanıyorlar, tabi İslami tesettürü okumadıkları için böyle bir tarz oluşuyor çevrede...
Bilmiyorlar ki , diğer İslam'a göre, hadis ve ayete göre giyinen tesettürlülerin günahı da onlara yazılıyor ve onların hakkına da giriyorlar. Çünkü yapılan yanlış bir hareket ile tüm tesettürlülere laf getiriyorlar. Sonra "ne kapalılar var, öyle olacağına kapanmam daha iyi" vs... laflarını duyuyoruz. Şaşırmıyorum aslında. Kapalı (sözde) bir genç kız erkek arkadaşlarıyla kakara kikiri hareketlerle , çok rahat oturup konuşup sigara içebiliyor, yolda ağzında sakızı patlata patlata, bağıra çağıra konuşarak dolaşıyor, kafasındaki kocaman gözlük, kendi kafasından belki 2 kat daha büyük bir topuz ile güya şık oluyor... Normal değilmi bu laflar? duyunca hiddetlenmek niye? Başına taktığı örtünün ayet olduğunu biliyor ve ona göre takıyorlar örtüyü başlarına , ama başı kapatmak ayetmiş ,kapanmak farzmış ,diyor ; başı kapatıp vücudu teşhir edince ,okumadığı için öğrenmediği için, görevimi yaptım kurtuldum zannediyor. Ama okusa anlayacak, bilecek gerçek tesettürü.
Okuyan fakat nefsine uyanlara da ALLAH hidayet versin , onların gözünde dünya daha cazip demek ki, onlar dünyanın lezzetine göz boyamasına aldanmışlar , gaflet içinde nefislerinin peşinde at koşturmaktadırlar.
BAKIN HADİSİ ŞERİF NE DİYOR...
"Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak, bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar."
(Ebu Davud Libas 125, Cennet 52)
Pantolona gelince, Pantolonu bundan 20 yıl öncesinde Mü'mine bayanlar bacağına sokmazdı. Caiz olmadığını bildikleri için Yaradan dan korkarlardı. İslam bayanlarına ne oldu da ; bacağına soktu bu pantolonu.. ya şimdi değişen nedir kuran mı? Din mi? Devirim mi? Yoksa sizin dinimize olan sadıklığınız mı?, Allah'a olan korkunuz mu azaldı? Nedir değişen Müslüman kardeşim? Şimdi reklam filmlerinde bazı artistler övünüyor "biz kadınlar denemeseydik pantolon erkek kıyafeti olarak kalacaktı" diyerek. Hayırdır pantolon kitaba, hadislere girdi de biz mi görmedik? Ya şimdi ne kıyafeti bu? O zaman erkekle niye etek giyinmiyor yada giyince niye gülünç oluyor? Onu giyince güzel oluyor, güzel duruyor değil mi?, yada rahat...
Çevreye baktığımız zaman, o, İslam'a yerleştirdiğin pantolon ne durumda... rahatlıktan çok öte süsü olmuş Müslüman kadının... bacağının şekli tamamen ortada. Daracık, tayttan farksız çoğu yerde... Tayt , çorabının lastiğine kadar belli oluyor... Nedir bu inat nedir bu özen??? Kime bu giyim şekli.
Kadın her yönüyle erketen faklı olmalıdır. Lafa gelince hani çok özeldi kadınlar, hani tüm mucizevi vasıflar onda vardı... Peki niye saklamıyorsun Yaradan'ın bu hediyesini. Namaz da bile hareketler farklı NEDEN ERKEK KADIN GİBİ NAMAZ KILMIYOR veya tam tersi ,Bilindiği üzere durum böyle..
Madem öyle nedir bu erkek kıyafetlerin, onlar gibi olmaya "lanetlik kul" olmaya özen... Geçenlerde tesettürde bihaber bir hanım kolundaki altın bileziklerini bir bez ile sarıp gizleme ihtiyacı hissetmiş fakat kendisi diz üstü şort ve üzerine daracık askılı bir bluzu hiç çekinmeden giyinmiş kısaca göz göre göre ben şu kolumdakilerden daha kıymetsizim bana bakın onlara el-göz sürmeyin demeye getirmiş. Kendisini kolundaki yaklaşık 1000 lira kadar değerli görememiş kendinde...

Modern Yüzyılda Tesettür YerlebirHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin