- 29 -

60 6 4
                                    

Kenzie nečekala před klubem takovou frontu. Nebyla tu poprvé, ale tohle byla novinka.

Zatáhla za štítek své černé kšiltovky, která byla stejně tmavá jako zbytek jejího oblečení. Venku chtěla splynout s pomalu se snášejícím se soumrakem, uvnitř pak se všemi ostatními. Nikdy nestála o pozornost ostatních, proto i teď měla vše, čím by mohla okolí upoutat, skryto oblečením - tvář hluboce naraženou čepicí, bionickou ruku dlouhým rukávem...

„McKenzie!"

Do prdky! Tolik k inkognito vstupu...

Shrbila se, jakoby chtěla samu sebe ochránit.

„Kaylen McKenzie!"

Jop! Takže celým jménem, aby nebylo pochyb, že to hulákání patří vážně jí!

Blackwood ji halasně propálil hned na začátku a teď navíc začal zuřivě mávat, postávajíc v hloučku, jehož pozornost si okamžitě získala.

Bylo to její vlastní trapné selhání, když si myslela, že se protáhne nepozorovaně kolem „slídiče." Ale že musela narazit zrovna na toho s prořízlou klapačkou, to bylo jí natruc!

Aby se ušetřila dalších divadélek, zamířila k němu.

„Hej." Kývla na pozdrav.

„Chtěl jsem ti zavolat..."

„Hm. Možná bych to i zvedla."

„Slyšel sem, žes dneska potrénovala s Alfou. Budeš mít po tom všem ještě na todlec koule?" pohodil hlavou ke vstupu do klubu.

„Potřebuju prachy, tři měsíce jsem na suchu. Pokud je pravda, že jsou všechny esa v terénu, mohlo by z týhle šaškárny kápnout aspoň minimum. Ale věřím si navíc." Zakroužila pravým ramenem, protáhla paži, rozkývala ji. „Udělám pro to cokoli."

Jeden z hloučku ukázal uraženě na umělou dlaň s hbitými prsty. „Řikals, že tu ruku nemá ještě zcela funkční – tohle mi jako hendikepovaná pazoura nepřipadá, Blacku!"

Její bývalý parťák se poškrábal rozpačitě na zátylku, což Kenzie přimělo k podezření.

Znala ho za ten rok natolik, aby věděla, že se z každé neoficiální akce snaží vytřískat, co to jde, a to jakýmkoli způsobem. Nejvíce k tomu zneužíval nováčky, což byl zřejmě i tento případ, protože ze skupinky, která ho obklopovala, Kenzie nepoznávala ani jednoho.

Blackwood postoupil do jejich středu a ztlumil hlas. Z těch kradmých pohledů jejím směrem a útržků rozhovoru ve smyslu, že není zrovna etické poukazovat na tělesnou vadu před postiženým, a proto by si raději měli promluvit o situaci uvnitř, jí bylo naprosto jasné, co za bludy jim musel napovídat, aby v nich vzbudil jistotu, že ona si v tomhle mači díky své pochybné fyzické kondici rozhodně neškrtne.

Záhadou pro ni však stále zůstávalo, proč mu ještě nikdo z oškubaných už dávno nerozbil hubu.

---

Když si Blackwood odvedl ten svůj investiční kroužek pro začátečníky, Kenzie měla znovu šanci stát se součástí anonymního davu.

Jeho proudění skrze vstupní dveře se však náhle výrazně zpomalilo a lidé zmítaní chutí na alkohol a touhou vložit svůj měsíční výdělek do sázek s nejistým výsledkem začali být mrzutí.

„Hej, Martinezi! Ty tam snad chrápeš, ty bukvice!"

„Eště jednou uslyšim slovo bukvice, tak se tady na to vyseru, vy dementní fňukny!"

This is How We Roll (in the Army)Where stories live. Discover now