- 24 -

144 5 3
                                    

Spencer se rozpřáhl, jenže tentokrát byla Kenzie rychlejší. Než stačil Chapmana udeřit a odstartovat tak druhé kolo, pověsila se mu na pravačku.

„Ne! Přeci si to neposereš, když už seš tak blízko!"

Blonďák nabíral na obrátkách, mezitím, co Chapman naproti němu vyčkával. Jako voják s elitním výcvikem by se takto nikdy nekrytě nechoval, pokud by mu nešlo o to, aby ho Spencer vážně praštil.

„Poslouchej mě! Jen provokuje! Vrazíš mu a už to bude napadení. Půjdeš před komisi a skončils!" Kenzie pod svými pažemi cítila jeho pravou stranu těla, která byla napjatá k prasknutí. Pokud by se rozhodl mu vážně jednu fláknout, pochybovala, že by mu v tom dokázala zabránit. Ty tréninkové klády z dnešního dopoledne vážily stejně jako ona a sotva se u nich zapotil.

„Co je Spenci? Vadí ti pohled do očí? Ty radši bodáš do zad, hm?" Chapman se choval evidentně vyzývavě a tlačil Spencera ke zkratu, za který ho Lennox pošle k šípku.

Možná, že spolu s Kenzie nevycházeli hned od začátku, ale během tréninkové fáze a na střelnici si několikrát byli nuceni vypomoct a prošlapávali si k sobě cestu. A navíc je spojovala její tragická minulost, o čemž se dozvěděla až před pár minutami.

Za všechno to anebo právě proto si teď dovolila vstoupit mezi ty dva. Udělat mezi nimi bariéru, i když tolik chatrnou.

„Hele, tady tvůj kámoš je sice tupej, ale na můj vkus dokáže řezat neskutečně hluboko!" Snažila se nabourat Spencerovu soustředěnost, protože ji cílil špatným směrem. A taky proto, že ji Chapman od začátku neskutečně sral! „Ty si přeci chytřejší než všechno tohle."

Tělo pod jejíma rukama se začalo uvolňovat, když si konečně vyřčená slova pustil k sobě. Pomalu vydechl, aby zklidnil rozvířené myšlenky a mohl je začít znovu koncentrovat.

„Kdyby tě Lennox oslovil dřív než mě, na tý pitomý přísaze bych netrval. Vím, jak moc si o to stál se sem dostat. Tenkrát jsme měli stejný šance, když si Jednička jako nejlepší tým měla právo z nováčků vybírat první. Zasloužil sis tu být a já bych ti nikdy nedovolil se toho kvůli mně nebo komukoli jinýmu vzdát."

Chapman se zatvářil znuděně. „Bla bla bla, ty tvoje standardně šablonovitý fráze, Spencere!" Pak na něj varovně namířil prst.

„Na poprvé ti to vyšlo, ale pokud vím, jsi v týmu jenom na zkoušku. Šance posrat si to tu pořád je a Lennox na ní čeká. A dneska jsem mu předvedl, že ty do téhle elity nepatříš!"

Kenzie spadla v neuvěření brada a jen zopakovala, co si právě myslela.

„Co ty si za zakomplexovanýho pomstychtivýho zmrda!"

Pustila Spencera, na kterém stále měla své ruce, jen aby je měla volné pro Chapmana.

„Kdy se tohle v tobě vzalo? Co po mě vlastně chceš?" Spencer udělal krok vpřed, čímž jí mírně odstrčil.

„Abys dodržel slovo, díky kterýmu jsem se znovu postavil na nohy! Všechno pro oba nebo ani jeden nic! "

„Tenkrát jsi byl totálně v prdeli a já dělal všechno jenom proto, abych tě udržel pohromadě-"

„Takže si mi zasraně lhal?!"

„Jo! Zasraně jsem ti lhal, Geene! Máš pravdu! Protože když za mnou přišlo velení z campu, abych tě zpátky namotivoval, tohle bylo to zkurveně jediný, na co jsem v tu chvíli přišel! To díky týhle zasraný lži ses dostal zpět do hry!"

Chapman jen pomalu a jakoby zklamaně zakroutil hlavou. „To nebylo tím, Maxi. To bylo tím, že jsem ti věřil. Tenkrát a až do doby před třema měsícema."

This is How We Roll (in the Army)Where stories live. Discover now