Hoofdstuk 25

4.3K 130 63
                                    

Pov Paige:

Ik kreeg gisteravond een berichtje dat mijn 2 eerste lesuren uitvallen, dus het is nu al half 10 en ik ben bijna bij school.

Caiden wilde me niet laten fietsen en zei dat die gast van de enge berichtjes en telefoontjes me misschien wel ergens staat op te wachten, maar ik denk dat het een beetje overdreven is.

Dus uiteindelijk, met Tony en Niels samen, heb ik hem overtuigd dat er niet zo maar een kidnapper in de bosjes ligt.

Ik fiets de bocht om in de straat en de school torent uit boven alle andere gebouwen.

Met een hand houd ik mijn stuur vast en met de andere hand maak ik nu een foto van de school, en stuur die in de groep met Tony, Niels en Caiden met de tekst: Hm the serial killer is late.

Grijnzend kijk ik hoe er 2 vinkjes achter het bericht verschijnen ten teken dat het is afgeleverd en ik wil de chat wegklikken. Dan zie ik de groepsafbeelding.

We zitten met zijn allen op de bank een film te kijken en iedereen kijkt gefocust naar het scherm, behalve Tony die met een grijns een selfie maakt waardoor je ons op de achtergrond ziet zitten.

Ik lach kort en screenshot de foto. Dan berg ik mijn mobiel op en rijd naar de fietsenrekken.

"Paige schiet op! We hebben nog 10 minuten en moeten nog naar ons kluisje!" roept Mirthe gestresst.

Ze is naar buiten komen rennen toen ze me zag blijkbaar, en staat nu met haar mobiel in haar hand om op de tijd te kunnen letten naast me.

10 minuten betekend voor mij alle tijd van de wereld. Voor anderen betekend het dat we moeten opschieten.

"Rustig, we redden het makkelijk. Echt." zeg ik.

Ik prop mijn fiets tussen een paar anderen en zet hem op slot. Dan pak ik mijn tas en loop Mirthe achterna de school in. 

Ze begint een lang verhaal te vertellen over hoe ze op Instagram haar crush stalkte en toen perongeluk een foto van 3 jaar geleden likete.

Ik kan er niet helemaal mijn aandacht bij houden want ik moet de hele tijd denken aan de vreemde man die me aldoor belde.

Na zijn laatste berichtje heb ik niets meer van hem gehoord gelukkig, maar waarom is hij opeens gestopt?

"Joehoe Paige luister je wel? We hebben over 6 minuten les in het lokaal waar hij nu zit dus we komen hem tegen, en zo veel gênant heid kan ik echt niet aan." zegt Mirthe.

Ik lach kort en probeer weer wat meer op te letten terwijl ik mijn kluisje open en de juiste boeken pak.

"Dan ga je toch ergens achter ons staan. En misschien heeft hij op jou ook een crush en vind het alleen maar geweldig dat je hem stalkt." zeg ik.

Ze zucht diep, sluit haar kluisje met een klap, en draait zich dan naar me om.

"Ja ik weet zeker dat je niet geluisterd hebt daarnet. Hij heeft een vriendin zei ik. Wat is er met je aan de hand? Je bent zo afwezig." zegt ze.

Ik sluit mijn kluisje ook en rek wat tijd door langzaam mijn sleutel in mijn zak te doen en mijn shirt recht te trekken.

"Gewoon. Beetje moe." mompel ik uiteindelijk.

Liegen tegen vrienden vind ik vreselijk. Maar van Caiden mocht ik het aan niemand vertellen, en als ik dat wel doe wordt hij weer boos en gaat slaan en... drama.

Mirthe zucht en haakt haar arm door de mijne.

"Kom. We moeten naar de tweede verdieping en hebben nog maar 3 minuten. En je hoeft het niet te zeggen als er iets is, maar weet wel dat je het altijd kan zeggen."

He's The Alpha (dutch!) Where stories live. Discover now