Trairi Interioare

4.8K 252 10
                                    

     Fara un scenariu bun, cinematografia ar fi doar o curiozitate. Succesul unui film pleaca de la scenariu, care reprezinta un ansamblu de dialoguri intr-o lume a imaginilor, lucru pe care scenaristul il creaza prin abuz de cuvinte. Avantajul unui scenograf consta in faptul ca stie de dinainte ce se intampla, acesta fiind unul din motivele pentru care am preferat sa fac parte din aceasta lume.

     Ma obisnuisem sa fiu inconjurata de oameni care trebuie sa fie in fiecare zi altcineva. Interpretarea unui rol devenise atat de firesca incat nu observam micile lucrurii care contau. Pe atunci nu eram pregatita pentru o viata care nu venea cu un scenariu. Nu am realizat niciodata pana in ziua de azi cat de mult conta pentru mine sa detin controlul. Orice surpiza pe care mi-o aducea viata era neplacuta prin spontenaitatea ei si suprimata pentru a fi transformata in ceva firesc care sa nu-mi perturbe linistea.

     Sa creezi o viata fictiva pentru cineva poate fi destul de captivant, destul cat sa uiti o perioada de a ta. Acesta era singurul mod prin care reuseam sa ma detasez atunci cand trebuia de lumea din jurul meu. As fi vrut sa fi fost o alta modalitate deoarce de fiecare data cand terminam cea ce incepeam ma simteam singura si rece si stiam ca asa va fi pentru mult timp de acum incolo.

     Am reprimat orice sentiment declansat de esecul relatiei mele cu Dylan. Singurul mod prin care reuseam sa fac fata situatiei era sa pretind ca totul este bine. Era o minciuna, dar nu ma deranja pentru ca si eu credeam in ea. Ma purtam de parca nu m-ar fi afectat, dar adevarul era ca ma omora incet, incet si cel mai rau lucru e ca nu aveam ce sa fac. Trecerea timpului nu ameliora durerea, ci din contra starnea din ce in ce mai multe intrebari. Durerea cauzata de inselaciune nu se compara cu cea pe care o simtea din cauza ca nu se luptase sa-mi aduca un argument destul de bun incat sa-mi doresc sa se fi intors. Plecase atat de usor de parca totul ar fi fost o eliberare pentru el, ceea ce imi indica ca termenii pariului fusesera valabili pana in ultima clipa. Regretam ca fusese o tinta asa de usoara si ridicasem steagul alb inca de la prima lui vizita in apartamentul meu. Sinceritatea pe care o avea in priviri cand imi spuse toate acele vorbe ma facusera sa ridic bariera.

     Ma invinovateam ca nu recunoscusem acel teatru de doi bani. Imi petreceam marea majoritate a timpului printre actori, dar nu fusesem in stare sa identific un rol ieftin cand imi iesise in cale. Problema care s-a ivit de la inceput a fost ca am dorit sa fiu acea femeie. Sa fiu cea pe care o doreste, cea pe care nu si-o poate scoate din minte, care ii poate oferi tot ce-si doreste si mai mult, care sa-l faca fericit indiferent de situatie, iar el ca un maestru al iluziilor m-a lasat sa cred ca asa e. In mare parte furia mea se revarsa si asupra mea pentru ca fusesem atat de naiva cat sa am incredere in el. Renuntasem prea repede la sceptimismul pe care-l afisasem la inceput si asta pentru ca voiam ca el sa castige acest joc al seductiei. Toate incercariile mele de a sta departe de el, de a opune rezistenta pana in ultima clipa erau doar modul de al face sa se intoarca pentru mai mult pentru ca stiam ca fara acestea as fi fost doar o alta femeie care si-ar fi petrecut o noapte in patul lui.

     Oare cat din relatia noastra a fost real? A putut sa falsifice tot?

- Alexis!

     Am tresarit si m-am intors putin speriata cand Robert se apropie de mine.

- Ce-i cu tine? Ai fost toata ziua preocupata de tot, inafara de ce face noi aici. E totul bine?

- Eu .. da, totul e bine, am spus identificand probleme cu respiratia. Imi pare rau, m-am lasat din nou distrata de ganduriile mele.

- Uite, spuse apropiindu-se de mine astfel incat sa-l pot auzi doar eu, stiu prin ce ai trecut. Vanessa mi-a spus ca te-ai despartit de Dylan, dar daca nu poti iti poti tine mintea aici, nu vad de ce te mai obosesti sa te ridici din pat si sa vi tot drumul asta. Daca ai nevoie de timp sa reflectezi la ce s-a intamplat ai putea sta la hotel unde nu te deranjeaza nimeni. Sau ai putea sa te intorci in L.A. E posibil ca vremea asta sa te deprime mai mult decat trebui.

Jocuri Murdare - Volumul IWhere stories live. Discover now