22. Бях готов да чакам

664 65 13
                                    


-Добре. – каза Холи, след като беше изслушала Тами.

Малко след, като се беше обадила на Холи, двете се бяха прибрали и седяха на дивана, докато Тами й разказваше за срещата, която не се състоя.

-Наистина не знам какво стана. Мислех, че бях готова да го видя, но се оказа, че се страхувам от истината.

-Какво имаш предвид с това? – попита я Холи и отпи от топлия си шоколад.

-Просто... – Тами се заигра с едно конче на блузата си, защото не знаеше как да продължи. – Ами, ако той се окаже някакъв откачен с психарски наклонности, ами, ако е някой сериен убиец или изнасилвач? – Тами говореше бързо без да си поеме дъх.

-Добре, като за начало дишай и се успокой. От началото до сега, той давал ли ти е поводи да си мислиш, че е психо-откачалник?

Тами поклати глава и Холи продължи.

-Ако беше някой психо-откачалник, нямаше да ти предложи помощта си. Не знам какво ти се е случило в дома ти, няма и да питам, когато си готова ще ми разкажеш, но си се доверила на този човек. След всичко което си му разказала, той е искал да ти помогне, ти сама каза, че нито веднъж, не е звучал, като психар или нещо подобно.

-Просто... Искам да се срещна с него, но не се чувствам готова, ами, ако е женен или си има приятелка, какво ще стане тога?

-Ще му благодариш за всичките пъти в които те е изслушвал и всеки ще си продължи по пътя. Хрумна ми нещо. Щом не си готова да се срещнеш с него.. Мога да отида аз, не сте се виждали, знаете само имената си. Ще се представя за теб, а после ще ти кажа как е минало.

-Ами, ако той се досети, че не съм аз?

-Как ще го направи, като знае само името ти? Не бъди параноична. Ще се видя с него, ще огледам, дали има халка и дали всичко е наред с него. Ако искаш, ще бъдеш наоколо, за да видиш кой е той, а след това ще се покажеш.

-Не знам Холи..

-Хайде, ще бъдем тайни агенти!

Тами започна да се смее.

-Ти си луда. Ще поръчам вечеря и ще доразвием плана.

Тами стана от дивана и взе телефона си. Имаш ново съобщение.

„Честно казано не очаквах да се появиш Маргаритке. Но бях готов да чакам."

Тами се усмихна към телефона си, след което бързо му отговори.

„Може пък щастието да ти се усмихне, и да не се наложи да чакаш прекалено дълго. ;)"

Отговорът му дойде на секундата.

„Какво се опитваш да ми кажеш цветенце?" 


От автора: Знам, че е късна, но ми се искаше интересното.. е, поне така го замислям де, да бъде в другата част. Надявам се да ви хареса и да не сте изгуби интерес към нея. Ще се радвам, ако погледнете и другата ми история - Герой. Ще очаквам мнението ви, то е важно за мен.

Предложи ми нещоWhere stories live. Discover now