1. Нчалото

2.2K 68 8
                                    

-Мамо! Мамо! Къде отиваш? Почакай мамо! Спри! - крещеше малкото момиченце с дълга, права, кестеняша коса, докато майка му излизаш през вратата. Момиченцето тичаше след нея, но жената така и не се спря, но не се и обърна. Качи се в таксито и потегли.

-Мамо, защо ме изостави? - изплака то отчаяно.

*******

Тамира рязко се изправи, бе плувнала цялата в пот. От месеци не бе сънувала съня. Тя беше на 16, от онзи ден бяха изминали 8 години. В началото го сънуваше постоянно, но с течение на времето сънят бе започнал да се появява все по-рядко. Младото момиче погледна часовника, който показваше 08:00 имаше 30 минути за да се приготви и стигне навреме за първия час.

*******

Междувременно в другия край на града, един млад мъж се подготвяше за поредния скучен работен ден.

Преди 2 години, Джъстин наследи семейната брокерска фирма. Тогава беше само на 19, едва бе постъпил в колеж, когато баща му му съобщи, че фирмата остава за него. Като цяло живота му беше лесен - явяваше се на изпити в колежа, излизаше с приятели и бе обграден от красиви момичета, но най-голяма слабост му бяха спортните коли.

*****

Беше 08:10, когато Тамира се появи от стълбите. Баща й и мащехата й седяха в кухнята, докато Томи похапваше ябълка.

-Днес ти ще вземеш Томи от детската! - каза баща й - Джон. Той беше много взискателен мъж и адски променен след напускането на майка й.

-Какво? Но днес не мога. Утре имам важен тест по биология и трябва да отида до библиотеката.

Баща й тропна по масата, карайки малкото момченце и Тамира да подскочат.

-Ти случайно, да ме чу да те питам, дали можеш или не можеш? - той изсъска заканително.

Тами знаеше, че в такива моменти не бива да говори, за това само поклати отрицателно глава.

-Точно така, малката! Ще ме слушаш. А, сега за наказание - понеже и без друго нямам време да се занимавам толкова рано с теб - ще го заведеш и на детска градина.

Тами кимна покорно, защото знаеше, че няма смисъл да спори с баща си. Хвана Томи за ръка и излязоха.

******

Джъстин облече дрехите, приготвени от икономката му, а те бяха ушит по поръчка черен косюм, бяла риза и черна вратовръзка. Обу обувките си и слезе долу. На плота в кухнята го чкаха вестникът, чаша топло кафе и една ябълка. Така започваше денят за него.

Предложи ми нещоWhere stories live. Discover now