4. Странно момиче

872 63 7
                                    

Щом чу думите й, нещо в него трепна. Не бе чувал до сега, някой да иска да има други родители. Знаеше, че не всички са такива добри хора, като неговите, не за първи път му се случваше нещо подобно. Той помълча няколко секунди. Когато чу гласа й.

-Там ли сте?

-Тук съм... Замислих се. Баща ти е ужасен човек, за да постъпва така с теб.., майка ти вероятно е имала причина, за да си тръгне. Но относно това, което попита.. и това, което ми каза – аз не мисля, че си лош човек...

Точно когато щеше да добави още нещо връзката прекъсна. Той погледна телефона си с очакване, но дори и той не знаеше какво да очаква.

-Странно момиче... – каза той.

*****

-Наистина ли го мислите? – в мига в, който думите излязоха от устата й връзката прекъсна. Тя прокле няколко пъти наум и излезе от кабинката, тръгвайки по улицата. През цялото време не спираше да мисли за думите на момчето. Каква ли е била причината майка й да си тръгне без да я потърси.

След около 15 минути бе пред дома си. Влезе тихо и се качи в стаята си. Взе листче и записа номера... Може би отново щеше да му позвъни.

********

Джъстин почака още няколко минути, да не би случайно момичето отново да му звънне, но когато това не стана той излезе от колата си и се запъти към бара. На входа видя Моли.

-Всичко наред ли е? – попита тя.

-Да.. – отвърна замислено той.

-Кой се обади? Да не би да има лоши новини? – продължи да го разпитва момичето.

- Какъв е този разпит? – отвърна раздразнено.

- Ясно... Ако искаш ми казвай, но не очаквай да си тръгна с теб тази вечер! – каза тя и се врътна влизайки в клуба.

Джъстин въздъхна и извади телефона си.

До Раян: Тръвам. Не ме чакайте.

От Раян: Моли е бясна, всичко наред ли е?

До Раян: Да, получих странно обаждане. Утре ще говорим.

Джъстин прибра телефона си и потегли с колата си.

-Какво по дяволите правя? – запита се той, обикаляйки из улиците. – Дори и да видя момичето, как ще позная че е тя. – Джъстин въздъхна и подкара към дома си.


От автора: Дам... и тази стана кратка. Ще се постарая занапред да са по-дълги. Благодаря на всички, които коментират историята. Радвам се, че ви харесва!! 

Предложи ми нещоWhere stories live. Discover now