Sweet girl

By faileys

37.8K 3.2K 389

Тя е съвкупност от ранните часове преди изгрев, големи пуловери, стари книги и сладостта по езика му. Сам не... More

Пролог
Глава първа
Глава втора
Глава трета
Глава пета
Глава шеста
Глава седма
Глава осма
Глава девета
Глава десета
Глава единадесета
Глава дванадесета
Глава тринадесета
Глава четиринадесета
Глава петнадесета
Глава шестнадесета
Глава седемнадесета
Глава осемнадесета
Глава деветнадесета
Глава двадесета
Глава двадесет и първа
Глава двадесет и втора
Глава двадесет и трета
Глава двадесет и четвърта
Глава двадесет и пета
Глава двадесет и шеста
Глава двадесет и седма
Глава двадесет и осма
Глава двадесет и девета
Глава тридесета
Епилог

Глава четвърта

1.2K 100 11
By faileys

Сам

В понеделник закъснях за часа по математика, но Ноел ми беше запазила мястото до своето. Побързах да се кача по стълбището към последния ред, където беше тя. Малко се изненадах, когато я видях да носи очила. Не предполагах, че имаше проблем със зрението, нито пък че някой можеше да изглежда толкова добре с тях.

- Мерси за мястото - казах вместо поздрав.

Тя вдигна глава от тетрадката си, но ръката й не спря да се движи в права линия по листа, изписваше буквите точно в линиите на реда. За момент реших, че просто ще си остане така завинаги, дописвайки задачата толкова машинално, но в следващия момент тя премигна и остави химикала. Усмивка се разля по устните й.

-   Няма проблем - махна пренебрежително с ръка. - Просто сядай и пиши, че дъската се трие на всеки десет минути.

Погледнах напред само за да видя, че тя изобщо не се шегуваше. Професорът тъкмо запълваше и последните останали ъгълчета от дъската, на които не беше написал нищо.

-    Не е ли в настроение? - учудих се, докато си изваждах тетрадката.

-     Не, просто материалът е много. А и онзи ден пропуснахме доста, защото Хана Бъртън реши да флиртува с него по време на часа. Не помниш ли?

-      Вярно - въздъхнах.

През останалите часове не се видяхме, защото програмите ни се разминаваха, но в едно от междучасията успяхме да се уговорим в коридора къде да се чакаме след лекциите. Написах си часа на ръката за всеки случай, защото напоследък бях твърде разсеян и не исках да закъснея или изобщо да не се появя. Ноел не беше от момичетата, на които можеш да вържеш тенекия. Не, красотата й те омайваше и не ти позволяваше дори да си помислиш за това.

Исках да съм в библиотеката в точния час, за да прекарам още малко време с нея, да я опозная. Не знаех какво точно изпитвах към нея, но и не се налагаше да разбера. Беши ми приятно как се движехме по течението, макар да не знаехме къде щеше да ни заведе. Имаше нещо вълнуващо във всичко това.

-    Хей - прошепнах й, докосвайки леко раменете й, за да не я стресна.

Беше свела глава към учебника по физика и изглеждаше повече от погълната от информацията там. Днес косата й не беше вдигната в стегнат кок, а вместо това тя я беше оставила да пада свободно пред лицето си.

-     Хей - повече простена отколкото отвърна на усмивката ми.

В погледа й можех да прочета раздразнението, което любимият ми предмет й беше причинил.

-     Проблеми с домашната?

-     Да - врътна очи с досада, но след това се засмя. - Отговорът на задачата е съвсем различен от този, който получавам, и не знам къде съм допуснала грешка.

Седнах до нея и се вгледах в тетрадката й. Почеркът й беше толкова по-четлив и елегантен от моя, че ме хвана срам. Аз пишех с толкова ненужни завъртулки, че на изпити едва ми разчитаха.

-     Не си преписала правилно числото - посочих й текста в учебника.

-       Ох, вярно... Напоследък съм твърде разсеяна.

Срещнах погледа й за момент и сам не разбрах кога се бях засмял до ушите. Усетих се едва когато и тя се усмихна с искра на развеселеност в очите. На слънчевата светлина, нахлуваща през прозореца до нас, изглеждаха като смесица от синьо и зелено и ми напомняха за океанските вълни. Ако обаче преместеше стола си по-близо до моя, така че стената да е пред нея, а не прозореца, нямаше да видя нищо повече от зелените й ириси. Без дори малък намек за синьо в тях, само мистерия, над която пърхаха дълги мигли.

-     А ти? - попита ме след малко, когато вече доволно беше затворила тетрадката си - Нямаш ли нужда от помощ за нещо?

-      Ами... може ли записките ти по математика, защото вероятно не съм записал седемдесет процента от преподаваното.

Тя кимна и ги извади, но след това отпи бърза глътка от кафето си и се завърна към домашното си. Приех това като знак, че беше време за работа и започнах да си преписвам записките й в моята тетрадка.

След два часа и двамата бяхме готови.

-      Какво ще правиш утре? - попитах без да съзнавам, че я познавах едва от няколко дни и може би беше твърде рано за подобни въпроси.

-        Ще уча. А ти? Имаш ли нещо в предвид?

-        Ако искаш, може да отидем някъде различно от тук - хвърлих поглед към библиотекарката, заради която се налагаше постоянно да шепнем.

-        Добре - Ноел кимна, оправяйки косата си, така че да не пада пред очите й. - Къде да те чакам?

-        Аз ще мина покрай стаята ти. Само ми кажи кой номер е, за да се обикалям да чукам на всички врати.

-         Двеста и тридесет - засмя се.

Нямах идея къде, по дяволите, щях да я заведа, но знаех, че исках да е някъде, където щяхме да можем да говорим нормално. Исках да разбера повече за нея и да я опозная, но не и да я уплаша. Не исках да прибързвам и да я затрупам с въпроси, които само щяха да доведат до задънена улица или неловка тишина.

Докато си събирахме нещата, ръцете ни се докоснаха. Пръстите й бяха толкова студени, че отначало ме заля поривът да се отдръпна. След това обаче вдигнах глава само за да срещна погледа й и да осъзная, че тя нямаше нищо против. Не се отдръпваше от мен. Просто седеше там с ледените си и тънки пръсти под топлата ми ръка, усмихвайки се. 

Хрумна ми, че може би й беше студено, но после осъзнах, че нямаше как да е така, след като беше облечена с пуловер и шлифер отгоре.

-    Ръцете ти са студени... Защо?

Развеселена от объркването ми, тя сви рамене.

-     Не знам, винаги са такива.

Прииска ми се да я стопля, но тя ме изпревари, изправяйки се от стола си.

-      Приятели? - предложи с протегната помежду ни ръка.

-       Разбира се - побързах да приема здрависването, но още преди да бях вдигнал ръка, тя ме придърпа към себе си за прегръдка.

Ухаеше на парфюм с екстракт от пролетни цветя и когато се отдръпна от мен, ми се прииска да я задържа до себе си за малко по-дълго. Вместо това обаче само я изпратих до стаята й и се качих в моята, където не ме чакаше никого. Налегна ме необяснима самота каквато рядко изпитвах и именно заради това, не знаех как да се преборя с нея.

Continue Reading

You'll Also Like

474K 25.2K 80
След сполетялото я нещастие, Роуз се премества от големия Ню Йорк, в красивото градче Портланд. Единственият човек, когото познава там, е гаджето й...
16.4K 913 34
Отегчена, на прага на отчаянието, 16 годишната Мелиса Барнс живее в дом за деца, но животът ѝ бива преобърнат на 360 градуса, когато семейство Гриър...
32.1K 1.3K 55
На нея й трябваше работа,за да издържа себе си и дъщеря си.На него му трябваше домашна прислужница. Упознаха се,харесаха се и в тоя момент се появи б...
19.4K 943 45
...