Глава двадесет и трета

1K 99 12
                                    

Ноел

Сам дойде в апартамента ми петнадесет минути по-късно, напълно облечен, но все още с разрошена коса и очи, замъглени от съня. Беше разсеян и невнимателен, затова на влизане събори закачалката за връхните дрехи. Никога не го бях виждала такъв. Обикновено правеше всичко с такава лекота, че се чувствах тромава пред него. Този път обаче дори докато говореше, от тона му си личеше колко е нервен.

- Не знаех, че искаш да се приготвим от днес.

- Оставих ти бележка на вратата - рекох, стараейки се да не издам никаква емоция, заради което от думите ми лъхна хлад.

- Трябва да сме я съборили на влизане... - той затвори очи, вдиша дълбоко и загриза вътрешната част на бузата си. - Съжалявам, Ноел, наистина... Аз... Не знам какво да ти кажа.

Стана ми ясно, че изпитва вина. Работата обаче беше там, че нямаше защо да го карам да се чувства така. Нямах право да се сърдя.

- Както и да е - тръснах глава. - Ела да ми помогнеш да си стегна куфара и после ще отидем да оправим твоя багаж. Не искам да забравим нещо.

Докато пристъпваше към мен едва не се спъна в ъгъла на кухненския плот. Прииска ми се да погаля лицето му и да целуна бръчката между веждите му, но не го направих. Петното на врата му ме спря.

Двамата започнахме малко по малко да отмятаме някои от задачите в списъка ми - сгъвахме дрехи, прибирахме в отделни пликове и несесери тоалетните ми принадлежности, някак дори успяхме да сместим и подаръците в куфара. Скоро успяхме са внесем някакъв ред в апартамента, където допреди малко цареше пълна бъркотия.

Дадохме си двадесет минути почивка, през които играхме на карти, а след това се преместихме в неговия апартамент. Опаковането на багажа му се случи доста по-бързо от стягането на моя, но пък по-неорганизирано. Изобщо не бях сигурна дали не забравяше нещо, защото не си беше приготвил списък. Поне имаше два дни на разположение, за да се сети.

Уморени и гладни след това, си изпържихме яйца и седнахме пред телевизора. Даваха централните новини, а след тях и времето, но ние изключихме звука. И двамата мразехме да слушаме за всички бедствия, които ставаха по света. По програма обаче след час щеше да започне филм, чието описание ни изглеждаше интересно, затова останахме на същия канал.

Sweet girl Where stories live. Discover now