You Deserve Nothing [СПРЯНА]

By GIZZAY

53.5K 2.5K 282

Лорън Гилбърт, момиче без късмет, с консервативни родители, които без да им мигне окото я изгонват от собстве... More

TRAILERS & CAST
"You Deserve Nothing" - Пролог
Глава 1
Глава 2
Глава 3
Глава 4
Глава 5
Глава 6
Глава 7
Глава 8
Глава 9
Глава 10
IDK, BUT LOVE UUUU
Глава 11
Глава 12
Глава 14
Глава 15
Глава 16
Глава 17
Глава 18
Глава 19

Глава 13

1.1K 117 9
By GIZZAY

LORAN

Все още човърках в спагетите си и без да искам превъртах спомена, когато ме изхвърлиха буквално от нас. Какво толкова бях направила? Тъпите наркотици не бяха мои. Бяха ми пробутани. Но колкото и да го обяснявам на нашите и на Джейс, никой не ми вярва. Дали си мислят, че все още ги употребявам? Сигурно. Боли ме най- много от това, че нямат доверие на собствената си кръв, а на някакви чужди. Дано тук не се разнесат слухове, защото няма до понеса и тук репотацията ми да се скапе и всички да ме обсъждат, дори и без да ме познават. Просто не искам да се връщам в миналото, но то ме преследва където и да отида. Толкова ли ме мрази? Ами явно да. Опитвам се да забравя всичко, но то винаги ми бива навряно отново в лицето. Всички мълчаха. Никой не продумваше дума. Анн гледаше ту към мен, ту към Мат. Накрая просто вдигнах поглед и видях, че всички бяха впили погледите си в мен.

- Какво? - попитах леко раздразнено. Единствено Мат гледаше към стълбите съсредоточено, сякаш дебнеше нещо. Но какво?

- Нищо няма, Лори. Просто си... ами как да кажа... изглеждаш...
потънала в негативни мисли - гласът на Анн ме вкара в реалността.

- Не не съм. Просто не съм...

- Очарована от присъствието на брат ти? - прекъсна ме Мат, а аз кимнах. - Видях как те гледаше. Гледаше те не много приятелски - каза Мат. Защо той да ме гледа неприятелски? Аз трябва да гледам така него, но не го нали!

- Не, не я е гледал неприятелски. Джейс по принцип така си гледа - защити го баба, но аз съм съгласна с Мат. Той въобще не ме гледаше приветливо. Какво толкова съм му направила точно пък на него?

- Не го познавам. Просто така... от пръв поглед. Не искам да ви обидя с нещо, но просто така ми се стори - успя да се измъкнеш от лайната Мат, но затъна леко в очите на баба, сигурно... Тя кимна в удобрение.

- Колко е часът? - попитах, а Анн извади телефона си и провери.

- Вече минава осем - каза и го прибра пак.

- Уоу. Колко бързо лети времето... - каза Мат.

- Взе ми думите от устата - казах и се засмях.

- Къде се бави Зейн? - попита Анн.

- Оставете го момчето. Може да си има проблеми - каза баба малко по-тихо и всички се засмяхме.

- Може. Кой ли знае? - каза Мат, а това предизвика още по-силният ни смях.

- Добре. Стига сме се смеели на гърба на момчето - каза баба през смях.

- Добре, добре. Аз спирам - аз спрях първа и след мен останалите.

- Не. Наистина къде се бави? - каза Анн.

- Да проверя ли? - предложи Мат и понече да стане, но баба го спря.

- Сядай. И искам да си изпразниш чинията - каза баба, а Мат гледаше объркано на наполовина седнал, на наполовина прав.

- Бабо... - измрънках.

- Шшт. Сядай, Мат. Зейн е голям и ще се оправи - каза баба, а аз се ухилих, защото го третираше като малко дете. Мат седна разочарован и хвана вилицата си. - До дъно - каза му баба, а ние с Анн се засмяхме. Той ни изгледа ядосано и започна да яде. - Давай, давай. Само в този дух - насърчаваше го баба.

- Хайде, бебе Мати. Изяш си вечерята, за да пораснеш голям и да станеш като Дуейн Джонсън - каза му Анн. Аз, баба и Джордж се засмяхме, а той ни изгледа всички ядосано, но това не ни спря да се смеем. За един момент успях да забравя за нещастията си и да се порадвам малко. Дано продължи дълго...

ZAYN

Щом се качих, видях как беше застанал на един от прозорците. Насочих се към него. Спрях на дистанция.

- Кой си ти, по дяволите? - казах ядосано, а той се обърна.

- Аа, здравей Зейн - каза с усмивка, а това ме вбеси още повече.

- Как беше стоката, Челс? Найл нали ти я достави? - казах, но не сниших гласът си, а даже малко увеличих нотката. Той ме изгледа накръв.

- Хей, слушай малкия... - започна да се приближава със заплашителен тон, - ...не се заяждай с кого не трябва, Мелтън - каза заплашително, а аз се измях.

- Ти внимавай с кой се заяждаш, Лийдс, или какъвто и да си там, Гилбърт или Лийдс. Не ми пука.

- Нали знаеш, че мога да те издам? Да кажа с какво се занимаваш. И всички ще ми повярват. И знаеш ли защо? Защото съм адвокат и... - преди да продължи го прекъснах.

- И как ще им го докажеш? Нямаш никакви доказателства, а за да ме издадеш трябва да издадеш себе си. И не забравяй, че имам копие от валшиватата ти лична карта. Ти ми го даде, всъщност на Томлинсън, а аз я свих от джоба му - казах с цел да го сплаша и успях, но бързо го прикри и млъкна като се замисли какво да каже.

- От къде знаеш, че нямам? - попита. Определено нямаш.

- А ако имаш как ще се оправдаеш? Хубаво. Нас ни остави. Не е толкова трудно да се измъкна. Ами ти? Дето си великият адвокат, как ще се защитиш? А? Челси или Джейс какъвто и да си там - опитах се да го закова на място и така и стана. Той замълча.

- Прави каквото искаш. Само ти и братчето ти да ме издадете пред сестра ми. Сте мъртви - заплаши ме.

- О, знаеш ли колко се радвам, че ти е сестра? Един куршум, два заека - засмях се и започнах да слизам надолу, оставяйки го без да каже това, което е мислел. Щом слязох в кухнята не успях да се сдържа и се засмях с глас. Бабата на Гилбърт се опитваше да нахрани Мат, а той се сърдеше като малките бебета.

- О, бебе Мати - подразних го и седнах на мястото си.

- Хаха, колко смешно! - отвори си устата и Ана видя възможност - моментално му натика спагетите в устата и всички се засмяхме. Мат ни гледаше лошо, но после и той се засмя. Така не съм се смял от както... ами... сестра ми... да.

LORAN

Зейн се смее? Това е нещо ново. След като малко се поуспокоих ме, привършихме с вечерията си.

- Е, ние ще тръгваме - каза Анн и се изправи, след нея Мат. Аз и баба също се изправихме, за да ги изпратим.

- И аз ще си отивам - каза Джродж. Вече се обуваха, а ние ги чакахме до вратата.

- Зейн? Ти няма ли да се прибереш с нас? - попита Мат.

- Не. Предпочитам да остана още малко, ако няма проблем - каза той и погледна баба.

- Не, няма. Спокойно. И без това ще си остана сама с внука си или с внучката - каза тя и се засмя. Майчице...

Вече бяхме в хола. Аз, баба и... Мелтън.

- След малко се връщам - каза баба на бързо и се качи нагоре. Какво е намислила тази жена за бога? Взех си телефона и започнах да се 'човъркам' в социалните мрежи.

- Защо одеве ми заби шамар? - попита Мелтън, а аз го погледнах с широко отворени очи.

- Защо ли? Може би, защото искаше с тия керливи устни да ме целунеш! - казах ядосано и той се засмя.

- Откъде пък знаеш, че са керливи? Може пък да ти харесат - погледнах го ядосано и объркано.

- Какво се занимавам с теб. Ти си невъзможен идиот - казах и забих отново поглед в телефона. Той ми го отскубна от ръцете. - Хей! Върни ми веднага телефона! - казах и се опитах да си го взема, но той го отдалечи от мен.

- Или какво?-попита ухилен. Погледнах го.

- Просто ми дай тъпия телефон! - казах и се просегнах да го взема отново, но вместо това, Зейн нарочно се наколни назад и аз паднах върху него. Малко се взирах в него, но успях да се съвзема и си взех телефона, като след това се изправих от него, а той се засмя. Нещастник. Баба точно в този момент се появи. Благодаря ти Боже.

- Зейн. Отнасят ти колата - каза баба спокойно, а той се изправи рязко.

- Моля?! - каза и се затърча към вратата. Аз го последвах, докато едва се сдържах да не се засмя, но баба ме сръчка. Като излязохме го видяхме хваната за главата. - Супер!

- Е... един път ще ползваш такси. Нищо няма да ти стане, ако просто се качиш в някоя обикновена не луксозна кола - казах, като се опитах да не злорадствам много много. Той ме изгледа ядосано.

- Глупости! Ако искаш можеш да преспиш у нас? - каза баба преди да успея да я прекъсна. Причерня ми пред очите.

- Наистина ли? - попита Зейн докато ме гледаше с мазна усмивка.

- Стаята до тази на Лорън е гостната. Там ще преспиш. И Лори. И ти оставаш тук моето момиче - каза баба и ме потупа по рамото, влизайки вътре, а аз стоях като гръмната. Зейн мина покрай мен усмихнат. Майнта му на преебания, шибан, егоистичен, идиотски, педалски, педераски, кучешки, курвенски свят!

Continue Reading

You'll Also Like

934K 35.9K 90
Тя изпълваше това, което иска, а именно да учи в Ню Йорк, а той пропиляваше живота си, мислейки че е щастлив. Когато пътищата им се пресекат, дали е...
19.6K 948 45
...
40.9K 2.8K 80
Джънгкук не знае какво е любов, но едно момче ще се появи в живота му и ще оправи това. Четете и разберете ☺︎︎ Специално за @_jungkook89_ Начало:22...
83.4K 7.1K 52
Cringe. Техьонг и Джънгкук са доведени братя. Техьонг го харесва и реши, че с тормоз чувствата му, ще намалят или Кук сам ще разбере, че го харесва...