Isolation

By tasoskaridis

3K 710 379

Τέσσερις φίλοι επιλέγουν ένα απομακρυσμένο εξωτικό προορισμό για να περάσουν τις διακοπές τους. Τα πράγματα ό... More

Η αναχώρηση (part 1)
Η αναχώρηση (part 2)
Στάση πρώτη: Μεξικο
Στάση δεύτερη: Σαν Χοσέ
Όλα είχαν τελειώσει
Ζωντανοί από θαύμα
Isla Isabela
Φάντασμα του παρελθόντος
Στην παγίδα του λύκου
Στα δεσμά του έρωτα
Ταξίδι στα βόρεια
Κυνηγώντας τις σκιές
Συνάρτηση του θανάτου
Αγάπη για τρεις
Πρόσωπο με πρόσωπο
Ασυγχώρητη πράξη
Με δάκρυα πυρωμένα
Στο όνομα της αγάπης
Η Διχόνοια φυτρώνει
Αντιμέτωπος με το πεπρωμένο
Όλο και πιό κοντά
Μοναδικός δικαιούχος
Το περιδέραιο της Ισαβέλλας
Πρόσωπο με πρόσωπο
Όρκος αίματος
Ιστορικές αναδρομές
Διπλή όψη
Η συμβολή της Ισαβέλλας
Albermarle
Μέγαρο Ισαβέλλα
Σκοτεινό μονοπάτι
Στα βήματα της Ισαβέλλας
Στο επίκεντρο

Από συμφέρον

32 9 9
By tasoskaridis

Ή Amanda σφίγγει το αυτόματο όπλο στα χέρια της και ετοιμάζεται να σηκωθεί, ωστόσο πριν προλάβει να κάνει οποιαδήποτε κίνηση ο Noah την συγκρατεί πίσω.

- Είναι ανώφελο και επικίνδυνο αυτό που πας να κάνεις Amanda.

- Δε μπορείς να με κρατήσεις πίσω Noah. Ο άνθρωπος αυτός ευθύνεται για πολλά, μαζί με αυτά για το θάνατο δύο πολύ κοντινών μας ανθρώπων. Δεν θα το αφήσω να συνεχιστεί, δε μπορώ.

Αποκρίνεται εκείνη και το βλέμμα της χάνεται μαζί με κάθε ελπίδα που έχει πλέον απομείνει μέσα της.

- Κάνεις λάθος. Αυτός ο άνθρωπος είναι πολύ επικίνδυνος, δε θα καταφέρεις ποτέ να αποδώσεις δικαιοσύνη Amanda με το να του αφαιρέσεις τη ζωή. Ο πατέρας σου όπως και ο αδερφός μου έχουν πλέον φύγει και δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ πιά. Αν επιλέξεις να βγεις με ένα όπλο έξω από αυτή την αποθήκη, το πιθανότερο είναι να καταλήξεις νεκρή. Για ποιό λόγο Amanda; Αξίζει; Σημασία έχουν οι άνθρωποι που είναι δίπλα σου και σε στηρίζουν, όσοι είναι ενεργό μέρος της ζωής σου. Όσοι σε βοηθούν και σε αγαπούν, όπως εγώ. Δεν θα αντέξω να σε χάσω Amanda, όμως είσαι ελεύθερη να κάνεις τη δική σου επιλογή.

Ο Noah τελειώνει τα λόγια του και το άλλοτε σφιχτό του χέρι που κρατούσε το μπράτσο της Amanda χαλαρώνει, ώσπου την αφήνει ολοκληρωτικά. Ο Liam και η Emily παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα. Ανέκαθεν η Amanda είχε την πρωτοκαθεδρία όσον αφορά τις αποφάσεις, τώρα όμως τα πράγματα αποκτούσαν μία απροσδόκητη σοβαρότητα καθώς έπρεπε να αποφασίσει όχι μόνο για τη δική της τύχη, αλλά και για εκείνη των φίλων της. Ή νεαρή κοπέλα βυθίζεται στη σιωπή αναλογιζόμενη κάθε παράμετρο ξεχωριστά παίζοντας με το χρόνο που της απομένει. "Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα τι έχει πλέον απομείνει να κάνω;" σκέφτεται και πιέζει το μυαλό της να διαχειριστεί μια εξαιρετικά πολύπλοκη κατάσταση.

- Πήρα την απόφαση μου!

Αναφωνεί η νεαρή κοπέλα πετώντας το αυτόματο όπλο που έχει στα χέρια της στο έδαφος. Έπειτα χωρίς να χάσει χρόνο κατευθύνεται προς την κεντρική είσοδο και βγαίνει από την αποθήκη. Το ίδιο κάνουν και υπόλοιποι τρείς φίλοι. Οι τέσσερις τους τώρα στέκονται εμβρόντητοι μπροστά στο αχανές στράτευμα του Arrio Galgo. Χιλιάδες στρατιώτες και όμως η ησυχία απλώνεται σαν ένα τεράστιο σεντόνι σε ολόκληρο το στρατόπεδο. Έξαφνα ένας υψηλόβαθμος πιθανότατα αξιωματικός αφού κάνει μερικά βήματα μπροστά από την παρέα στέκεται και μιλάει αργά και σταθερά.

- Είμαι ο ύπαρχος Salvador. Για να βρίσκεστε εδω, υποθέτω πως θα θέλετε να διαπραγματευτείτε με τον κύριο Galgo.

- Ακριβώς αυτό θέλουμε.

Αποκρίνεται ο Noah και οι δύο άντρες ανταλλάζουν ένα βιαστικό αλλά αναμφίβολα εχθρικό βλέμμα.

- Αδιαμφισβήτητα κάνατε σοφή επιλογή ξέρετε. Άλλοι στη θέση σας θα προσπαθούσαν να φερθούν ως ήρωες όμως εσείς. Εσείς ξέρετε ποιά είναι η θέση σας.

Συνεχίζει ο Salvador και ένα κοροϊδευτικό μειδίαμα παρουσιάζεται στα χείλη του.

- Δεν χρειάζεται να καθυστερούμε περισσότερο. Ο κύριος Galgo σας περιμένει στο γραφείο του.

Ανακοινώνει με σοβαρότητα ο ύπαρχος καθώς το βλοσυρό ύφος του πέφτει και πάλι πάνω στην παρέα. Οι τέσσερις φίλοι τον ακολουθούν δίχως ιδιαίτερες συστάσεις, άλλωστε η θέση στην οποία βρίσκονται είναι ιδιαίτερα δύσκολη με αποτέλεσμα οι επιλογές τους να περιορίζονται στο έπακρο. Ή παρέα τώρα συνοδευόμενη από τον ύπαρχο Salvador αλλά και μερικούς φρουρούς κατευθύνεται προς την είσοδο του κεντρικού κτιρίου. Ενα οικοδόμημα αρκετά μεγαλόπρεπο και αναμφισβήτητα πιο εκλεπτυσμένο από τα υπόλοιπα που βρίσκονται στο στρατόπεδο. Περίτεχνα αετώματα και αγάλματα ρωμαϊκού ρυθμού δίνουν μία ευρωπαϊκή νότα στο κτίριο, το οποίο φαντάζει ως έργο απαράμιλλης αρχιτεκτονικής συγκρινόμενο με τα υπόλοιπα φτωχικά οικοδομήματα του νησιού. Ο Arrio Galgo περιμένει στην είσοδο για να προϋπαντήσει τους εκλεκτούς καλεσμένους του. Ή εμφάνιση του συμβαδίζει με την φήμη που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, για τις βλαβερές ραδιουργίες του. Το παρουσιαστικό του εκφράζει μία ανεξήγητη σοβαρότητα και το κύρος του είναι αδιαμφισβήτητα ικανό να καθηλώσει κάποιον στο λεπτό. Αν μπορούσες να προβλέψεις την καταγωγή του κρίνοντας από την εμφάνιση και μόνο, θα τον συνέδεες χωρίς ιδιαίτερη σκέψη με κάποιο παρακλάδι της ιταλικής μαφίας. Τα κοντά μαύρα μαλλια του άψογα χτενισμένα προς τα πίσω σε συνδυασμό με το αμυδρό μουστάκι του, έδιναν στον Arrio Galgo το πλεονέκτημα να αφοπλίζει τον συνομιλητή του εκφοβίζοντας τον μόνο με την εμφάνιση του.

- Πάμε στο γραφείο μου και θα μιλήσουμε ιδιαιτέρως.

Αναφωνεί εκείνος διατηρώντας το ύφος του και χάνεται στο εσωτερικό του κυρίου. Ή παρέα των τεσσάρων φίλων ακολουθεί ώσπου όλοι μαζί καταφτάνουν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων.

- Ανελέητο κάθαρμα σκότωσες τον πατέρα μου, τι άλλο θέλεις από εμένα;

Ουρλιάζει έξαλλη η Amanda πριν ο Αrrio προλάβει να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

- Δε νομίζω να σας απευθύνθηκα με τον ίδιο τρόπο δεσποινίς. Είπατε πως θέλετε να διαπραγματευτείτε, εδώ όμως τους όρους τους θέτω εγω και η θέση σας δεν σας επιτρέπει τέτοια συμπεριφορά. Έγινα σαφής;

Αποκρίνεται εκείνος ωστόσο συνεχίζει να διατηρεί την ψυχραιμία του.

- Ας ακούσουμε τι έχει να πει Amanda.

Ψιθυρίζει ο Liam στο αυτί της νεαρής κοπέλας, προσπαθώντας να εξομαλύνει την κατάσταση.

- Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Βρίσκεστε αρκετό καιρό στο νησί για να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να διαφύγετε και αν το κάνετε θα καταλήξετε νεκροί. Σας δίνω λοιπόν την εξής επιλογή: Μπορείτε να εργαστείτε για μένα και να κερδίσετε την ελευθερία σας ή να επιλέξετε να μην με βοηθήσετε. Τότε θα πρέπει να σας αφαιρέσω τη ζωή, αν και δεν το θέλω.

- Ωραία λοιπόν, σε τι μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι;

Αποκρίνεται η Emily.

- Σας δίνω διορία ένα μήνα να βρείτε ένα θησαυρό που είναι κρυμμένος εδώ στο νησί. Αναφέρομαι φυσικά στον θησαυρό της Ισαβέλλας. Φυσικά μπορείτε να κυκλοφορειτε ανενόχλητοι στο νησί, θα πρέπει όμως να δράσετε εμπρόθεσμα μιας και γνωρίζετε το τίμημα που υπάρχει αν αποτύχετε. Λοιπόν σύμφωνοι;

- Μας πως θα το κάνουμε αυτό, δεν έχουμε καμία γνώση σχετική.

Αναφωνεί ο Noah εξαγριωμένος.

- Σύμφωνοι!

Αποκρίνεται απόλυτα ο Liam παραμερίζοντας τις αμφιβολίες του Noah, δηλώνοντας με κάθε τρόπο ότι είναι διατεθειμένος να βρεί τον θησαυρό της Ισαβέλλας.

Νέο κεφάλαιο λοιπόν!!! 🙏

Ελπίζω να σας άρεσε όπως πάντα άλλωστε για εσάς τα γράφω!!! Ψηφίστε αν το ευχαριστηθήκατε και σχολιάστε!!! 😉

Θέλω πολύ να ακούω την άποψη σας!!!
Μέχρι το επόμενο πολλά φιλιά...
Τασος...

Continue Reading

You'll Also Like

Changes By

Adventure

4.2K 212 29
Η Βιολέτα είναι ένα υπέροχο κορίτσι και είναι Β λυκείου το λεγόμενο "φυτό" κάποτε όμως δεν ήταν έτσι μετά από ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα η ζωή της...
84.5K 9.2K 29
Ήταν τόσο δύσκολο να το δεχτώ. Τόσο γαμημένα δύσκολο να πιστέψω πως πιάστηκα κορόιδο. Τόσο δύσκολο να τους αφήσω να εισβάλουν στη ζωή μου ξανά...Κα...
241K 15.2K 30
Τύλιξε τα μακρια της δάχτυλα γύρω από το ύφασμα της γραβάτας του , σίγουρα θα κερδιζε το στοίχημα... Έβλεπε στο μυστηριο βλέμμα του τον πόθο και αυτό...
258K 4K 32
"Τι θέλεις εσύ εδώ?"ρώτησα "Δεν είσαι τόσο σκληρή όσο δείχνεις!"είπε και γουρλωσα τα μάτια μου. "Τι θέλεις από μένα πια?" "Εσένα!"είπε και ήρθε πιο κ...