Στα βήματα της Ισαβέλλας

20 4 21
                                    

- Συγχαρητήρια Amanda, εσύ και οι φίλοι σου τα καταφέρατε να λύσετε το γρίφο. Είναι κρίμα που δεν θα πάρετε τίποτα από την περιουσία της Ισαβέλλας ωστόσο.

Είπε ο άντρας που κρατούσε το όπλο πίσω από την πλάτη των τεσσάρων φίλων.

Η Amanda γύρισε παγωμένη αναγνωρίζοντας τη φωνή πίσω της.

- Θείε Valerio;

Τράυλισε έκπληκτη η κοπέλα.

- Δεν χρειάζονται συναισθηματισμοί γλυκιά μου. Χρειάζομαι μόνο τη λέξη που ξεκλειδώνει το δωμάτιο με τον θησαυρό και δεν θα πάθει κανείς τίποτα.

Αποκρίθηκε εκείνος.

- Είσαι ένας διπρόσωπος που σκέφτεται μόνο το συμφέρον του. Μας χρησιμοποίησες για να φτάσεις στο θησαυρό και τώρα αντί να μας βοηθήσεις, επιλέγεις να τον κλέψεις και να αφήσεις την ανιψιά σου στο έλεος του Arrio.

Ούρλιαξε ο Noah γεμάτος εκνευρισμό.

- Το παραδέχομαι πρόδωσα τους συγγενείς μου, το αίμα μου. Θα το έκανες και εσύ στη θέση μου. Αυτός ο θησαυρός έχει επιρροή πάνω μας Noah, δε μπορούμε να το αποφύγουμε.

- Μα γιατί θείε;

Αναρωτήθηκε η Amanda καθώς τα μάγουλα της πλημμύριζαν από δάκρυα που κυλούσαν σταδιακά μέχρι να φτάσουν στο λαιμό της.

- Νομίζω σου αξίζει μία εξήγηση γλυκιά μου Amanda, θα σας τα πω όλα λοιπόν για να καταλάβετε ότι δεν είμαι o άνθρωπος που με παρουσιάζετε. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήμουν ερευνητής. Εργάστηκα για χρόνια στις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής υπηρετώντας το καθήκον μου με κάθε τίμημα. Τα χρήματα ήταν ελάχιστα βέβαια, ωστόσο τα καταφέρναμε και δεν υπήρχε κανένα παράπονο μέχρι που μας ανέθεσαν την υπόθεση του θησαυρού της Ισαβέλλας. Όπως καταλαβαίνετε η συγκεκριμένη περιουσία ήταν τότε στο επίκεντρο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και θα έκαναν τα πάντα για να φτάσουν πρώτοι ως έθνος σε αυτή τη μεγάλη ανακάλυψη. Στο νησί αποστάλθηκαν δέκα εκπαιδευμένοι πράκτορες, ανάμεσα τους και εγώ με στόχο να βρούμε και να ανασύρουμε το θησαυρό της Ισαβέλλας ώστε να τον πάρουμε μαζί μας πίσω στην Αμερική. Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα αυτά θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν κάτω από απόλυτη μυστικότητα, χωρίς να αντιληφθεί κάτι το έθνος της Ισπανίας. Όταν έφτασα εδώ στο νησί πριν από περίπου δέκα χρόνια, είχα ένα και μόνο σκοπό στο μυαλό μου και αυτός δεν ήταν άλλος από την ανεύρεση του θησαυρού. Το μόνο που θέλαμε ήταν να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα και να προσφέρουμε στην πατρίδα μας μία τεράστιας σημασίας ιστορική ανακάλυψη. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον τρόπο που είχαμε υπολογίσει.

IsolationWhere stories live. Discover now