Isolation

By tasoskaridis

3K 710 379

Τέσσερις φίλοι επιλέγουν ένα απομακρυσμένο εξωτικό προορισμό για να περάσουν τις διακοπές τους. Τα πράγματα ό... More

Η αναχώρηση (part 1)
Η αναχώρηση (part 2)
Στάση πρώτη: Μεξικο
Στάση δεύτερη: Σαν Χοσέ
Όλα είχαν τελειώσει
Ζωντανοί από θαύμα
Isla Isabela
Φάντασμα του παρελθόντος
Στην παγίδα του λύκου
Στα δεσμά του έρωτα
Ταξίδι στα βόρεια
Κυνηγώντας τις σκιές
Συνάρτηση του θανάτου
Αγάπη για τρεις
Πρόσωπο με πρόσωπο
Ασυγχώρητη πράξη
Με δάκρυα πυρωμένα
Στο όνομα της αγάπης
Η Διχόνοια φυτρώνει
Όλο και πιό κοντά
Μοναδικός δικαιούχος
Το περιδέραιο της Ισαβέλλας
Πρόσωπο με πρόσωπο
Από συμφέρον
Όρκος αίματος
Ιστορικές αναδρομές
Διπλή όψη
Η συμβολή της Ισαβέλλας
Albermarle
Μέγαρο Ισαβέλλα
Σκοτεινό μονοπάτι
Στα βήματα της Ισαβέλλας
Στο επίκεντρο

Αντιμέτωπος με το πεπρωμένο

57 15 16
By tasoskaridis

Ή ώρα περνούσε και οι πέντε φίλοι άρχισαν να συνωστίζονται στην κεντρική τραπεζαρία του σπιτιού για να αποφασίσουν για την επόμενη τους κίνηση. Στο διάστημα που είχε περάσει ο Liam και η Emily ενημερώθηκαν από τον Jacob για τον λόγο της φιλονικίας ανάμεσα στα δύο αδέλφια, ενώ η Amanda προσπάθησε να εξομαλύνει την σχέση των δύο αδελφών, εξηγώντας στον Noah πως τα γεγονότα της προηγούμενης νύχτας είχαν προκληθεί με δική της ευθύνη. Συνεπώς γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι σχέσεις των δύο αδελφών είχαν αρχίσει να ψυχραίνονται ολοένα και περισσότερο μετά τα γεγονότα της προηγούμενης ημέρας, με αποτέλεσμα να αρχίσει να απομακρύνεται ο ένας από τον άλλο. Δεν χρειάζεται να αναφερθεί πόσο απογοητευμένος ήταν ο Noah. Μπορεί να είχε γευτεί πολλές φορές στο παρελθόν την προδοσία από τον Jacob ωστόσο δεν περίμενε ποτέ ανάλογη συμπεριφορά από την Amanda, από τον άνθρωπο που είχε αγαπήσει όσο κανέναν στη ζωή του. Εδώ κάπου θα νομίζατε ότι ο Noah θα συγχωρούσε τον αδερφό του μιας και η Amanda ηταν σχεδόν εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για την άσχημη τροπή που είχε πάρει η ιστορία, όμως κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί. Ο Jacob είχε αναμιχθεί στην υπόθεση, συνεπώς έφερε μερίδιο ευθύνης και ο Noah έχοντας πλήρη επίγνωση, ηταν πλέον αποφασισμένος να διατηρήσει με απαράμιλλη τυπικότητα τη σχέση του με τον αδερφό του. Από την άλλη ο Jacob δεν είχε καλύτερη άποψη. Αυτή η κατάσταση τον είχε κουράσει, δε μπορούσε πλέον να είναι πάντα το μαύρο πρόβατο της υπόθεσης. Μπορεί το πρόσωπο του να μην είχε ταυτιστεί με την σταθερότητα και την εμπιστοσύνη που αναζητούσε ο Noah, αλλά το γεγονός ότι ο αδερφός του είχε προσπαθήσει να του αφαιρέσει τη ζωή επηρεασμένος από τη σχέση του με ένα τρίτο πρόσωπο ξεπερνούσε κατά πολύ τις προσδοκίες του όσον αφορά την έννοια της αδελφικής αγάπης. Και ενώ τα δύο αδέλφια έκαναν αυτές τις αρνητικές σκέψεις και δεν τολμούσαν να αντικρίσουν ο ένας τον άλλο, ο Liam σηκώθηκε και αφού βεβαιώθηκε ότι όλοι βρίσκονταν καθισμένοι γύρω του στην τραπεζαρία, ξεκίνησε αναφέροντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που περιελάμβανε την επόμενη κίνηση τους.

- Καλησπέρα σε όλους, πρέπει να ομολογήσω ότι τα γεγονότα της προηγούμενης μέρας ήταν ιδιαίτερα στενάχωρα για όλους μας. Ο πατέρας σου ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος Amanda και όλοι είμαστε βαθιά λυπημένοι για το χαμό του. Θα πρέπει όμως να προχωρήσουμε ακλόνητοι με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση προς το στόχο μας. Αυτό φυσικά προϋποθέτει την συνεργασία όλων μας, αν και εφόσον θέλουμε να έχουμε ελπίδες για την επιστροφή μας πίσω στην πατρίδα. Προτείνω λοιπόν να πλησιάσουμε το κοντινότερο λιμάνι και από εκεί να αποδράσουμε χρησιμοποιόντας κάποιο σκάφος. Μπορεί να ακούγεται παράτολμη σαν ιδέα, ωστόσο πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Λοιπόν τι λέτε και εσείς;

Ανέφερε ο Liam με αστείρευτη σοβαρότητα και επέστρεψε στη θέση του, περιμένοντας τη γνώμη των υπολοίπων.

- Liam το σχέδιο σου είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και καθόλου ελπιδοφόρο. Νομίζω πως αποφασίζεις χωρίς να υπολογίζεις όλες τις παραμέτρους και η επιπολαιότητα σου θα σου στοιχίσει κάποια στιγμή. Θα βρεθείτε νεκροί από τους φρουρούς πρωτού προσπαθήσετε να πλησιάσετε στο λιμάνι και αυτό είναι το κύριο και βασικό μειονέκτημα, για το οποίο το σχέδιο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.

Αποκρίθηκε η Amanda.

- Αν και έχουν λογική όσα λες Amanda και θα πρέπει να συμφωνήσω μαζί σου, ειλικρινά λυπάμαι αλλά πιστεύω ότι δεν διαθέτεις καλύτερη λύση αυτή τη φορά.

- Άκουσε Liam, ξέρω καλά ποιός ευθύνεται για το θάνατο του πατέρα μου, άλλωστε μόνο ένας άνθρωπος σε αυτό το νησί θα είχε τη δυνατότητα να τον πλησιάσει και να τον βλάψει και αυτός δεν είναι άλλος από τον Arrio Galgo.

- Amanda μα πώς;

- Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα παραπάνω Liam. Τα ξέρω όλα και έχω πάρει την απόφαση μου.

- Πες μας λοιπόν.

Είπε η Emily γεμάτη ανυπομονησία.

- Σκοπεύω να πλησιάσω τον Arrio και να πάρω εκδίκηση επιτέλους για όσα έκανε στο νησί, για τον πατέρα μου. Δεν μπορώ να σας αναγκάσω να με ακολουθήσετε και αν επιλέξετε τον άλλο δρόμο θα το σεβαστώ όμως πρέπει να το κάνω και ελπίζω να με καταλάβετε.

- Εγώ πάντως Amanda θα σε ακολουθήσω, εξ άλλου και οι δύο επιλογές ισοδυναμούν με αυτοκτονία, συνεπώς θα ακολουθήσω αυτήν που ακούγεται πιο λογική.

Αναφώνησε ο Jacob περήφανα και κοίταξε τους υπόλοιπους με νόημα.

- Αν και η ιδέα να πάμε οικειοθελώς στη φωλιά του λύκου είναι σκέτη παράνοια, φοβάμαι πως δεν έχουμε άλλη επιλογή στη διάθεση μας. Όπως είπε και η Amanda ας κάνουμε μία καλή πράξη για αυτό τον τόπο πρωτού φύγουμε.

Συμφώνησε ο Noah.

- Άρα είμαστε όλοι σύμφωνοι να σε ακολουθήσουμε, λοιπόν Amanda πες μας τι ακριβώς σκοπεύεις να κάνεις.

Είπε ο Liam ενώ περίμενε με ευλάβεια τις λέξεις να ξεπροβάλλουν από το στόμα της νεαρής κοπέλας.

- Ή μόνη μας λύση είναι πλέον ο Valerio. Είναι καλός φίλος του πατέρα μου και θα δεχτεί σίγουρα να μας βοηθήσει. Το σπίτι του βρίσκεται δυτικά του νησιού και απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα από εδώ. Υπάρχει ένα λεωφορείο που μπορεί να μας πάει μέχρι εκεί.

- Θα συμφωνήσω με την Amanda, μιας και οι επιλογές μας είναι περιορισμένες.

Αναφώνησε η Emily, ενώ οι υπόλοιποι φίλοι τήρησαν την ίδια στάση. Οι τέσσερις τους γνώριζαν καλά ότι η απόφαση που είχε ληφθεί ξεπερνούσε κατά πολύ τα όρια τους. Είχαν επιλέξει να στραφούν απέναντι σε ένα κακοποιό στοιχείο, έχοντας αντιληφθεί ότι ο Arrio αποτελούσε μεγάλη απειλή για τους ίδιους. Από την άλλη βέβαια δεν είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν κάτι διαφορετικό, μιας και χρόνος τους πίεζε ασφυκτικά αναγκάζοντας τους να πάρουν μία απόφαση. Οι πέντε φίλοι, δεν έχασαν λεπτό παραπάνω μετά τη συνάντηση τους στην τραπεζαρία. Στο χρόνο που τους απέμενε προμηθεύτηκαν με τις απαραίτητες προμήθειες και αφού τέλεσαν την κηδεία του άτυχου βιολόγου στον κήπο του σπιτιού τηρώντας όλες τις εθιμοτυπικές διαδικασίες με ιδιαίτερη φροντίδα, επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο που θα τους μετέφερε στη δυτική πλευρά του νησιού. Το όχημα εξωτερικά τουλάχιστον ήταν φθαρμένο σε μεγάλο βαθμό, μιας και έπρεπε να καλύψει μεγάλες αποστάσεις πάνω σε χωμάτινη επιφάνεια καθώς οι δρόμοι αποτελούσαν είδος πολυτέλειας στο νησί. Στο εσωτερικό επικρατούσε παρόμοια κατάσταση καθώς τα ξύλινα καθίσματα και οι μεταλλικές επενδύσεις καθιστούσαν το περιβάλλον ιδιαίτερα αφιλόξενο στους επιβάτες. Οι πέντε φίλοι τώρα αναπηδούσαν και προσγειώνονταν επίσης ανώμαλα σε κάθε λακκούβα ή πέτρα που συναντούσε στο δρόμο του λεωφορείο. Δεν μιλούσε κανείς. Όλοι περίμεναν καρτερικά στα καθίσματα τους να φτάσουν στον πολυπόθητο προορισμό τους, εξαντλημένοι από τις άθλιες συνθήκες μεταφοράς.

Ένας νεαρός στρατιώτης ξεπρόβαλε πίσω από ένα βράχο και παρατήρησε με τα κυάλια του το λεωφορείο καθώς πλησίαζε προς το μέρος του όλο και περισσότερο. Ήθελε όσο τίποτα να κερδίσει την εκτίμηση του Arrio εκτελώντας με ακρίβεια την αποστολή που του είχε ανατεθεί. Ο νεαρός άνδρας δεν έχασε χρόνο, έστησε στα γρήγορα τη βάση του όπλου του και αφού ρύθμισε την απόσταση βολής από το σκόπευτρο, βάλθηκε να σημαδεύει τον στόχο του μέσα στο λεωφορείο. Ακολούθησε σημαδεύοντας νοητά το θύμα του για λιγο ακόμη διάστημα και όπλισε όταν επιτέλους σιγουρεύτηκε για την ακρίβεια της βολής του. Το δάχτυλο του πίεσε ελαφρά την σκανδάλη και η σφαίρα ακολούθησε την καθορισμένη πορεία, φτάνοντας το στόχο. Στο λεωφορείο επικράτησε σύγχυση εντός μόνο μερικών δευτερολέπτων αφού η ένταση του ήχου καθώς και τα θρυμματισμένα παράθυρα στη δεξιά πλευρά αρκούσαν για να σκορπίσουν τον πανικό σε κάθε επιβάτη. Εκ πρώτης όψεως κανένας δεν είχε πληγωθεί και οι πέντε φίλοι έμοιαζαν σώοι και αβλαβείς. Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός βγήκε έξω μαζί με τους επιβάτες, οι οποίοι συνέρρεαν κατά δεκάδες πρός τι εξόδους τρέχοντας και φωνάζοντας χτυπημένοι από ένα κύμα πανικού. Πλέον στο εσωτερικό είχαν απομείνει μόνο οι πέντε φίλοι, οι οποίοι παρέμεναν καθηλωμένοι στις θέσεις τους προσπαθώντας να διαχειριστούν την σύγχυση. Ο Liam έξαφνα σηκώθηκε και άρχισε να ελέγχει κάθε άτομο ξεχωριστά διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν είχε τραυματιστεί ώσπου έφτασε στον Jacob, ο οποίος είχε διπλωθεί στο κάθισμα του συγκρατώντας το στομάχι του.

- Jacob είσαι καλά; Έχεις χάσει το χρώμα σου;

Είπε ο Liam και τον πλησίασε.

- Είμαι μία χαρά.

Απάντησε ο Jacob και λιποθύμησε αμέσως μόλις τέλειωσε τη φράση του. Ο Liam βρισκόταν μπροστά σε ένα αρκετά γνώριμο θέαμα καθώς η μοίρα είχε χτυπήσει πολλές φορές την παρέα, με επίκεντρο αυτή τη φορά τον Jacob. Ο σφαίρα είχε βρει τον νεαρό άνδρα με αποτέλεσμα εκείνος να μην καταφέρει να διατηρήσει τις αισθήσεις του καθώς με την πάροδο του χρόνου χανόταν ολοένα και περισσότερο αίμα.

Γειά σε όλους!!!

Ελπίζω να σας ευχαρίστησα και με το σημερινό κεφάλαιο... Και εύχομαι να το απολαύσατε 😉☺️☺️ όσο και εγώ όταν το έγραφα...🙏

Ψηφίστε αν το βρήκατε ενδιαφέρον και σχολιάστε γιατί είναι γνωστό πως θέλω να ακούω τη γνώμη σας για να βελτιώνομαι...

Άραγε ο Jacob, θα τα καταφέρει ή όχι;;
(Εσείς τι λέτε;;) 🤔🤔🤔

Θα το μάθετε στο επόμενο...
Φιλιά Τάσος...

Continue Reading

You'll Also Like

21.3K 1.3K 24
"Ελπίζεις; Δεν ελπίζω σε τίποτα πλέον. Πολύ μάταιο. Προσπαθώ να ζω χωρίς ελπίδες." "Εγώ ζω μόνο με αυτές. Αναπνέω ελπίδες, όχι οξυγόνο." . * ✦...
168K 10.1K 25
Ανηθικότητα...Βιασμοί... Ανθρώπινα κτηνοι και σπαρακτικες κραυγές. Αυτά που είδαν τα μάτια μου δεν θα τα ξεχάσω ποτέ... Τώρα καταλαβαίνω πόσα πέρασ...
258K 4K 32
"Τι θέλεις εσύ εδώ?"ρώτησα "Δεν είσαι τόσο σκληρή όσο δείχνεις!"είπε και γουρλωσα τα μάτια μου. "Τι θέλεις από μένα πια?" "Εσένα!"είπε και ήρθε πιο κ...
150K 14.7K 50
Σκοτάδι ... Σε τυλίγει γλυκά και σε παρασέρνει στην μαυρίλα του. Πόνος...Στέκεται βουβός και σου υπενθυμίζει όλα όσα δεν είσαι και δεν θα γίνεις ποτ...