|Legyél A Menedékem |

By kek_gyemant

158K 8.9K 675

FREJA MEDWIN egész házasságát a túléléssel töltötte, hiszen düh problémákkal küzdő férje kiszámíthatatlan, és... More

Bevezető
Első
Második
Harmadik
Negyedik
Ötödik
Hetedik
Nyolcadik
Kilencedik
Tizedik
Tizenegyedik
Tizenkettedik
Tizenharmadik
Tizennegyedik
Tizenötödik
Tizenhatodik
Tizenhetedik
Tizennyolcadik
Tizenkilencedik
Huszadik
Huszonegyedik
Huszonkettedik
Huszonharmadik
Huszonnegyedik
Huszonötödik
Huszonhatodik
Huszonhetedik
Huszonnyolcadik
Huszonkilencedik
Harmincadik
Harmincegyedik
Harminckettedik
Harmincharmadik
Harmincnegyedik
Harmincötödik
Harminchatodik
Harminchetedik
Harmincnyolcadik
Harminckilencedik
Negyvenedik
Negyvenegyedik

Hatodik

3.6K 219 30
By kek_gyemant

- Nagyon köszönöm! - szép szolid sminkben és elegáns ruhában léptem ki az öltözőből. Miután elrendeztük a számlát, az összes készpénzem ráment, ezért most valóban pénz nélkül fogok elmenni a kávézóba, ahova elhívtak az állásinterjúval kapcsolatban. Az első és a legfontosabb az, hogy nem láthatják rajtam azt, hogy össze vagyok törve. Próbáltam kevesebb sminket felvinni az arcomra, de muszáj volt eltüntetni a lila sebeket és a monoklit. Pont a kórház recepciója felé tartó folyosón sétáltam, amikor váratlanul az a kedves pincérnő sétált felém, akivel a kávézóban találkoztam. Ő volt az egyetlen, aki látta rajtam azt, hogy valami nagyon nincsen rendben. Amikor megpillantottam a ragyogó szemét és a kedves mosolyát, majdnem elsírtam magam, hiszen úgy éreztem, hogy sok mindent köszönhetek neki. - Üdv! - mosolygott. - Gondoltam, hogy meglátogatom magát!

- Nagyon kedves - mosolyogtam. - Köszönöm, hogy gondoltál rám - helyeztem vállamra a mintás Prada táskát.

- Hogy érzed magad? - fürkészte az arcomat, hiszen már a kávézóban nem néztem ki túl jól. Néha az embernek muszáj hazudni és úgy tenni, mintha minden rendben lenne Egyszerűen csak azért, mert nem lehet tudni, hogy mi történne utána. Talán a volt férjem rám talál. Talán elmegy a rendőrségre és körözést ad ki rám. Nem! Azt biztos, hogy nem tenné! Ezt leszámítva próbáltam a legkevesebb információt kiadni magamról.

- Nagyon jól vagyok! És hálásan köszönök mindent - fogtam meg a kezét. - A közelben kaptam egy nagyon jó munkát - mondtam el neki, hiszen ez részben az ő érdeme is. - Ha beválik és a közelben maradok, akkor találkozunk még - szorítottam meg a kezét.

- Úgy legyen, kedvesem - köszönt el, majd elsétáltam mellette és megigazítottam a fekete bélézeremet. A szökés közben kevés ruhát tudtam a bőr táskába nyomni, ezért nagyon megkönnyebbültem, amikor megláttam a sötétkék farmerem és a fekete blézeremet. Miután kiléptem a kórház üvegajtaján, hevesen dobogó szívvel megindultam a kávézó felé, amit a tegnapi hívás után egy cetlire írtam.

A kávézóban sokan ültek, az emberek pedig jókedvűen beszéltek. Az egyik letisztult, és kávé matricákkal ellátott ablak mellett egy gyereksarok volt. A vasútmintás szőnyegen kicsi csúszda, több színes párna és műanyag játékok voltak. Én csak szomorú mosolyra húztam az ajkam, és alhasamra simítottam a kezem. Baba! Volt egy babám. De nem voltam elég erős ahhoz, hogy kitartsak mellette. A szívem mélyén sejtettem, hogy miért ment el. Az a rohadék...még szex közben sem bánt óvatosan velem. Talán neki köszönhetem, hogy elment a baba. Talán a sors akarta így. Azt hiszem, hogy ezt már nem fogom megtudni.

Akkor kaptam fel a fejem, amikor az ajtón belépett egy középkorú hölgy és egy barna hajú, folyton vigyorgó kislány. A kislány hófehér fogai és csillogó zöld tekintete azonnal levett a lábamról. Fehér szoknyát és rózsaszín pólót viselt. Okosan fogta a hölgy kezét, akinek tekintete komoly és kimért volt. Sötétbarna haját szoros kontyban hordta. Fehér blúzt és fekete ceruza szoknyát viselt. Amikor felém pillantott, a szemöldökét felvonta és mondott valamit a kislánynak. Én lassan felálltam és az asztal széléhez álltam. Talán ezen a találkozáson múlhat az új életem. Alaposan végig néztem a kislányon, akinek kezében volt egy rózsaszín varázspálca. Hm! Azt hiszem, hogy most már tudom, hogy fogom magam belopni a szívébe. - Nagyon örvendek! A nevem...

- Tudom, hogy ki maga, hiszen bele van írva az önéletrajzába - a nő határozottan megállt előttem, majd a kislány vállára simította kezét, aki kíváncsi tekintettel nézett rám. Úgy gondoltam, hogy kicsit lehajolok elé és a varázspálca felé pillantok.

- Nagyon szép varázspálcád van! Varázsolni is tudsz vele? - suttogtam. A kislány természetesen azonnal elnevette magát. Ez csak jót jelentett. Fél szemmel láttam, hogy a mogorva hölgy is elismerően bólintott. - Amikor ennyi idős voltam mint te, akkor nekem egy palotám is volt!

- Hűha! - lendítette meg a pálcát. - Mesélsz még nekem róla? - aranyos és huncut mosolya azonnal magával ragadott. A szívemben éreztem, hogy talán ez a család fogja megváltoztatni az életem. A mogorva nő felé pillantottam, akinek vonásai kicsit enyhültek. Ezek szerint igaz, hogy az első benyomás nagyon fontos.

- A palotámban lakott egy tündér és egy zöld színű manó - suttogtam és kicsit közelebb hajoltam hozzá. - A manót nem szerettem, mert mindig ellopta a tündér varázspálcáját - bólogattam. - És tudod, hogy mit csinálsz?

- Hi! - ijedten tette szája elé a kezét. - Mit csinált?

- Csúnya békává varázsolta a tündérkémet - "szomorúan" lesütöttem a szemem, mire a kislány megfogta a kezem.

- Én tudok neked segíteni! Van varázspálcám!

- És nagyon szép ez a pálca. De téged hogy hívnak, hercegnő?

- Apa is mindig így szokott hívni!

- Csak akkor amikor jó kedvében van - vágta rá a hölgy, mire mosolyt erőltettem magamra. - Az apjával nem lesz ilyen könnyű dolga!

Ekkor elkerekedett szemekkel felé pillantottam, hiszen ez a kijelentés több dolgot is takart. - Azt mondja, hogy akkor enyém az állás?

- Akkor, ha Addison és maga megkeresik a tündért, akit a manó békává varázsolt - bólintott határozottan, miközben Addison ugrálni kezdett.

- Juhé! Megyünk játszani? - tudtam, hogy a teszt végén jártam, ezért megadtam magam és a kicsi játszó sarok felé sétáltunk. Ott leültem egy párnára, hiszen még mindig fájt az alhasam és a méhem. Fél szemmel láttam, hogy a mogorva hölgy telefonál valakivel, ezért mosolyra húztam az ajkam. Ez a kislány hihetetlen. Okos és hihetetlenül nagy képzelőereje van. - Te pont úgy nézel ki mint egy királynő!

- Az a baj, hogy az a csúnya manó ellopta a koronámat - tártam szét a kezem. - És nagyon szomorú vagyok miatta.

- Aj! - dobbantott. - Majd én tömlöcbe csukom!

- Leszel a megmentőm? - suttogtam, mire váratlanul az ölembe futott és szorosan átölelt. Összeráncoltam a szemöldökömet, hiszen nem szoktam hozzá a kedves viselkedéshez. Jól eső ölelések és kedves puszik? Inkább az erőszakhoz és a veréshez szoktam hozzá. A kislány ölelése mégis jól esett és úgy éreztem, hogy most az először biztonságban vagyok. - És mi a helyzet az apukáddal? Szigorú? - suttogtam, hiszen fontosnak tartottam ezt megvitatni.

- Hát, igen - ült le velem szembe. - Apa nagyon sokat dolgozik. A munka miatt gyakran ideges és olyankor nem lehet beszélni vele - legyintette a pálcáját. - De egyébként nagyon szeret engem.

- Persze, hogy szeret téged, gyönyörű - barna hajához nyúltam, miközben elgondolkodtam azon, hogy vajon az édesapjának is ilyen szépek a szemei? - A hercegnőket mindenki szereti.

- Örülök, hogy te leszel az új dadám, mert Matilde néni nagyon sok mindent csinál - bökött a hölgy felé, aki le sem vette rólunk a szemét. Én csak erőltettem magamra egy mosolyt. - Ő szokott mosni, főzni és takarítani is. Apa egyszer el akarta küldeni, mert elhagyott engem egy bevásárlóközpontban - a szomorú és veszélyes helyzethez képest elnevettem magam. - Hé! - karolta át a vállam. - Apa nem nevetett! Tudod, hogy mit csinált?

- Mit csinált?

- Egy tucat rendőrt küldött utánam!

- Ejha - mondtam elkerekedett szemekkel. - Szabad ilyet?

- Apukámnak igen, mert...ő különleges - mondta, majd a fülemhez hajolt. - Fegyvere is van!

- Ó! Most már értem. Szóval az apukád egy rendőr.

- Még annál is jobb - sikítva széttárta a kezét, Matilde pedig leült mellém és vállamra simította a kezét.

- Ha magának is megfelel, akkor holnap el is kezdheti a munkaidejét. Mivel Addison dadája lesz, ezért természetesen szobát is biztosítunk magának. A munkaideje reggel hét órától, este kilenc óráig fog tartani. Holnap reggel átolvassa a munkaszerződését, aláírja és igazából kezdhet is. Addison napjait rendszerezni szoktuk, ezért ki fogok magának nyomtatni egy órarendet - mosolyodott el. - Egyéb kérdés?

- Nincsen! Én nagyon boldog vagyok - suttogtam. - El sem hiszi, hogy mennyire hálás vagyok ezért!

- Még ne örüljön! Még nem találkozott a ház urával - suttogta, majd kicsit közelebb hajolt hozzám. - Az lesz a legjobb, ha nagy ívben elkerüli az apját - bökött Addison felé, aki a csúszdán ült.

- Ne aggódjon! Nem vagyok ijedős típus!

- Mert még nem találkozott Taylorral - suttogta, majd összecsapta a kezét. - Elküldöm önnek a címünket. Szerencsére csak két utcával lakunk feljebb, ezért könnyen ránk talál. Azt tanácsolom, hogy alaposan pihenje ki magát, mert holnapi naptól kezdve nem lesz nyugta ettől a kis szörnyecskétől!

- Apától örököltem - sikította a lány. - Ő sem tud megülni a seggén!

- Ó egek - motyogta Matilde. - Arról inkább ne is beszéljünk!

A nap további részében azon gondolkodtam, hogy hol fogok aludni. Végül vissza mentem a kávézóba, hogy segítséget kérjek attól a kedves hölgyől, akit egyébként Sarahnaj hívnak. Sarah azonnal felajánlotta, hogy nála tölthetem az éjszakát. Ez az az egy éjszaka alatt keveset aludtam, hiszen sokat beszélgettünk. Ő nagyon kedves és közvetlen volt velem. Én pedig örök életemre hálás leszek neki. Ha még a férjem mellett lennék, akkor egy arany tömbbel is megajándékozhatnám, de szerencsére vége azoknak az időkben.

És végre kezdetét vette a változás.

Kicsit kiábrándított az, hogy egy idegen nőt fogok a házamban látni. Azonnal az jutott eszembe, hogy lenyomozom, hogy ki ő, honnan jött, hányas cipőt hord és mi a vércsoportja...de aztán láttam a lányomon azt, hogy nagyon rajong az új dadáért. És nekem csak az számított, hogy a lányom jól érezze magát. A haját mostam, miközben erről a Freja nevű nőről beszélt. Csak kedves szavakat mondott róla. Még azt is hozzátette, hogy Frejának van egy kastélya, egy manója és egy tündére. És remélem, hogy a végén nem az fog kiderülni, hogy Freja szellemileg nem oké, mert akkor biztos, hogy elküldöm. - Holnap fog jönni.

- Tudom, kicsikém - mostam tovább a haját.

- Holnap te is itthon leszel?

- Hát... - suttogtam magam elé. - Ez még nem biztos, Addison.

- Miben mesterkedsz, apa?

A lányom jól ismert, ezért csak elnevettem magam. Vissza akartam menni dolgozni, hogy információkat gyűjtsek a vállon lőtt férfitól. Viszont pont ez miatt vettek ki az öóügyből, ezért végképp nem tudom, hogy mit kenne tennem. - Owen bácsihoz megyek - mondtam okosan. - És szerintem csak este érkezem. Meg lesztek nélkülem?

- De miért, apa?

- Mert apának nagyon fontos a munkája, kicsim - öblítettem le a haját. - És mindig okosnak kell lennem.

- Akkor csak holnap este találkozunk?

- Igen - mosolyogtam. - És ha lehet, akkor ne készítsd ki az új dadát! Azt majd én megteszem.

- Hihi - kuncogott. - Freja nagyon kedves. Szerintem ő más.

Hm! Biztos vagyok abban, hogy nyolcvan kiló, tömzsi, szereti a sütit, rövid haja van és folyton cukorkákat osztogat. Tökéletes lesz a lányom számára. Igaz?

Continue Reading

You'll Also Like

97.6K 7.1K 29
Ki szereti a zombikat? Nos... Én régen szerettem őket... De aztán megjelentek a valóságban is, és felfalták a tanáraimat, meg az ismerősöket. Hirt...
48.6K 1.2K 28
Leah egy másik világba csöppen. Ez a világ Dominique.
24.6K 1.3K 50
Ez a történet egy hihetetlen lányról szól aki képességével csodákra lehet képes. De vajon ő tud róla?!
26.1K 1.1K 40
Betty egy szürke kisegér az iskolában. De az iskola falain kívül már nem annyira. Ha érdekel Betty története az új helyzettel akkor olvass bele és re...