Angel of Apocalypse 2

By Castiel-Sam

493 165 38

Síce sa podarilo zničiť démona, ktorý mal na svedomí tristo anjelov, ale podarilo sa zastaviť rituál? A čo a... More

I. ČASŤ
Prológ
#1
#1.1
#1.2
#2
#2.1
#2.2
#3
#3.1
#3.2
#4
#4.1
#4.2
#5
#5.1
#5.2
6
6.1
6.2
7
#8
#8.1
#8.2
#8.3
#9
#9.1
#9.2
#9.3
#9.4
II. Časť
#10
#10.1
#10.2
#11
#11.1
#11.2
#11.3
#11.4
#11.5
#12.1
#12.2
#12.3
#13
#13.1
#13.2
#13.3
#14
#14.1
#14.2
#14.3
#14.4
#14.5
#14.6
#14.7
#14.8

#12

9 2 0
By Castiel-Sam

Povesť ohrozená

Dean sa prudko posadil na posteli, dobre že z nej nezletel, čo sa mu hlava z prudkého pohybu nedokrvila a vystrašil aj svojho brata, ktorý s niekým telefonoval.

Sam, keď videl svojho brata zadýchaného a bledeho ako smrť, ihneď položil telefón s tým, že Dean počul jeho poslednú vetu:
,,Ešte ti zavolám!"

Potom už nič nepočul, lebo jeho mladší brat hodil mobil na posteľ a ponáhľal sa k nemu.

,,Dean, si v poriadku?" spýtal sa ho so starosťou, ,,Vyzeráš ako keby si videl ducha!"

Dean zdvihol ruku, aby Samovi naznačil, že o chvíľu bude v pohode. Zhlboka sa nadýchol a rýchlo spracoval to, čo sa stalo pred chvíľou. Jeho celkom príjemný sen, o ktorom doteraz nik nevedel, sa zvrhol na nočnú moru. Nehovoriac o tom, že si začínal myslieť, že démonka menom Proserpine bola zrejme len prezlečená Ases, ktorá sa snažila o to, aby sa starší lovec zbláznil. Lenže tá démonka vyzerala ako tínedžerka, kdežto Ases je dospelá žena, upozorňovalo ho jeho svedomie, ktoré tento fakt spracovalo oveľa skôr ako samotný lovec, ktorý teraz myslel hlavne na to, aby sa o tom, čo sa stalo v tom sne nedozvedel niekto nepovolaný. A hlavne Larra. Lebo k sebe budú ešte oveľa odmeranejší ako sú.

Dean konečne lapil dych. Pozrel sa na brata, ktorý mal oňho starosti. Nemohol mu to povedať. Veď sám by sa považoval za blázna za to, že si to myslel. Mohol to byť len sen. Alebo sa to celé pokazilo keď mu to sna vstúpil Castiel. Jeho myseľ bola šialená. Nechápal prečo mu do nej všetci liezli keď si s ním potom tak zahrávala.

,,Neznášam nadprirodzené bytosti! Všetky!" povedal s veľkým dôrazom na posledné slovo.

Sam naňho prekvapene pozrel. Ako lovec by čakal čokoľvek. Len nie to, že mu jeho brat povie takúto vec.

,,Všetky bytosti?" zdvihol naňho obočie Sam a hneď sa mu vybavil obraz Faith, ktorá chcela medzi Deana a Larru skočiť, keď ich uvideli bozkávať.

Dean na brata zagánil.
,,Čo nechápeš na slove všetky?" oboril sa naňho.

,,To, že všetky je dosť široký okruh. Tak rozmýšľam či neznášaš aj tie, ktoré nám pomáhajú!"

Dean na brata hodil nechápavý pohľad zmiešaný s hnevom. Teraz nemal vôbec náladu na nejaké Samove slovné hry, ktorými sa snažil niečo zistiť.

,,Vieš čo, nechaj to tak! Teraz nemám na nič náladu!" povedal mu a vyliezol z postele.

Zamieril rovno do kúpeľne kde dúfal, že sa dá aspoň trochu doporiadku a potom so Samom nájdu nejaký prípad, najlepšie takýckde nebudú potrebovať pomoc anjelov. Lebo teraz nemal náladu ani na to, aby videl Castiela. Nepotreboval od neho aby naňho čudne zazeral a potom mu dal nejakú prednášku ohľadom jeho sestry.

Sam za ním pozeral a krútil pri tom hlavou. Bol si istý, že Deanovi sa niečo stalo, len mu to nechcel povedať. Musel to z neho nejako dostať. Lebo aby jeho brat povedal takúto vetu bez nejakého zjavného vysvetlenia, to sa mu nezdalo.

Sama z myšlienok vyrušilo až pípnutie mobilu. To mu oznamovalo, že má novú správu. Presadol si na svoju posteľ a chytil mobil do rúk. Rozklikol správu a pri tom si uvedomil, že si až príliš vypisuje s jednou lovkyňou a že ak to Dean zistí, zavraždí ich oboch.

Faith: Problémy v raji, Sammy?

Sam pretočil očami. Vždy vedela napísať keď sa niečo dialo. Neznášal ako ho volala. Sammy. Bolo to také detské. Neznášal keď mu tak povedal niekto iný. Hovoriť mu tak mohol iba Dean. A Faith to mala od neho. Raz ho tak pred lovkyňami oslovil a Faith ho od vtedy tak volá. Bola stratený prípad. Ale odpísal jej.

Sam: A čo u vás?

Zámerne vynechal svoju odpoveď, lebo to najskôr bude musieť prebrať s Deanom. A nechcel niečo riešiť poza jeho chrbát. Vedel ako na Faith reaguje. Ona bola asi jediná z lovkýň, ktorej tak úplne nedôveroval.

Faith: Relatívny pokoj. Teda pokiaľ sa to dá povedať o lovení meniča v zábavnom parku plnom klaunov :)

Sam: Tak to som rád, že tam nie som :)

Faith: Zabudla som, že ty z nich máš strach. Vieš je to taký paradox. Lovec, ktorý sa nebojí byť mučený samotným Luciferom, sa bojí obyčajného detského klauna.

Sam: Na mojom mieste by si hovorila ináč.

Faith: Každý máme svojich démonov :)

Sam: Ja mám za pätami len jedného :)

Faith: Vieš, že to znie ako flirtovanie cez telefón?

Sam: Sama vieš čo si o tebe Dean myslí. Myslíš, že by som s tebou flirtoval? :)

Faith: Podľa toho smajlíka usudzujem, že nie je v blízkosti. Aspoň niekto...

Sam: Problémy v raji? :) ;)

Faith: Pamätáš si ako som vyletela na Rozu keď ju Gabriel pozval von? Tak ona sa mi odpláca podobne. Ani známosť na jednu noc si nemôžem nájsť :( :( :(

Sam: Známosť na jednu noc? /:)

Faith: Žiarliš?

Sam: Mal by som?

,,Hej, Casanova!" zvolal Dean z kúpeľne.

Už mu to musel povedať. To otravné pípanie bratovho mobilu ho privádzalo k šialenstvu. Nemohol ani v kľude premýšľať.

Sam sa na Dean otočil mobil rýchlo hádžuc vedľa seba, aby Dean nechytil nejaké podozrenie naňho a na Faith.

,,Čo je, Dean?" spýtal sa tak nevinne ako dokázal.

Dean vedel, že si jeho brat s niekým písal, len nevedel s kým. Síce nebol jeho manželka, že to musel vedieť. Ale bol jeho brat. A to si mohol hocikto zapísať za uši, že zistí s kým si to Sam neustále vypisoval.

,,Vypni si to pípanie! Privádza má to k šialenstvu!" povedal mu a zase zmizol v kúpeľni.

Sam sa neisto usmial a hneď si pípanie stíšil. Nevedel, že to má tak nahlas. Pri tom si všimol, že mu prišli ďalšie dve správy.

Faith: Možno. Veď sme priatelia, takže nie. Horšie by bolo ak by sme boli niečo viac.

Faith: Chápeš čo tým myslím? Do prčic, radšej si pustím Downtown Abbey, aby Roza verila, že to skutočne pozerám.

Sam sa nad tým prekvapil. Naposledy Faith hovorila, že zmení svoju úchylku lebo to Roza zneužila na ich úlohu.

Sam: Myslel som si, že to už nepozeráš.

Faith: Romantika je na mňa priveľa. Možno by ani nebola lebo som ju nezažila a tak neviem o čo prichádzam. Ale celkovo... Ja som démon. Chcela by som vidieť či by pre mňa niekto urobil večeru pod hviezdami, dal mi kyticu ruží a neviem čo všetko sladké. Už teraz mi je z toho zle. Asi som zlá bytosť na romantické vzťahy.

Sam: Možno budeš prekvapená, keď sa to stane.

Faith: Chceš to skúsiť?

Sam: Mám riskovať, že má potom zavraždíš pohľadom?

Faith: Ja? Taká krehká žena? :) :) :) :) :D

Faith: Do pekla. Musím končiť. Roza s Lilian sú celé zažraté do prípadu. A chýba málo, aby má minimálne Roza odhalila. Takže najbližší týždeň zrejme mobil do ruky nechytím. :( :(( :(( Zatiaľ sa maj, Sammy <3 <3 <3 :x

Sam: Veľa šťastia pri lovení, Faith. Maj sa <3 <3 <3

Sam si vypol telefón a sadol si za počítač. Radšej sa bude tváriť, že im hľadá nejaký prípad ako to, že si pred chvíľou písal s démonom, ktorému Dean až tak veľmi neverí.

Otvoril počítač a snažil sa nájsť niečo v bežných správach. No nemohol sa akosi sústrediť. Faith bola len kamarátka. Tak nechápal prečo si s ňou vypisoval každým keď mali obaja dosť času. Žeby si až tak moc navzájom chýbali? Nie. Tú možnosť Sam ihneď zamietol po koberec. S Faith sa poznal iba pár mesiacov. Trochu im lovkyne pomohli s prípadom. A stali sa z nich iba priatelia. Možno Gabriel bol až po uši zamilovaný, že sa to aj s Rose snažil zakrývať. Veľmi im to nešlo, keďže o ich vzťahu vedel z Winchesteroviec rodiny každý. Stačilo na to len jedno. Faith. Tá keď urobí kriku kvôli vzťahu s anjelom z ich rodiny tak všetci budú vedieť, že sa rodí nejaký vzťah.

Sama v neposlednom rade zamestnávala myšlienka na posledné emotikony. Občas ich opakuje po Faith lebo sa mu v mobile nechce hľadať vhodného emotikona. Bohužiaľ, už pár krát sa mu stalo, že poslal toho nesprávneho emotikona a Faith sa mu za to cez telefón smiala. Teraz rozmýšľal či sa mu to isté nestalo aj teraz. Obzrel sa na telefón. Bol ticho. Až príliš ticho. Obzrel sa na kúpeľňové dvere a započúval sa do tečúcej vody. Vďaka Bohu, jeho brat sa ešte stále sprchoval. Takže ho neodhalí. Ak by sa to stalo, bolo by po chlebe obom.

Sam položil počítač na stolík a do ruky chytil telefón. Na displeji mu svietili dve neprečítané správy od Faith. Od koho iného, zasmial sa v duchu a správy rozklikol.

Faith: Zase sa ti nechcelo hľadať emotikona? :) :) :x

Faith: Vedela som, že ti na mne aspoň trochu záleží :)

Sam pretočil očami. Jasné, že mu na nej záležalo. Tak ako mu záležalo na jeho bratovi, Gabrielovi a Castielovi a zvyšných lovkyniach.

Sam: Záleží mi na všetkých rovnako, Faith.

Správu odoslal a ani nie o sekundu na to mu prišla ďalšia správa. Presnejšie tri. Sam nad tým vyvalil oči. Kto ho bude komandovať cez telefón? Najskôr si myslel, že je to Dean. Ale ten si nechal svoj telefón tu v izbe. A Sam pochyboval, že jeho starší brat vedel ako sa píšu SMS-ky. Ale nikto iný ho už nenapadol. Každý z ich brandže im volával. Nikto nepísal lebo to bolo zbytočné zdržiavanie. Preto mu nezostalo nič iné ako správy rozkliknúť a tak zistiť ich obsah.

Lilian: Je mi jasné, že Faith si píše s tebou. Roza bude naštvaná, keď to zistí. Tak to trochu obmedzte. Keď tak, keď niekedy prídete do Paríža, alebo my prídeme do Ameriky, choďte si niekde sadnúť. Ale obmedzte to, prosím. Pri písaní ,,bomby" sa nedá pracovať.

,,Mohla si pípanie stíšil," povedal si Sam sám pre seba.

Potom rozklikol ďalšiu správu. Bola od Larry. Čo mu prišlo trochu zvláštne. Myslel si, že Larra by si skôr písala s Deanom. No... Po jeho poslednom vyhlásení by sa ani nečudoval ak by sa Larra a Dean išli povraždiť pohľadom.

Larra: Rose bude zúriť. Radšej sa niekde inkognito stretnite. Sam, pozri sa, nie že by mi vadilo ak by sa Faith s niekým stretávala. Len mi ide o to, aby mojím sestrám niekto nezlomil srdce. Faith a Rose za seba budú bojovať. A myslím, že to zájde až do extrému kedy bude môcť randiť Faith až vtedy keď bude randiť Rose. Takže nabudúce, niekde sa stretnite. Ja ti s tým dopomôžem, aby nechytila Rose podozrenie. Áno?

,,Nie sme nič viac. Len kamaráti," povedal si Sam a nevedel pochopiť čo s tým obe lovkyne majú.

Keby má Faith rád ináč ako len kamarátku, sám by to vedel. Alebo žeby nie? Poslednú myšlienku rýchlo zahrabal na dno svojej mysle a rozklikol i poslednú správu, ktorá bola len od Rose a nikoho iného.

Rose: OBAJA PORUŠUJETE MOJE DVE PRAVIDLÁ. PRVÉ, NEROZPTYĽOVAŤ SA POČAS PRÍPADU. A DRUHÉ, NEZBLIŽOVAŤ SA S NIEKÝM S WINCHESTEROVCOV. SAM, ESTE RAZ VÁS DVOCH NAČAPÁM, VER MI, ŽE SA TI NEBUDE PÁČIŤ ČO S TEBOU UROBÍM. JE TO JASNÉ? NECHAJ FAITH NA POKOJI. I OSTATNÉ MOJE SESTRY. KAPÍŠ TO? DÚFAM, ŽE TO VIE TVOJA DUBOVÁ WINCHESTEROVSKÁ PALICA POCHOPIŤ. INÁČ SI MI DVAJA BUDEME MUSIEŤ NIDKE SANDÚŤ. A MYSLÍM, ŽE MA NAŠTVANÚ EŠTE ZAŽIŤ NECHCEŠ. KAPÍŠ TO? ČAKÁM NA TVOJU ODPOVEĎ, KRÁSAVEC :-! :-\

Sam sa Rose zľakol takmer cez telefón. Že nie je zatiaľ naštvaná? To by ju chcel vidieť, keď je naštvaná ak toto zatiaľ nie je hnev.

,,Hej, Casanova!" okríkol ho Dean.

Síce nemal dôvod ho tak volať. Aj keď ak si takto stále s niekým vypisoval, tak určite musel niekoho mať. To si už normálny človek domyslí. Teda ak si vypisoval s nejakou babou.

Sam až naskočil na posteli čo sa svojho brata zľakol. Už si takmer myslel, že to je Rose. Sam okamžite vypol telefón a hodil ho na nočný stolík. Rose môže odpísať aj potom. Alebo možno bude najlepšie ak jej neodpíše vôbec.

Dean si brata lepšie prezrel. Niečo sa mu na ňom nezdalo. Čoho sa mohol tak zľaknúť? Veď mu v hlave nevyspevuje samotný Lucifer. O to sa postarali pred pol rokom.

,,Si okej? Vyzeráš ako keby si videl ducha!" povedal mu.
V očiach mal starosť.

Sam si odkašľal, chytil dych a odvetil mu:
,,Som v pohode."

Dean si ho lepšie prezrel. To, že je v poriadku mu ani pri najmenšom neveril. Už ho pár krát zažil, keď hovoril, že je v pohode. A nikdy v pohode nebol. Takže to už vie zistiť.

,,Vážne, Sam?" spýtal sa ho.

Dúfal tak, že ho prinúti k nejakej naštvanej reakcii, ktorou by dokázal, že rozhodne v pohode nie je.

,,Vážne, Dean. Som v pohode," odvetil mu pokojne Sam.

,,Okej," zdvihol ruky do vzduchu Dean na dôkaz, že sa vzdáva.
Zrak presunul na bratov počítač.

,,Nejaký prípad?" spýtal sa.

,,Ešte som to nestihol pozrieť," odvetil mu Sam.

,,Fajn. Vieš čo, som hladný. Zájdeme niekde na raňajky a potom sa obzrieme po prípade. Súhlasíš?"

,,Aj ja som už hladný!"

Dean prikývol a vrátil sa naspäť do kúpeľne aby sa obliekol. Z kúpeľne vyšiel len preto, že si nevzal oblečenie a pobehovať v uteráku sa mu vážne nechcelo a asi by to ani dobre nevplývalo na ľudí.

Sam si vydýchol a zbalil si svoj počítač. Telefón sa rozhodol pre istotu na pár hodín vypnúť. Chcel sa vyhnúť Roseinym naštvaným správam a aj telefonátom.

Keď boli obaja Winchesterovci zbalení, odhlásili sa z hotela, hodili svoje veci do kufra baby a nasadli do auta. Zase budú chvíľu jazdiť autom kým si niečo nájdu. 

Dean si pustil niektorú zo svojich starých kaziet na čo Sam pretočil očami a vyrazili na cestu. Po pár minútach ticha kedy hrala len hudba, sa Dean rozhodol prerušiť mlčanie. Chcel sa Sama spýtať na tie správy.

,,Kto ti písal?" spýtal sa rovno.

Nechcel chodiť okolo horúcej kaše. Veď nebol žena. Chlapi si to medzi sebou povedia bez rozpakov. Teda pokiaľ jeden z nich nepije démoniu krv a nechodí s tým démonom.

,,Boby. Dlho sme sa mu neozvali. Tak chcel vedieť ako sme na tom," odvetil mu Sam jedinú zmysluplnú lož, ktorá ho napadla.

,,A potom?" zdvihol naňho obočie Dean.

,,Čo potom?" nechápal Sam.

,,Ten telefón ti pípal viac ako dvakrát. Pochybujem, že ti toľko Boby písal."

,,Potom písala Lilian. Chcela vedieť nejaké podrobnosti o lovení."

,,Čo lovia?"

,,Lilian loví sama. Je to akože skúška."

,,A čo loví? Nie je to na nováčika v našej brandži príliš kruté?"

,,Vieš aká Faith je."

,,To bol jej nápad?"

Sam Deanovi prikývol a v duchu mu odľahlo, že mu na túto lož neprišiel. No nanešťastie preňho, zistil, že s tým bude musieť oboznámiť všetky lovkyne, aby sa naňho potom nepozerali ako teľa na nové vráta. Prinajmenšom Rose si ho potom zavolá na červený koberček.

,,Budem si s ňou musieť pohovoriť," povedal nakoniec krútiac hlavou Dean.

,,Skús. Možno do tej skúšky zatiahne aj teba," zasmial sa Sam.

,,Veď ja si s ňou pohovorím. Chudák Lilian. Takmer pri nás prišla o rozum a Faith jej urobí ešte toto."

,,Lilian je naozaj schopná. Nie je taká ako si o nej všetci myslíme."

,,To mi chceš povedať, že Lilian nie je-"

,,Krehká?"

,,Áno! Je krehká. Ale aj zručná. Len hovorím, že pred pár mesiacmi o našom svete nemala ani tušenia a ešte nevie čo sa ako loví a ako to dokáže identifikovať. A Faith ju už hádže s príšerou do ringu. Keby nie je démonom, rád by som videl ako by to zvládla."

,,Veď nehovorím, že to robila sama. Písala mi. Určite sú ostatné niekde blízko nej, aby vedeli ihneď zakročiť."

,,Vďaka Bohu. Ináč by sme museli zavolať Castiela a Gabriela a museli by sme si urobiť neohlásenú návštevu do Paríža. Myslím, že minimálne Gabriel by bol šťastný ako blcha," zasmial sa Dean.

,,Viem si ho živo predstaviť," zasmial sa tiež Sam.

Znova chvíľu jazdili mlčky. Sam si prezrel mapu, kde by mali byť. Najbližšie tri hodiny ich nečakalo žiadne mesto. Až potom mesto Vacherie.

,,Kde budeme?" spýtal sa ho Dean.

,,Vacherie," odvetil mu Sam.

,,To je nové. Tu sme ešte asi nelovili."

,,Vôbec sme tu nelovili."

,,Nechceš skúsiť zavolať Bobymu ohľadom nejakých príšer?"

,,Vo Vacherii?"

,,Už samotný názov by prezrádzal, že sa tu minimálne upíri pohybujú."

,,Prečo si to myslíš?"

,,Počul si o meste, ktoré by sa volalo Vacherie? Už to má švihnutý názov. Nečudoval by som sa ak by sa tam diali švihnuté vraždy."

,,Aké vraždy?" opýtal sa tretí hlas zo zadného sedadla.

Sam s Deanom sa Gabriela tak naľakali, že Dean ihneď zabrzdil a všetkých troch to hodilo dopredu. Sam si treskol hlavu o palubnú dosku, Dean o volant a Gabriel takmer preletel čelným sklom.

Gabriel si chytil hlavu a pošúchal si čelo, to isté urobil aj Sam s bolestnou grimasou. Niekedy mal chuť vážne toho vtipkára zavraždiť. Vedel, že na toto by mal byť už zvyknutý, ale na anjelské nálety zo strany Gabriela si asi nikdy nezvykne.

,,Ježiši, Gabriel!" skríkol Dean od ľaku, ,,Chceš nás priviesť do skorého dôchodku?"
Slovo smrť by bola lepšia. Ale v tom momente ho nič iné nenapadlo.

,,Vtipné! Aj ja vás rád vidím," zasmial sa sarkasticky Gabriel.
Ohmatal si hlavu, či ju má na svojom mieste a potom si vydýchol. Myslel si, že mu hlava odletela od krku.

,,Kde je Cas?" spýtal sa začudovane Sam.

Bolo mu divné, že serafa po archanjelovom boku nevidí. Čo sa mohlo stať, že tam seraf nebol? Pokiaľ vedel, vždy sa ukázal keď aj Gabriel. Mal ho aspoň na očiach aby nevyvádzal svoje vtípky.

,,Čudujem sa, že si sa neobjavil o pár minút skôr. Bola reč o Roze," zasmial sa Dean.

Vedel ako na to archanjel zareaguje. Prehnane, že ak by bol animovaná postavička, oči by mu vyleteli na dva metre pred tvár.

,,Roza? Čo je s ňou?" zareagoval ihneď Gabriel.

Dean sa potichu zasmial na jeho reakcii. Bola presne taká ako očakával.

,,Nič. Je v poriadku," tušil ho Sam ale aj on sa premáhal aby sa nezačal smiať.

,,Uf, to som rád," vydýchol si archanjel.

,,Nebodaj by si bol rád ak by sme išli na neohlásenú návštevu," provokoval ho starší lovec.

,,No... Nebolo by to od veci. Ony u nás už boli. Len keby tam nemajú posunuté hodiny. Rozmýšľaj trochu Dean. U nich je teraz tma."

,,To je nejaký problém? Určite budú dlho do noci hore."

,,Dean, ty vážne navrhuješ, aby nás k nim Gabriel preniesol bez ich pozvania?" spýtal sa ho Sam, ,,A vážne to chceš riskovať po tom, čo si dnes ráno povedal? Minimálne Faith by bola schopná zabiť ťa."

,,Pozvanie máme. Len ich neohlásime," odvetil mu Dean, ,,A to čo sa stalo ráno, o tom sa nebudeme rozprávať."

,,Čo sa stalo ráno?" zaujímal sa Gabriel.

,,Nič!" hlesol pohotovo Dean.

Chcel sa tomu vyhnúť. Ešte im bude musieť povedať obsah jeho snu, aby pochopili prečo to povedal.

,,Deanovi sa niečo prisnilo, čo ho donútilo povedať, že nenávidí všetky nadprirodzené bytosti," vyrozprával to Sám Gabrielovi a Dean ho obdaril vražedným pohľadom.

,,Vážne všetky? To aby sa o tom radšej nedozvedela moja sestra. Lebo ona ťa pošle do čerta!" zatváril sa bolestne Gabriel.

,,O čom to zase táraš?"

,,Ty o tom nevieš? Veď sme takmer Faith neudržali na mieste!"

,,Čo?"

Sam si treskol rukou po čele. No ak si toto nepamätal tak bol naozaj v riadnom kýbly.

Dean vážne netušil o čom to hovorili. Pamätal si mnoho vecí, pamätal si aj veci, ktoré by najradšej zabudol, ale to o čom títo dvaja mudrci hovorili, na to sa nepamätal vôbec.

,,Môžete mi to niekto vysvetliť?" spýtal sa tých dvoch Dean keď sa naňho pozerali ako teľce na nové vráta a pri tom minimálne Sam vyzeral, že sa s bratom o chvíľu rozlúči.

,,Ty si vážne nepamätáš tú noc keď si sa dozvedel čo sa stalo tuto paroháčovi?" spýtal sa ho neveriacky Gabriel.

,,To sme tým pádom mali dovoliť Faith, aby medzi vás vlietla!" dodal a jednu Deanovi strelil.

Dean si okamžite chytil líce. Archanjel mal dobrú ranu. Zagánil naňho a potom sa s bolestnou grimasou otočil na Sama.

,,Čo to, do pekla, bolo?" nechápal.

,,Skôr by som sa pýtal, za čo to bolo," zasmial sa Sam.

Nemal by byť škodoradostný ale teraz si to Dean celkom zaslúžil. Ktorý idiot by zabudol, že sa bozkával?

,,Za čo to bolo?" spýtal sa Dean a stále ničomu nerozumel.

Čo malo niečo spoločné s Faith a o čom hovorili, že sa to stalo v tú noc kedy sa dozvedel, že Sam je posadnutý?

,,Dean, prepáč, ale toto je hulvátsky hrozné aj na teba. Ktorý človek zabudne, že sa bozkával so sexi ženou?" spýtal sa ho Sam a Gabriel mu po celú dobu prikyvoval až na poslednú vetu.
To sa na Sama pozrel takým tým pohľadom, ktorý hovoril, že nech niečo skúsi na jeho sestru a zlomí mu všetky jeho väzy v tele.

,,Bez urážky, Gabe," povedal mu na to Sam, ,,Ale sexi je. To musíš uznať i ty."

,,Som jej brat," odsekol mu Gabriel.

,,To nemôžeš ani povedať svoj názor na jej vzhľad?"

,,Mal by som? Haló, toto je vaša vec ale bol by som rád ak by ste o mojej sestre nehovorili v mojej prítomnosti!"

,,Dobre. Môžete obaja už prestať? Boli má z vás hlava," zahriakol ich Dean.

,,To nebude z nás. Len z Gabriela," povedal mu Sam.

,,Provokuješ?" zazrel naňho Dean.

Už teraz mal po dobrej nálade. Ráno ten prekliaty sen a teraz sa dozvedel o tom, že to ako Larru pobozkal videl celý Bobyho dom. Paráda. To sa radšej bude hrať na to, že si nič nepamätá a nebude riskovať, že mu Larra odsekne hlavu pri prvej možnej príležitosti.

,,Dobre. Do najbližšieho mesta sú to približne tri hodiny. Buď tam pôjdeme potichu, alebo pôjdeme navštíviť lovkyne," navrhol im dve možnosti Dean a bol aj celkom rád ak sa dostal z jednej témy na druhú.

Gabriel na Deana zahľadel takým štýlom, že si to s ním ešte vybaví a potom hlasoval za možnosť návštevy lovkýň. Sam bol tiež za, no trochu sa obával Roseinej reakcie. Nepotreboval aby sa od nej Dean dozvedel, že si vypisuje s Faith a tie správy sú takmer ako flirtovanie. Len cez telefón.

,,Takže dohodnuté. Pôjdeme ich navštíviť," uzavrel to Dean.

,,Netušíte niekto či lovia alebo nie?" spýtal sa následne keď naštartoval, že svoje milované auto odstaví aspoň niekde na odpočívadle.

Gabriel záporne pokrútil hlavou. Čo sa prípadov týkalo, tak s Rozou si písal len vtedy ak potrebovala s niečím pomôcť. To aj tak po väčšine času telefonovala Bobymu a on mal šťastie ak bol pri ňom a počul aspoň jej hlas.

Sam tiež záporne krútil hlavou. Potom si však spomenul na to, že lovkyne lovia meniča v zábavnom parku plnom klaunov. Až ho striaslo pri tej spomienke. Vážne nepotreboval vidieť klauna.

,,Lovia meniča. V zábavnom parku. Sú v ňom klauny," povedal Sam a pri tom viditeľne zbledol.

,,Pokoj, Sammy. Ty si od klaunov pekelne ďaleko," zamsial sa Dean.

,,Odkiaľ vieš čo lovia a kde to lovia?" spýtal sa ho podozrievavo Gabriel.

,,Lilian plní Faithnu skúšku. Zrejme odtiaľ to vie," poznamenal Dean už Samovu polopravdu.

Gabriel prikývol, no tomuto veľmi neveril. Ktorý lovec robil maturitu z lovenia príšer? Bolo to asi tak pravdepodobné ako keby sa spýtal na povodeň spred stáročí. Rozhodol sa, že si Sama nejako preverí. Veď pri lovcoch nebol čas na vypisovanie správ počas lovenia. Vždy stačil rýchly telefonát alebo modlitba. Takže tieto Samove informácie museli pochádzať buď s veľmi dobrého zdroja alebo akurát lovkyne nelovili, len pátrali.

O pár minút dorazila baby na odstavné miesto na diaľnici. Dean zhasol motor a otočil sa na brata a archanjela.

,,Žiadne blbosti. Ideme tam len na skok. Takže sa onedlho vrátime. Gabe, nie že sa niekam zašiješ. A ty Sam, nezmieňuj sa o prípadoch. Nepotrebujem, aby nám nejaký našli. Keď sa o tom zmienia ony, pomôžeme im. Ale ináč odchádzame. Žiadne galantné návrhy na pomoc. Je vám to jasné?" spýtal sa ich a už si pripadal ako otec päťročných detí.

,,Dean, to zvládneme. Nie sme šibnutý," povedal mu Sam, no Gabriel vyzeral tak, že mu starší lovec zmaril nejaký plán.

,,Gabriel? Vnímal si?" spýtal sa ho Dean.

,,Jasné. Žiadne blbosti, ani zašívanie, žiadne návrhy na pomoc. Pochopil som. Môžeme už vyraziť?" odvetil mu Gabriel.

Dean mu prikývol. Gabriel sa trochu usmial. Aspoň ju uvidí. Po dlhej dobe. Dotkol sa Deana aj Sama a oboch ich preniesol do Paríža. Bohužiaľ, ani jeden nepomyslel na to lovkyniam aspoň napísať dohľadom ich polohy. Sigílie na ich hrudníkom zabraňovali Gabrielovi nájsť ich a ani bratia nemali žiadne informácie o ich polohe.

Traja lovci, ktorí sa objavili na predmestí Paríža, takmer pod Eiffelovou vežou, sa rozhliadli vôkol seba. Gabriel tu už dlho nebol. Naposledy keď zhadzoval Sofiu z vrchu. To bol aj tak na vrcholku tej kovovej veže. Za to Sam s Deanom tu neboli vôbec, tak boli úplne stratený.

Straší lovec sa obzrel vôkol svojej osi kým našiel aspoň čiastočne to, čo hľadal. Hodiny na kostolnej veži, ktorá od nich bola dosť vzdialená ale odbíjala štvrťhodinu. Chcel vedieť koľko je hodín. Na hlbokú noc tu bolo dosť svetla, len čo bolo zamračené a mohol každú chvíľu čakať dážď.

,,Pekná tma, Gabe," poznamenal trochu so sarkazmom Dean.

,,Prepáč? Ako som mal vedieť, že tu bude posunutý čas len o hodinu keď som na zemi zhruba koľko? Desať rokov dohromady?" oboril sa naňho Gabriel.

Ruky si založil na hrudi a vypol bradu. Sam na nich dvoch zdvihol obočie či to myslia vážne, že sa kvôli takej absurdnosti akou je čas idú hádať.

,,Mali by sme sa pohnúť. Ak tu nechceme stáť ako sochy a čakať kým nás lovkyne nájdu," povedal Sam a hneď vykročil tam kde mu ukazoval nos.

Niekde sa predsa len dostane. Síce nevedel kam, ale hádal, že opýtať sa na cestu nebude také ťažké.

Gabriel s Deanom šli za ním. No neprešli ani päť krokov keď sa spustil jemný dážď a Dean vytiahol telefón, že radšej zavolá Rose kde sa nachádzajú. Gabriel so Samom, ktorý sa rukami snažili kryť pred škaredým počasím, sa zhodli na tom, že keby im aj Rose alebo iná lovkyňa povie svoju polohu, bolo by im to na nič. O Paríži nič nevedia a mohli by tam blúdiť aj mesiace. Radšej sa rozhodli, že sa spýtajú obyvateľov na cestu. Aspoň na nejaký hotel aby odtiaľ mohli lovkyniam povedať svoju polohu.

Obaja sa pohli, no každý na inú stranu. Gabriel zamieril k zamilovanému páru a Sam k postaršiemu pánovi, ktorý sedel na lavičke a kŕmil holuby. Zrejme ani jemný dážď mu neprekážal.

,,Dobrý deň," povedal Gabriel páru.

,,Que pouvons-nous faire pour vous, jeune homme? (Čo pre teba môžeme urobiť, mladý muž?)" opýtal sa muž, ktorý držal svojej priateľke dáždnik.

Gabriel bol v momente stratený v reči. Nerozumel im ani slovo a už vôbec nevedel túto zvláštnu reč. Pozeral sa na nich ako na blázna a keď to už aj páru prišlo podivné, sklonili pohľad a odišli. Gabriel sa bezradne otočil na Deana, ktorý mykol ramenami. Stále ho to hádzalo do odkazovej schránky. A to už telefonoval aj Lilian aj Larre. Už mu zostávala len Faith.

Gabriel sa pozrel na Sama a dúfal, že on bude mať viac šťastia.

Sam dorazil ku staršiemu pánovi a spýtal sa ho na hotel. Muž najskôr nejavil žiadny záujem. Lovcovi sa zdálo, že sa zaujíma len o svoje holuby a vôbec nevníma realitu.

,,Je suis désolé, monsieur. Mais cet homme vous a demandé quel était l'hôtel le plus proche qu'il pouvait appeler. Auriez-vous la gentillesse de lui indiquer au moins la voie à suivre? (Prepáčte, pane. Ale tento muž sa vás pýtal na najbližší hotel, v ktorom by si mohol zavolať. Boli by ste taký láskavý a cestu mu aspoň naznačili?)" začul francúzsky jazyk a bol v tej chvíli rád, že aspoň niekto mu rozumie.
Tak trochu mu odľahlo na duši.

Starší pán zdvihol zrak od holubov, usmial sa a prikývol. Nadýchol sa a povedal:
,,Bien sur, mademoiselle. Dites à votre ami d'aller au restaurant Black Rose. Il ne faut pas le négliger car le restaurant a des rideaux rouges et l'inscription est en or. Au-dessus du restaurant se trouve l'hôtel. Il peut y appeler. (Ale iste, slečna. Povedzte svojmu priateľovi, že stačí zájsť oproti do reštaurácie Black Rose. Nemôže to prehliadnuť, pretože reštaurácia má červené závesy a nápis je zlatý. Nad reštauráciou je hotel. Tam si môže zavolať.)"

Sam netušil ani slovo, čo mu ten muž povedal. Preto sa s malou nádejou otočil na ženu, ktorej tvár jej zakrýval fialový dáždnik pokreslený kvetmi. Dúfal, že starší pán nemal problém s odpoveďou.

,,Cez ulicu, presne oproti Eiffelovke, je reštaurácia Black Rose. Tam je aj hotel. Odtiaľ si môžeš zavolať," v krátkosti mu to zreferovala neznáma žena.

Sam si vydýchol. Bolo vidieť, že mu padol kameň zo srdca.
,,Ďakujem. Zachránili ste mi krk," povedal jej, rýchlo sa rozlúčil a otočil sa na odchod.

,,Sam! To ma ani neobjímeš?" začul náhle za sebou a to ho prinútilo zastaviť sa a otočiť sa na neznámu.

Akurát videl ako sa dáždnik zdvihol a on uvidel známu tvár. Okuliare, šedé oči, vystrašený pohľad a vlasy v polorozpadnutom drdole. To nemohol byť nik iný ako...

,,Lilian!" treskol si rukou po čele Sam, ,,Takmer som ťa nespoznal!"
Zasmial sa. Lilian sa zasmiala spolu s ním. Potom sa zatvárila vážne.

,,Čo tu vlastne robíš?" spýtala sa ho vážne.

,,No ako by som ti to... Najskôr, potrebujem pomoc."

,,Ide o Faith?"

,,Prosím."

,,Fajn, pomôžem ti. Ale pod podmienkou, že tvoj vzťah sa tentoraz skončí happyendom."

,,Čo s tým... Dobre, sľubujem to."
Lilian sa v duchu zasmiala ako sa jej podarilo nad Samom vyhrať.

,,Potrebujem, aby si pred Deanom a Gabrielom občas spomenula, že robíš nejakú Faithinu skúšku. Najlepšie to s tým meničom. Prosím, povedz to aj ostatným lovkyniam," povedal jej Sam.

,,Typujem, že o tebe a Faith Dean ešte nevie," poznamenala Lilian.

,,Vieš aký má názor na Faith."

,,To viem. Niekto by mu už mal ten názor zmeniť. Ale pre teba to urobím. Teraz poď so mnou. Aj tí zmoknutý psy. Máš šťastie, že sme zakotvili v Black Rose."

Sam sa otočil na Gabriela a Deana a naznačil im aby šli s ním. Dean aj Gabriel pokrčili ramenami lebo netušili kam by mali ísť. No potom zazreli aj Lilian ako im máva spod finálového dáždnika a bolo im všetko jasné. Obom im padol kameň zo srdca. Aspoň na nezvanej návšteve natrafili priamo na jednu z tých žien, ktorú hľadali.

Lilian ich zaviedla na hotel nad reštauráciou a trikrát, podľa dohody, zaklopala na dvere. Jeden krát, ten stredný dlho, a zvyšné dve zaklopania boli krátke. Dean sa pozrel na Sama a ten mykol ramenami, že netuší prečo to Lilian robí. Preto sa im to Lilian rozhodla objasniť.

,,Takto vieme, že nám na dvere nebúcha polícia alebo nejaká príšera. Nezľaknite sa keď vkročíte do izby. Gabriel, vyhni sa hlavne oknu pokiaľ nechceš, aby ťa Faith usmažila v oleji," povedala im Lilian.

Gabriel bol rád, že ho na to upozornila. A Sam s Deanom nad tým trochu žasli.

,,Heslo?" ozvalo sa z druhej strany.

,,Žiadne heslo nie je. Faith, pusti ma dnu. Máme návštevu," odvetila jej Lilian.

,,S tebou nie je zábava, vieš o -" dvere sa otvorili a v nich lovci uvideli démonku v kožených šatách.
Vlasy mala rozpustené a trochu strapaté.

,,A do pekla!" hlesla hneď Faith.

,,Faith? Čo tam tak stojíš?" zakričala za ňou od počítača Rose ani sa na ňu nepozrela.

,,Roza, možno... Vlastne prišiel tvoj priateľ s kyticou ruží!" odvetila jej Faith a dúfala, že Rose bude mať reakciu presne rovnakú ako si predstavovala.

Rose ihneď odskočila od počítača a bežala za démonkou po ceste sa upravujúv a s Larrou za pätami.

,,Čo to-" ani nestihla dopovedať.

,,A do hája! Pre zmenu sa koná apokalypsa v Paríži, keď sú tu Winchesterovci?" usmiala sa na nich Larra a oprela sa o futrá.

,,Ahojte!" usmial sa na nich Gabriel.

,,Čo tu robíte?" hlesla Faith.

,,Aj my ťa radi vidíme," povedal jej Dean.

,,Ty určite," zasmiala sa sarkasticky Faith.

,,Prišli sme na to pozvanie," povedal Sam.

,,Tak poďte ďalej. Určite niečo pre vás nájdeme!" pozvala ich dnu Rose príjemne prekvapená a zároveň aj trochu naštvaná, že tu lovci sú ale nedali im o sebe ani vedieť.

A ďalší kúsok z novej rozkuskovanej kapitoly 🥳🥳🥳🥳
Hádam sa bude páčiť 🥰❤️😘
Ďakujem za komentáre a hviezdičky 💖💖💖

Continue Reading

You'll Also Like

771K 43.8K 50
Najbystrejšia čarodejnica svojho veku a bývalý smrťožrút...Senzácia, akú čarodejnícky svet ešte nevidel! Draco Malfoy a Hermiona Grangerová sa nevide...
16.6K 464 23
Boy x Boy Shipy asi všetky 😂 Vydám len keď sa mi bude chcieť alebo ma nejaký napadne Luv ya all pandičky🐼❤🐼 -Star✨💫
39K 1.8K 43
Kristen dostala prácu v Kórei, kde má robiť osobnú asistentku Kpop spevákovi Jungkookovi. Má to však háčik, hneď niekoľko. Sľubovali jej, že bude sn...
448 259 23
Prečo mám v sebe zlý pocit a zároveň strach vždy keď som v meste na nočnej prechádzke sám.... Môže sa mi čokoľvek stať pretože to nikdy neviem.....