7. Vänta (Charlie)

58 6 0
                                    


Historieklassen är slut och vår lärare Alice Wood (En väldigt ung lärare. Hon är 25 år, håret är blont, axellångt och uppsatt i en hästsvans) säger, "Hejdå" och låter oss gå. Jag går ut genom dörren och in i korridoren. Dom flesta eleverna är där. Jag går genom nästan halva skolan för att ta mig till mitt skåp, lägger min historiemapp i skåpet och hämtar matteboken. Sist låser jag skåpet. "9284", mumlar jag för mig själv. Jag har ett nytt lås. Jag har tappat bort min gamla nyckel så jag har köpt ett kodlås istället. Åååå, vad jag längtar till lunchen. Jag ska äta lunch med Jason. Eller, längtar jag verkligen till lunchen? Jason är så... han är inte lika perfekt längre. Aja, det får jag grubbla på senare, nu är jag tvungen att hitta Ed, och det fort. Jag har stått här i typ två minuter och det är för länge för att verka normal här.

Okej, engelskasalen ligger bara en minut bort och klockan är... Jag kollar på min arm där vanligtvis mitt silvriga armbandsur (som jag fick i födelsedagspresent av pappa) brukar sitta, men kommer på nästan direkt att jag inte hann sätta på mig det innan jag gick till skolan imorse. Jag går mot matsalen i den konstigt nog ganska tomma korridoren. För jag tror i alla fall att det sitter en klocka där. Jag har inte behövt kolla på något annat än min telefon eller mitt armbandsur innan. För jag slutade väl typ 10 minuter före Eden? Ja, det gjorde jag.

Jo, det sitter en klocka där ser jag nu, men den har stannat för klockan är väl ändå inte sex minuter över åtta? Jag får väl fråga någon då. Fast nu är det nog ingen mening att fråga för nu är väl klockan... "Hallå, Helena!"

"Aa?" svarar en tjej i 16-årsåldern med svart hår uppsatt i en fläta som kommer ut ur ett klassrum i närheten. Hon är ganska kort, har likadan kofta som jag och ett par svarta tights. "Vad är det?"

"Har du sett Eden?"

"Nej, men har inte hon engelska?"

"Jo. Jag måste gå"

"Okej, ses på träningen ikväll!" skriker hon

"Ja!" ropar jag tillbaka. Ungefär trettio sekunder senare ser jag en tjej med svarta kläder, svart hår, ja en svartklädd tjej. Hon går längst bort i korridoren "Ed! Ed!" Tjejen tittar upp från sin telefon som hon har i handen och säger, "Hej Charlie, vad är det?" lite uttråkat.

"Vänta." Eden stannar och väntar på mig medan jag armbågar mig fram till henne. "Hur var dom nya?"

________________________________________________________________________________________________________________________

Inte så mycket att säga här. Hoppas du har en bra dag!

- Ord 427



Seriemördaren (ny)Where stories live. Discover now