1. Morgon (Charlie)

81 7 2
                                    


Jag vaknar med ett ryck. Lampan är tänd och det är ljust ute. Mitt hår ligger fastklistrat över ansiktet och jag är invirad i täcket som en larv. Jag drar bort håret, sätter mig upp och tar upp telefonen för att kolla klockan. Men telefonen startar inte. Fan också, död. Jag går upp och ut genom dörren, ner för trappan och in i köket. Inga ljud alls. Var är alla?

"Justin, Clara?!" ropar jag. Inget svar. En tanke slår mig och jag kollar klockan. De har redan gått till skolan, för klockan är tjugo i åtta. Fan. Jag kommer att bli sen om jag inte skyndar mig.

Jag tar fram en djup tallrik och häller upp 1 dl havregryn, 2 dl mjölk och stoppar in det i mikron i 1 minut. Jag går upp för att klä på mig medan gröten blir klar. Jag tar ett par svarta jeans för en gångs skull, en svart t-shirt och en röd kofta med vita ränder på sidan. Det piper nere i köket, så jag springer ner igen och tar ut gröten, rör om lite och stoppar in den 1 minut till. Jag ställer fram äppelmosen. Nästan slut, måste köpa mer efter skolan. Det piper igen och jag tar ut gröten. Jag kastar en snabb blick på klockan, den är kvart i. Jag måste gå om fem minuter annars kommer jag sent.

Jag lägger en klick äppelmos på gröten, hämtar en sked och börjar sleva i mig. Gröten är varm och jag bränner mig på tungan, men jag bryr mig inte om det. När jag är klar lägger jag tallriken i diskhon och springer ut i hallen. Väl där sätter jag på mig skorna och drar på mig min gröna vindjacka. Sedan sätter jag på mig mina skor och håvar in min ryggsäck och hemnycklarna. Jag slår upp dörren, går ut stänger den igen. Sist låser jag dörren. Jag joggar den vanliga vägen. Först genom Blomvägen och sedan sneddar jag över grusvägen. Resten av vägen joggar jag på gång och cykelvägen. Jag springer förbi en tjej och en kille i min ålder som jag inte känner igen. Jag ropar "Hej!" och springer vidare på gångvägen. Jag är framme vid Crails gymnasium (CG) när klockan är två minuter i åtta. Jag kommer in i mitt historieklassrum ungefär 3 minuter över åtta.

________________________________________________________________________________________________________________________

Hej trogna läsare, vi fortsätter med boken på detta konto. Vi kommer att publicera om alla kapitel här, för som ni kanske vet så fick vi lite problem med vårt tidigare konto. Vi har planerat allt ihop, mycket bättre. Vi kommer att lägga ut ett kapitel varje vecka.

Tack för att du läst första delen av Seriemördaren (Charlie). Skriv gärna vad ni tycker om boken. Det här är en ganska kort del men vi ska försöka skriva mer nästa kapitel. Hej då och och ha det bra tills vi ses nästa gång! :)

- Ord 388

Seriemördaren (ny)Where stories live. Discover now