Ünnepek az Ilvermornyban

123 8 0
                                    

Beosztási ceremónia - augusztus 21
Főként az elsősöknek emlékezetes, a felsősök legtöbbször nyűgnek élik meg, de azért végig ülik a házválasztást. Következő nap, azaz augusztus 22-én, a tanórák csak déltől kezdődnek meg, hogy az első éves diákok kellően kipihenhessék magukat. 

Házbeavató buli - nem hivatalos ünnep
Az iskola vezetősége nem ismeri el, de ez még nem tántorítja el a felsőbb éveseket attól, hogy őrült módon köszöntsék az új elsősöket. És hogy mit takar a buli? Nos, ez minden háznál változó, az eseményt titkok övezik.
Általában a sulikezdést követő hétvégén kerül rá sor, de az is lehet, hogy már augusztus 22-én megrendezik. 

Halloween - október 31
Az Ilvermornyban sokkal nagyobb készülődéssel jár, mint a Roxfortban. A tanulók pár nappal az ünnep előtt esténként töklámpásokat faragnak, díszítenek, és kiválasztják öltözéküket vagy jelmezeiket. A jelmez viselés nem kötelező, csupán lehetőség. 
A házakat kellő alapossággal és kreativitással díszitik fel, mivel egy tanári karból álló zsűri, minden évben kiválasztja a legborzongatóbb klubbhelyiséget. 

A nagy napon a délutáni órák elmaradnak és az ebéd után kezdetét veszi a halloweeni program. Két órakor fellépnek a Szellemes Szellemek - ez egy komedy show, mely minden évben töretlen népszerűségnek örvend. A műsor végeztével, a diákok elkezdenek készülődni az esti bulira, amelyen általában egy amerikai banda szokott fellépni. A party este hét órától éjfélig tart. 

Hálaadás - november negyedik csütörtöke
Munkaszüneti nap, mint a magnix, mint a varázsvilágban. Az Ilvermornyban sincsenek tanórák ezen a napon, a házvezető tanárok különböző csapatépítő játékokat találnak ki, hogy lekössék a diákokat.
Az ünnep része a hálaadás napi vacsora, amit mind együtt fogyasztanak el tanárok és diákok. A tanároknak lehetőségük van haza menni az ünnep idejére, de minden évben ki van jelölve, hogy ki a soron következő tanár, akinek maradnia kell az iskolában, hogy a tanulók ne maradjanak felügyelet nélkül.

 Karácsony – december 25
A karácsonyi szezon már november végén elkezdődik és januárig tart. Az ünnepi készülődés folyamatos, a lényeg, hogy december 25-én mindennek tökéletesnek kell lennie. Pár karácsonyfát már december elején felállítanak és folyamatosan díszítik őket. A park fontosabb ösvényei fölé lampionokat aggatnak, a diákok a kijelölt hétvégéken elözönlik Clarmountot, és karácsonyi ajándékok után kutatnak.
A kastélyt kívül és belül is csodálatosan feldíszítik.
Akárcsak a Roxfortban, a legtöbb diák haza utazik a szünidőben, azonban az ott maradottaknak sincs okuk panaszra.
Karácsony estéjén fellép az iskolai kórus (egy része), majd elfogyasztják a pazar vacsorát. Karácsony reggelén jöhet az ajándék bontogatás, és a reggelit mindig a házak klubhelyiségeiben szolgálják fel, mivel a személyzet már tudja, hogy a diákoknak ezen a reggelen semmi kedvük felöltözni, és elballagni a kastély étkezőéjig. 

Szilveszter/Újév
Az Ilvermorny hivatalosan nem szervez különösebb felhajtást az újév köré, leszámítva az éjféli tűzijátékot. Azonban az iskolában maradt diákok, ilyenkor házanként bulit szerveznek, és átjárkálnak egymáshoz.

MACUSA elnökök napja – március 3
Minden valaha volt MACUSA elnök tiszteletére tartanak egy megemlékezést. Ez az Ilvermornyban úgy jelenik meg, hogy minden évben kiválasztanak egy szerencsés (vagy inkább szerencsétlen?) tanulót, akinek beszédet kell mondania az egész iskola előtt, amiben az elnökök pozitív tetteiről esik szó.

Ballagási ceremónia – június 1
Erről részletesen írtam a Beosztási és Ballagási ceremónia nevű „fejezetben".
Link: https://www.wattpad.com/787618623-ilvermorny-boszork%C3%A1ny-%C3%A9s-var%C3%A1zsl%C3%B3k%C3%A9pz%C5%91-szakiskola

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 11, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

ILVERMORNY Boszorkány - és Varázslóképző SzakiskolaWhere stories live. Discover now