Megérkezés az Ilvermornyba

227 11 3
                                    

Az ifjú boszorkány - és varázslónövendékek eljuttatása a különböző mágusiskolákba (lelepleződés nélkül) sohasem volt egyszerű feladat

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Az ifjú boszorkány - és varázslónövendékek eljuttatása a különböző mágusiskolákba (lelepleződés nélkül) sohasem volt egyszerű feladat.
Az Ilvermorny egész Észak Amerikából fogadja a diákokat, így meglehetősen nagy területet kell behálózniuk. 
Zsupszkulcs
Az Ilvermorny megalakulása után (1627), tanulói létszáma lassan, de folyamatosan bővült. A titokvédelmi alaptörvény 1692 -es létrejöttéig, a szülők szabadon választhatták meg, hogy miként juttatják el gyerekeiket az iskolába, mint ahogy a felelősség is az övék volt. A legtöbben a seprűn és a különböző szárnyaslovakon való utazást részesítették előnyben, azonban a csomagok miatt ez nem kis veszéllyel járt, ugyanakkor nagy volt a magnixok előtti lelepleződés lehetősége is. 
1692 után a Mágusok Nemzetközi Szövetsége törvénybe foglalta, hogy ezután az Ilvermorny felel a diákok magnix biztos utazásáért. Az iskola vezetősége így a zsupszkulcsok mellett döntött. Praktikus, gyors és szinte magnix biztos megoldás lett volna, csakhogy számos diák zsupszkulcs betegséggel küzdött, így az első iskolai napot a gyengélkedőn kezdték.
Granianok által húzott repülő hintók
Tizenegy év után az akkori igazgató az elvarázsolt hintókban és a granian szárnyaslovakban látta meg a lehetőséget. Ezek a lovak rendkívül gyorsak és nagy teherbírásúak. A hintókat kiábrándító bűbájjal kezelték, a lovak pedig felrepültek a fellegek közé, így a magnixok már nem láthatták őket. A tanulókat kietlen, magnixok nem lakta helyekre vezényelték, ahol a granianok nyugodtan fel - és leszállhattak. Ez az utazási mód többé kevésbé jól bevált, és a tanulók is nagyobb biztonságban voltak így, bár néha előfordult, hogy egy egy gazda szántója, gabonaültetvénye a repülő hintók áldozatául esett. 
Magnix találmányok 
A repülő hintókat egészen a Rappaport törvény megszűnéséig (1965) használták, helyüket átvették a az elvarázsolt vonatok (T.F.M járatai I,II, III, IV), buszok, és személyi autók. A diákok utazását immáron a MACUSA és a Kanadai Mágiaügyi Minisztérium is segítette. Újra lehetővé vált mágikus utazási módok használata is, mint például a társas hoppanálás, a hop porral való utazás és a zsupszkulcs is. 
Természetesen akárcsak a Roxfortban, az Ilvermornyban is lehetetlen a hoppanálás, és az iskola kandallói sincsenek rákötve a MACUSA hophálózatára, mivel a tanulók a szüleik kíséretében csak az Ilvermornytól 51 mérföldnyire levő Clarmount városába (kizárólag csak boszorkány és varázslók lakta kisváros) érkezhetnek. Onnan az Ilvermorny expressz szállítja el őket az iskolába, ahová szülő, más idegen, már nem léphet be igazgatói engedély nélkül. 

Írói kiegészítés
* T.F.M járatok (Trains for magicians) egész Észak-Amerikát behálózzák, magnixok számára láthatatlanok, és olyan metropoliszok negyedeit, kisvárosokat, falvakat kötnek össze, ahol kizárólag boszorkányok - és varázslók laknak. Mivel ezek a járatok Clarmount-on is áthaladnak, ideális választás a diákok számára. Ezek a vonatok éjjel nappal folyamatosan közlekednek. 
* Busz járatok - Kanadában és az USA-ban is vannak a Kóbor Grimbuszhoz hasonló járatok, azzal a különbséggel, hogy éjszaka nem vehetőek igénybe. 
* Ilvermorny expressz - kizárólag az Ilvermorny és Clarmount város vasút állomása között közlekedik. Mások nem is vehetik igénybe a diákokon és a tanárokon kívül, ezt pedig az iskolában dolgozó pukwudgie őrök szigorúan ellenőrzik. 
* Az iskola még mindig nagy granian ménessel rendelkezik, és az elvarázsolt hintók is megvannak még, bár már ritkán használják őket. Főként kirándulások alkalmával, vagy olyankor ha egy másik varázslóiskolát látogatnak meg. 


Remélem érdekes volt számotokra ez a bejegyzés és köszönöm, ha elolvastátok. Ha bármi kérdésetek van, akkor ne habozzatok feltenni a komment szekcióban. 


ILVERMORNY Boszorkány - és Varázslóképző SzakiskolaWhere stories live. Discover now