Felvételi levél

399 24 3
                                    

Ilvermorny Boszorkány - és Varázslóképző Szakiskola

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ilvermorny 
Boszorkány - és Varázslóképző Szakiskola

Alapította: Isolt Sayre és James Steward, 1627

Kelt: május 31

Tisztelt ... 
Örömmel értesítjük, hogy felvételt nyert Észak Amerika legkiemelkedőbb mágusképzőjébe: az ILVERMORNY Boszorkány - és Varázslóképző Szakiskolába. 
A beszerzendő kellékekről, a tárgyfelvételről, a szabályrendről valamint a lehetséges utazási módokról a borítékban mellékelt további nyomtatványokból tájékozódhat. Felhívjuk figyelmét, hogy a csatolt iratok kitöltése kötelező. Azoknak hiányában nem kezdheti meg tanulmányait intézményünkben. 

A tanév augusztus 21 -én kezdődik. Válaszát és a kitöltött papírokat legkésőbb július 31 -ig küldje el nekünk. 

Üdvözlettel: Agilbert Fontaineigazgató 

Üdvözlettel: Agilbert Fontaine, igazgató 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


A kiküldött borítékban a felvételi tájékoztatón kívül, egyéb nyomtatványok is helyt kapnak. Ezek a következők: 
- Szükséges tankönyvek és kellékek listája: egyenruha, tankönyvek, tanszerek, egyéb szükséges eszközök.
- Tantárgyfelvételi lista - és ismertető: a minden évben megadott kötelező tárgyak mellett, lehetőség van szabadon választható tantárgyakat is felvenni (minimum egyet, maximum hármat). 
- Rövidített szabályrend: a tanulók tájékozódhatnak az általános szabályrendről, valamint a tiltott varázstárgyakról is. 
- Tájékoztató az iskolába való utazás lehetséges módjairól: buszjárattal (az Angliában lévő Kóbor Grimbuszhoz hasonlóan), zsupsz-kulccsal (csak a MACUSA által rendszerbe vett és engedélyezett), hop-porral vagy maguk a szülők is elvihetik gyerekeiket, például társas hopponálással, vonattal vagy a MACUSA által jóváhagyott elvarázsolt személyi autókkal. 
- Kirándulást engedélyező lap: a tanulóknak (kortól függetlenül) minden harmadik hétvégén lehetőségük van látogatást tenni Clarmount városába. 

A felvételi levelet, akár két évvel hamarabb is kézbesíthetik, minden olyan leendő diák részére, aki feltehetőleg alig vagy egyáltalán nem beszéli még az angolt. Amennyiben a tanuló tizenegy éves korában szeretné majd megkezdeni tanulmányait az Ilvermornyban, előtte angol nyelvórákon kell részt vennie. Ez teljesen ingyenes, az iskola biztosítja. Főként távoktatásról van szó, de alkalmanként személyes, csoportos konzultáción kell részt venni. 

A magnix születésűek is hamarabb megkapják a levelüket, mint a mágus szülők gyerekei, általában március végén. A felvételi tájékoztatót személyesen egy tanár vagy egy a MACUSA Tanulmányi Osztályán dolgozó illetékes viszi el. Így a kis diáknak elegendő ideje van feldolgozni az új információt, és hozzá szokni a gondolathoz. 
A kiküldött illetékesnek kötelessége megértetni a szülőkkel, hogy a mágia nem egy pokoli dolog, és azt is, hogy erről senkinek sem beszélhetnek. Ha a tanuló igényt tart rá együtt mennek el bevásárolni is. 





ILVERMORNY Boszorkány - és Varázslóképző SzakiskolaWhere stories live. Discover now