Házvezető tanárok 1. rész - Martin Caruso

164 10 5
                                    

Alapok

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Alapok

Név: Martin Emiliano Caruso
Nem: Férfi
Kor: 53 éves
Születésnap: Április 19
Születési hely: Amerikai Egyesült Államok, New York, Bronx
Lakhely: Ilvermorny
New York, Staten Island
Pálca: Rózsás Akác, nyúltilop agancs szilánk, 12 és ½ hüvelyk hosszú, merev (Akacheta Pálca)
Vér: Félvér

Végzettségek/Képesítések
Iskola: Ilvermorny, Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskola
Iskolai Ház: Szarvaskígyó
Megszerzett képesítések: R.A.V.A.SZ (Mágiatörténet, Számmisztika, Bűbájtan, Mágusok Önvédelme, Varázslójog)
Foglalkozás: Tanár, Történész, Író

Kapcsolatok
Anyja: Liv (Maugans) Caruso, 79
Apja: Alesio Caruso * elhunyt
Testvére: Abrielle (Caruso) Streisand, 45
Felesége: nincs
Gyereke: nincs
Barátai: Kimondottan senkivel sem ápol szoros baráti kapcsolatot. Kedveli kollégáit, befolyásos ismeretségi köre van. Húgát viszont nagyon szereti, legfőbb bizalmasa.
Háziállat: egy öreg macska

Jellem
Erősségek: Kiváló kommunikációs és előadói készség, elszántság, bizonyos értelemben remek memória.
Gyengeségek: Sokan túlzottan büszkének gondolják, hadilábon áll a tanulók neveivel, kedvenc diákjaival egy kissé kivételezik.
Patrónus: Mókus
Mumus: Ő maga bezárva egy szűk sötét helyre.

Gyerekkora
Martin Caruso azon első generációs szülöttek egyike, akik a Rapapport törvény hatályon kívül lépése (1965) után látták meg a napvilágot. Így lehetséges az, hogy egy boszorkány anya és egy magnix apa házasságából származik. Édesapja, olasz bevándorlók gyereke, és történelmet oktatott a Columbián. Édesanyja, Liv Maugans canarsies indián leszármazott, és a MACUSA Amneziátor Parancsnokságán dolgozott, amikor egy varázsügyi perpatvar után, azzal bízták meg, hogy törölje azon magnixek emlékeit, akik túl sokat láttak. A bűbájt elvégezte Alesio Caruson is, de mivel szimpatikus volt neki a férfi, később felkereste őt.
A két fiatal hamar egymásba szeretett és egy év ismeretség után összeházasodtak. Liv még a házasságuk előtt beavatta vőlegényét a varázsvilágba, és szerencséjére Alesio többé kevésbé jól fogadta a menyasszonya boszorkány mivoltát.
Első gyerekük egy évre rá született meg, az újdonsült pár nagy örömére.

Martin Caruso képességei nagyon hamar megmutatkoztak, így nyilvánvaló volt, hogy tizenegy éves korában felvételt fog nyerni az Ilvermornyba. Édesapja szerette volna addig is magnix ovodába és iskolába íratni a fiát, de mivel a gyerek túl gyakran használta a mágikus képességeit, ostobaság lett volna magnixok közé járatni, hisz akár veszélyt is jelenthetett volna a kisgyerekekre.
Így Alesio volt az, aki megtanította fiát olvasni, írni, számolni, valamint rengeteget olvasott fel neki szépirodalmi művekből, és igyekezett megtanítani neki valamicskét a magnixok történelméből.

Iskolás évei
Martin örömmel ment az Ilvermornyba, ahol a Szarvaskígyó választotta ki egészen rövid idő alatt. Martin szorgalmas, kitartó fiúcska volt, ugyanakkor inkább meghúzódott a háttérben, nem igazán tűnt ki a tömegből, bár azt senki sem vonta kétségbe, hogy helyén van az esze. Különösen mágiatörténetből és számmisztikából remekelt.

Felnőtt évei
Senki sem lepődött meg, amikor belevetette magát a mágusok történelmébe, és egymás után jelentette meg történelmi könyveit. Martin Caruso főként azokra az időkre fókuszált, amikor még nem létezett a Titokvédelmi Alaptörvény, a mágusok és magnixek világa nem különült el ilyen élesen.
Nevét és tudását hamar elismerték, és új felfedezéseit is számtalanszor jelentették meg tekintélyes szaklapok.
Napjait régi pergamenek, festmények, műtárgyak tanulmányozásával, illetve utazásokkal töltötte. Rengeteg helyen megfordult a világban, leginkább Japán és az Indonéz szigetvilág máguskultúrája nyűgözte le. Meg is jelentetett egy kis könyvet a Kitsunék életmódjáról, amivel igazán nagy sikert aratott Észak Amerikában.

Mivel értékelte a múlt kincseit, 28 éves korában nyitott egy kis üzletet, és műkincskereskedésbe fogott. És bár kiválóan ismerte fel a tárgyak valódi értékeit, az üzletvezetéshez nem igazán értett. A vállalkozása három év után csődbe ment.

Ezek után az egyiptomi mágiatörténelmet kezdte tanulmányozni, és belevetette magát a piramisok rejtelmeibe. Azonban egy szerencsétlen napon, pár órára bent rekedt egy piramis mélyében, és innentől fogva klausztrofóbiás lett. A mumusa is ő maga bezárva egy sötét helységbe.

Tanári karrierjét harmincöt évesen kezdte meg. A diákok többé kevésbé kedvelik őt, főként azért, mert tanóráiba igyekszik némi újdonságot és kreativitást s csempészni, valamint mivel rengeteg helyen megfordult, akad pár izgalmas, vicces anekdotája, amit szívesen oszt meg tanulóival. Egyesek szemében büszkének, túlzottan fennhéjázónak tűnhet, és talán van is benne némi igazság. Az is köztudott, hogy képtelen megjegyezni a tanulók neveit. Sokan viccelődnek azzal, hogy csak akkor jegyezné meg őket, ha egy régi könyvből olvasná ki azt.
Negyvenhárom évesen nevezték őt ki a szarvas kígyó házvezetőjének. Amolyan kedves nagypapa szerepet tölt be a diákjai életében. Nem igazán kötekedik, bűntetőmunkát sem nagyon ad, hagyja a fiatalokat élni és hibázni.

A tanévet az iskolában tölti, a nyári szünetekben viszont visszamegy New Yorkba meglátogatni a családját, vagy elmegy nyaralni. Kedvenc üdülő helyei Hawaii, Spanyolország és Olaszország. Az olaszt apja révén kiválóan beszéli.

Kapcsolatai
Martin Caruso sohasem nősült meg, bár több komolyabb kapcsolata is volt, de mire elszánta volna magát a házasságra, mindig véget ért a szerelem. Martin feltűnő érdeklődést mutatott az aktív életet élő átoktörő nők, és a magnix színésznők iránt. Két jelentősebb szerelme, Sapphire Smith és Aurelie Sarandon voltak.

Martinnak van egy nyolc évvel fiatalabb húga, akivel rendkívül jó kapcsolatot ápol. Nem csak testvére,hanem úgymond a legjobb barátja is, így rendszeresen leveleznek egymással.


ILVERMORNY Boszorkány - és Varázslóképző SzakiskolaWhere stories live. Discover now