Rövid ismertető a házakról

223 11 5
                                    

Egy kis történelmi ismertető
Ahogy az Ilvermorny hírneve terjedt, úgy nőtt az ott tanuló diákok létszáma is. Mégis a huszadik század első évtizedeiben, még mindig egyike volt a legkisebb létszámmal üzemelő iskoláknak. Ennek több oka is volt, az egyik, hogy számos varázsló telepes költözött inkább vissza az óhazába, minthogy Észak Amerika még kiépítetlen tájain próbáljon meg életben maradni, ismeretlen varázsnövények között keresgélve, veszélyes lényektől fenyegetve, mindenféle felsőbb intézmény felügyelete, szabályozása nélkül. Aztán ott vannak még a történelem drámai eseményei is, például Salemi boszorkányüldözések, surrogók fosztogatásai, és később az ebből adódó szigorúbb törvények, mint például a varázsvilág teljes elkülönülése a magnixok világától, a magnixokkal való tiltott kapcsolatok, és a pálcaviselési engedélyek kötöttsége. 

Mindezek ellenére az amerikai varázsvilág szépen fejlődött, hisz megalapult a MACUSA, nőtt a közbiztonság, megjelentek a kizárólag varázslók és boszorkányok által lakott települések, és az Ilvermornynak köszönhetően, tanult mágusok építették tovább világot. 
Ahogy az Amerikai Egyesült Államok magnix népessége nőtt, úgy nőtt vele együtt a varázsnépesség is. Nagyobb lett a születések száma, emellett számos varázslócsalád vándorolt be a kontinens északi részére, a világ minden tájáról, akik gyerekeiket már az Ilvermornyban szerették volna tanítattni.

A 80'-as években az Ilvermorny komoly gondokkal küzdött. A megnövekedett varázsnépességnek köszönhetően, egyre több lett az iskolában tanulni kívánó gyerek is. Ekkor már nagyjából négy ezres létszámmal üzemelt az intézmény, és a felmérések alapján még több új tanuló befogadására kellett felkészülni. Továbbá az iskola vezetősége szerette volna kinyitni kapuit más varázslóiskolákban tanuló diákok előtt is, emellett új tantárgyak felvétele is tervben volt, de a körülmények nehezítették a dolgokat. A legnagyobb problémát a hely hiány jelentette, mivel a kastély bármilyen hatalmas és impozáns legyen is, nem volt felkészülve ekkora ember áradatra. Az új diákok felvétele, új tanári kar, és további személyzet felvételét is magával vonta. Így további hálószobákra, irodákra, mosdókra és tantermekre volt szükség. A közös helységek zsúfolttá és kellemetlenné váltak, állandó volt a hangzavar és a tolongás. A helyzet a diákokat és a felnőtteket is egyaránt megviselte. 

Végül a Szarvaskígyó ház tanulói rukkoltak elő a megoldással. Tehetségüket, eszüket nem hazudtolták meg, konkrét, jól kidolgozott akciótervekkel álltak a vezetőség elé. Négy új, hatalmas épület megépítését tanácsolták, ahova átköltöztethetik a kastélyban lakó diákokat természetesen házak szerint. Így a kastélyban felszabaduló helyeket átalakíthatják tantermekké, tanári irodákká, hálószobákká, személyzeti szállásokká, és egyéb szükséges helységekké. A vezetőség megvitatta az ötletet, ami hosszas mérlegelés és előkészítés után elfogadásra került. A további problémát a pénz előteremtése jelentette, végül a MACUSA 15 millió dragottal, a Kanadai Mágiaügyi Minisztérium 7 millióval támogatta az építkezést, az Ilvermorny pedig bevezette a kötelező tandíjat, ami 1552 dragot volt diákonként, viszont ezt az összeget a hét év alatt egyetlen egyszer kell befizetni. 
Az építkezés négy évet és nyolc hónapot vett igénybe. Végül 1987 augusztus 21 -én nyitották meg a diákok előtt az új házakat. Az Ilvermorny napjainkban megközelítőleg hétezer diákkal üzemel. 

Az új házak felépítése a következő:
* Alagsor: egyedi berendezés minden háznál, például: medence, játékszoba, párbaj helyiség, bájitalfőző terem
* Földszint: előcsarnok, mosókonyha, személyzeti szállás, lépcsőház bejárat, tároló szekrények, wc
1. Egyéni klubhelyiség: minden háznak a saját jellemzőik alapján van egy elvarázsolt klubhelyisége, amelyet nagyfokú átváltoztató varázsigék alkotnak
2. Általános klubhelyiség: itt ez olyan mint a Roxfortban is volt, fotelek, kanapék, asztalok, olyan hely ahol együtt lehetnek és megírhatják a házi feladataikat. 
3. Fiúk hálószobái, mosdók, illemhelyek
4. Fiúk hálószobái, mosdók, illemhelyek
5. Lányok hálószobái, mosdók, illemhelyek
6. Lányok hálószobái, mosdók, illemhelyek

ILVERMORNY Boszorkány - és Varázslóképző SzakiskolaWhere stories live. Discover now