Viharmadár ház - Üdvözlő Szöveg

170 9 4
                                    

Szeretettel üdvözlünk a viharmadarak között!Emily Juancey vagyok, és ez a bosszantó alak itt mellettem Paul MacDuff

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

Szeretettel üdvözlünk a viharmadarak között!
Emily Juancey vagyok, és ez a bosszantó alak itt mellettem Paul MacDuff. Mielőtt bármelyikőtök is megkérdezné, szeretném leszögezni, hogy mi nem vagyunk egy pár. 
Még nem vagyunk egy pár! 

Házvezető tanárunk büntetésképpen (én nem érdemeltem meg, Paul annál inkább), azzal bízott meg minket, hogy pár mondatban mutassuk be a házunkat. Szóval ... alapítónk egy ír származású mágus, Chadwick Boot volt, aki később maga is kiváló varázslóvá vált, és megírta a hét részes Chadwick Bűbájai könyvsorozatot, amely ma is alapműnek számít intézményünkben. Nevünket és egyben címerünket egy különleges, Arizonában honos madárról kaptuk, amely szárnycsapkodásával képes hatalmas vihart kavarni. 

A nálunk tanuló diákokat a legnagyobb kalandorokként tartják számon. Éppen ezért alapvető tulajdonságaink az intelligencia, a nyitottság - a világ dolgaira, és a bátorság. Mi nem félünk az új dolgoktól, tapasztalatoktól, sőt keressük azokat, mert imádjuk a kihívásokat. Általános tulajdonságnak számít, hogy többségünk rajong az utazásért, a kultúráért, az ismeretlenért, ami csak arra vár, hogy felfedezzék. Mondják, hogy kissé túlságosan is temperamentumosak vagyunk, és könnyen megharagszunk, amiben tényleg van némi igazság, de ezek mellett igyekszünk empatikusak, toleránsak, és elfogadóak is lenni. 
Kiemelkedőek vagyunk mágiatörténetből, legendás lények gondozásából, és nagyon fogékonyak vagyunk a különleges nyelvekre is. 

Házunk az erdő mellett helyezkedik el, nem messze tőlünk van a vasút állomás, de a szarvas kígyók otthona is a közelben van, így reggelente velük indulunk el a közös óráinkra. Hatalmas ablakaink leginkább a kastélyra és a hegyekre néznek. Házunk színei a narancssárga, a barna, a szürke és a fehér, ami Arizona kietlen tájait és a mediterrán házbelsőt idézi vissza. Klubhelyiségeink kényelmesek és praktikusak, a második emeleten levő tele van különleges, virágzó kaktuszokkal, de pár törpenövésű pálmafa is helyt kapott benne. 
Az elvarázsolt klubhelyiségünk viszont talán a legkülönlegesebb az összes között, a briliánsan megalkotott átváltoztató varázslatoknak köszönhetően. Eredetisége abban rejlik, hogy soha nem néz ki ugyanúgy, mivel különböző nemzetiségek építészeti és kertészeti stílusjegyeit jeleníti meg. Egyik nap egy tágas pusztán találhatod magad, körülötted indián sátrak. Másnap talán perzsa kertekben pihenheted ki a nap fáradalmait, következő nap pedig tradicionális japán pavilonban és kertben ihatod a teádat. 
Mindenki imádja ezt, mert soha nem lehet tudni előre, hogy milyen külsőt vesz fel másnap. Tulajdonképpen ez is egy nagy kaland, bár egyszer az északi sarkkör jeges tájaira kalauzolt el minket, amit nem találtunk éppenséggel kellemesnek. 

Azt hiszem nagyjából elmondtam a legfontosabbakat, most pedig át adom a szót, Paulnak. 

Nos, most hogy Emily ismertette az unalmas tényeket, térjünk át arra, ami valóban számít, mégpedig a szórakozásra. Jó ha tudod, hogy mi nem szeretjük a szürke, monoton napokat, éppen ezért, nálunk sohasem fogsz unatkozni. Ha nem is minden hétköznap, de hétvégén biztosan rendezünk valamilyen ünnepséget, összejövetelt vagy éppen mi vagyunk hivatalosak valamilyen partyra. Imádjuk a pezsgést, a jó hangulatot, a szórakoztató sztorikat és az olyan zenéket, amitől nyomban viszketni kezd az ember talpa. Ha pedig nem a rongyot rázzuk, akkor a saját játéktermünkben ütjük el az időt. A szoba tömve van különféle játékokkal a világ minden tájáról, rengeteg sakktábla, köpkőkészlet, robbantós snapszli, különböző kártyajátékok, magnix társasjátékok várják a kikapcsolódni vágyókat. Mellesleg ezek az alkalmak remek lehetőséget adnak arra, hogy megismerd háztársaidat és fejleszd a nyelvtudásodat. A mi házunkban a legmagasabb a különböző nemzetiségek aránya, éppen ezért egyáltalán nem ritka, hogy legalább tizenötféle nyelven megy esténként a duruzsolás. Így például az angol mellett beszélek franciául, konyítok egy kicsit spanyolul, legalábbis változatos módon tudok elküldeni valakit melegebb égtájakra, könnyedén rendelek vodkát oroszul, de akár kínaiul is remek társalgást folytatok, főleg ha már legurítottam pár kortyot a pukwudgiek híres italából, a Sárkánykörömből. 

Még egy fontos megjegyezni valóm lenne: az új diákokat egyfajta játékkal köszöntjük, amit akár nevezhetünk beavatási szertartásnak is, amelyre általában az első Ilvermornys hétvégéden, éjszaka kerítünk sort. Pontos részleteket nem árulok el, de annyit azért mondhatok, ha közénk szeretnél tartozni jobb, ha nincs tériszonyod és nem tartasz a granian lovaktól. 
Ne vágj ilyen íjedt képet! Ezért a csínyért, még nem csapnak ki a suliból, csak pár hetes büntetőmunkát kapsz. 

Nos, úgy hiszem elmondtuk a legfontosabbakat, amit meg nem, azt majd felfedezheted te magad. És még egyszer gratulálunk! Immár te is a kalandorok csapatát erősíted. 



Nos remélem tetszett nektek ez a bejegyzés, ahogy a többi ház üdvözlő szöveg is. Ha van kedvetek írjátok meg, hogy melyik Ilvermornys házba kerülnétek a pottermore tesztjei alapján (ha kitöltöttétek), vagy melyik házba tartoznátok a legszívesebben a fejezeteim alapján. 
Én a teszt alapján állítólag wampus vagyok, de legszívesebben a szarvas kígyók csapatát erősíteném. 
A következő fejezetekben Észak Amerika híres és kevésbé híres boszorkányaival-és varázslóival ismertetlek meg benneteket, vagy bemutatom Clarmountot, az iskolához közeli városkát, ahol a diákok minden harmadik hétvégén kitombolhatják magukat. 
Ha esetleg bármi kérdésetek vagy kívánságotok lenne, ne habozzátok feltenni. 



ILVERMORNY Boszorkány - és Varázslóképző SzakiskolaDonde viven las historias. Descúbrelo ahora