Iskolai birtok

124 8 0
                                    

Ebben a bejegyzésben az Ilvermornyt körülölelő birtokról lesz szó. Pontosabban arról, hogy milyen épületek, sportpályák vagy egyéb területek találhatóak rajta, és ezek nagyjából hol helyezkednek el.
Mivel az iskola a Greylock hegy legmagasabb csúcsára épült, ezért nincs elég sík hely ahhoz, hogy több épület is elférjen mellette. Emiatt az alsóbb részeken varázslattal hatalmas teraszokat alakítottak ki.

Vasútállomás
A kastélytól távolabb, északi oldalon található, az a fedett, dísztelen kis csarnok, ahol az Ilvermorny Expressz állomásozik.
Az épület elvileg fehér, de a sok füsttől a plafon feketére színeződött, kikövezett padlója, fényesre csiszolódott a több ezer láb csoszogásától. A falon egy hatalmas óra függeszkedik, valamint egy fekete tábla, mely a menetrendet mutatja.
Ezt a vonatot többször veszik igénybe, mint a Roxfort Expresszt, mivel a kijelölt hétvégéken ezzel jutnak el a kirándulni vágyó diákok Clarmountba, és vissza.
A vasútállomás közelében épült fel a Viharmadarak háza.

Park
A park stílusában az angolkertekhez hasonlatos, formára vágott sövényei, örökzöldjei, hagymás virágai, rózsái és S alakú ösvényei körbeölelik a kastélyt.
Ősz elején és tavasz végén kedvelt helyszín a szabadba vágyó diákok körében. A tanulók ápolt gyepszőnyegen és már kissé kopottas padokon,heverhetik ki az unalmas órák által okozta fásultságot. A parkban található az a különleges kígyófa is, amelyik Mardekár Malazár pálcájából nőtt ki, és aminek a levelei gyógyító hatásúak.

SportpájákA birtokon összesen három sportpálya található, kissé elkülönülve egymástól, hogy az edzések közepette ne lehessen kilesni a másik csapat stratégiáját

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Sportpáják
A birtokon összesen három sportpálya található, kissé elkülönülve egymástól, hogy az edzések közepette ne lehessen kilesni a másik csapat stratégiáját. A pályák teraszokra lettek kialakítva.

Quodpot pálya
A Quodpot Észak Amerikában a legkedveltebb varázslósport, a kviddics egy változatának tekinthető.
A quodpotot egy 18. századi varázsló, Ábrahám Peasegood találta fel. Peasegood egy kvaffal a poggyászában indult útnak az óhazából, mert azt tervezte, hogy kviddicscsapatot szervez Amerikában. Úgy tartják, a mágus ládájába zárt kvaff útközben hozzáért a varázspálca hegyéhez, így mikor Peasegood végül elővette és szórakozottan dobálni kezdte, a labda az arcába robbant. Peasegood, akinek a jelek szerint igen vaskos humora volt, azonnal elhatározta, hogy a jelenséget további bőrlabdákon reprodukálja. Végül kviddicscsapat-alakítási szándékáról is letett, s helyette kifejlesztett barátaival egy másik játékot, amely a „quod"-nak elkeresztelt újfajta, robbanékony labda használatára épül.

A quodpotot tizenegy főscsapatok játsszák. Feladatuk a pálya végén felállított „pot"-ba juttatni aquodot, mielőtt az felrobbanna. Ezt a célt a játékosok a quodot egymás közötttovábbítva igyekeznek elérni. Annak a játékosnak, akinek a kezében felrobban alabda, el kell hagynia a pályát. Ha sikerül beledobni a quodot a pótba (ami egy robbanásgátló folyadékkal töltött kisméretű üst), az eredményes játékos csapata kap egy pontot, és a mérkőzést új quoddal folytatják. (Forrás: A kviddics évszázadai)

Az iskolai quodpot stadion nyolcezer fő befogadására képes. A nézőtér varázslattal fedett, így a tanulók még a legnagyobb viharban is kényelemben élvezhetik a meccset.

Kviddics pálya
A kviddicsnek nincs akkora rajongótábora, mint az óhazában, ettől függetlenül mind a négy ház felállít egy-egy csapatot, akik az év folyamán megküzdenek egymással a kviddics kupáért, pontosan úgy, mint a Roxfortban.
A pálya a birtok egy távolabbi részén van, a Wampus ház közelében. 

Magnix sportpálya
Tulajdonképpen egy egyenes, füvesített területről van szó, amit alkalomadtán átalakítanak, a megfelelő sportpályává. Az Ilvermornyban a szabadon választott órák keretében magnix sportokat is űznek. Ezek: baseball, lacrosse és a tenisz.
Északkeleti oldalon található, egy lenti varázslattal kialakított teraszon.

Erdő és patak
A kastély déli oldalán helyezkedik el, a ritkás erdő, benne a csörgedező hegyi patakkal, melyben a mai napig élnek szarvas kígyók. Időnként megmutatják magukat a diákoknak, de soha nem bántják őket.

Kisbolt A főkaputól nem messze található egy kisebb melléképület, melynek egyik szárnyában egy kis üzlethelység kapott helyet

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kisbolt
A főkaputól nem messze található egy kisebb melléképület, melynek egyik szárnyában egy kis üzlethelység kapott helyet. A bolt egy pukwudgie nő tulajdonában áll, és mindenfajta apróságot árul. A tanulók itt szerezhetnek be a házuk címerével díszített sapkákat, sálakat, kesztyűket, valamint iskolatáskát is, ha a régi elszakadt. De fellelhetőek benne, egyéb csekélységek is, például hajgumik, hajpántok, zoknik, és nagy ritkán egyszerűbb ékszerek.
A kisbolt a délutáni órákban van nyitva, négyórától nyolcóráig.

Világítótorony
A kastélytól különálló épület, főként védelmi funkciót tölt be. A pukwudgie őrök innen figyelik a birtokot éjszakánként, illetve nagyszerű hely, nagyobb védővarázslatok kiszórására is.
Ugyanakkor kedvelt a romantikus helyszín a párocskák körében is, akik a naplementét szeretnék megcsodálni. 

Zöldséges kertek
Az Ilvermorny törekszik az önellátásra ezért, amit tudnak megtermelnek, hiszen szép, nagy zöldségeskertekkel rendelkeznek. Ugyanakkor szerződéses beszállítóik is vannak, akik minden pénteken, friss alapanyagokkal és egyéb élelmiszerekkel látják el az iskolát.
Az Ilvermornyban előszeretettel adnak a diákoknak olyan bűntetőmunkát, ami a birtok rendben tartásával kapcsolatos, ilyen például a gyomlálás. 

ILVERMORNY Boszorkány - és Varázslóképző SzakiskolaWhere stories live. Discover now