7. December. ~Juletræet~

102 3 0
                                    

Efter det med Nathan i går, har jeg ligget vågen hele natten. Min hjerne vil bare ikke slukke. Jeg fik af vide hvad jeg ville, men jeg ved ikke om det var det jeg havde regnet med. Jeg havde ingen ide om at det var sådan nogle store rygter der gik rundt. Nu giver alting mere mening, hvorfor han holder sig for sig selv og hvorfor ingen snakker med ham. Jeg forstår bare ikke, hvorfor er overhoved er kommet de rygter til at starte med.

Jeg tog min telefon frem og kiggede på klokken, 08:09. Endelig havde min mor givet mig og Nathan til at at sove længe, jeg synes ikke at man kan kalde klokken otte er længe, men det var det åbenbart for min mor. I dag skal vi ud og finde det perfekte juletræ. Jeg elsker at gå rundt og lede efter det perfekte træ, men nu skal Nathans famile jo også være med til at bestemme det. Så jeg for nok ikke det træ jeg synes. Ikke fordi at jeg vil lyde som et totalt curling barn, men jeg plejer at gå rundt i timer for at finde det rigtige. Det var nu mere også da jeg var yngre.

Jeg rejste mig op og begyndte at gå nedenunder.

"Godmorgen" sagde jeg til Eva og min mor som stod og lavede morgenmad.

"Godmorgen" sagde de. Yes i dag er der vafler igen.

"Henter du Nathan, der er mad nu?" Min mor kiggede hen på mig og jeg nikkede. Jeg gik ovenpå og stillede mig foran hans dør. Jeg løftede min arm og bankede på. Lidt efter åbnede han døren. Han kiggede mig i øjnene. "Der er morgenmad" han nikkede og fulgte med nedenunder. Vi satte os alle ned og begyndte at spise.

"Nå vi skal finde juletræ her bagefter" sagde min mor.

"Ja" sagde Eva og smilede.

"Hvornår køre vi?" Spurgte jeg efter jeg havde slugt det sidste jeg havde i munden.

"Nok om en time måske" min mor kiggede hen på Eva som nikkede, "ja om en time."

"Okay" jeg tog endnu en vaffel på min tallerken og hældte mere kaffe op i min kop. Jeg spiste færdig, stillede min tallerken op til vasken og begyndte at gå ovenpå. Men på vej op af trappen vendte jeg om og gik tilbage ned imod bordet. Min mor kiggede op på mig og jeg gik hen til min plads og tog min kaffekop. Jeg hældte kaffe i den og gik ovenpå igen. Man skal ikke glemme kaffen, det gør man aldrig.

————

"Kom så, ind i bilen" sagde min mor og skubbede praktiskes mig og Nathan ind i den lille mini bus. Vi begyndte at køre. Det sneede stadig meget og vinduesviskerne kørte på fuld speed. Jeg kiggede over på Nathan som havde lænet sit hoved op af vinduet. Jeg kiggede frem og ud af vinduet, man kunne se juletræer længere fremme. Vi kom tættere på og til sidst var vi helt der henne.

Der var en hytte med et skilt hvor der stod juletræer 150 kroner. Jeg parkerede bilen og steg ud. Vi gik alle sammen hen imod den lille hytte og bankede på. Lidt efter blev døren åbnet af en kvinde. Hun havde rødt hår og var ikke særlig høj. Nok lidt mindre end mig. Hun havde en hvid strikketrøje på og sorte bukser.

"Hej, vi vil meget gerne købe et juletræ" sagde Nathans far.

"Ja, bare følg med mig" sagde kvinden og tog nogle sko på. Vi fulgte efter hende hen til et stort område med juletræer overalt. "Her" sagde hun og rakte en sav til min far. "I finder det træ i vil have, og så kommer i bar tilbage med det til mig." Vi nikkede og kvinden gik smilende tilbage til hytten.

"Nå nu begynder i bare at kigge på nogle træer, så siger i bare til hvis at i finder et godt et" sagde Eva.

Jeg begyndte at gå ind imellem nogle af træerne. Der var mange høje træer og lave træer, men jeg leder efter det perfekte træ. Mit blik landede på et flot træ som stod gemt imellem tre meget høje træer. Det var højt men ikke alt for høj, det var bredt men ikke for bedt og det vigtigste, der var mange grene til at hænge pynt på. "Mor?" Kaldte jeg.

Jeg hørte nogle grene knække bag mig og jeg vendte mig om, men jeg kunne ikke se noget. Nogle grene knækkede igen, men bag mig. Jeg skyndte mig at vende mig om, og gik direkte ind i Nathan. Jeg kiggede op på ham, han smilede bare skævt. "Jeg skulle sige at vi har fundet træet" hvad! "Nej de andre har ikke set det her træ" jeg pegede en imod det træ som jeg havde fundet.

"De sagde at de i år vil tage et træ som nok ikke bliver købt" han smilede skævt til mig.

"Så et grimt træ?" Han grinede kort.

"Ja sådan Ca" han smilede og vendte om. Jeg fulgte efter ham hen til de andre.

"Er det ikke en god ide?" spurgte min mor mig.

"Hvad?" Spurgte jeg,

"At vælge et træ som ikke bliver valgt" hun smilede og pegede ned på et træ som stod over ved min far og Nathans far, der var igang med at fælde det. Det var et højt og spinkelt træ. Der var ikke mange grene og ikke meget plads til pynt. Bare grimt.

"Jo det er det" sagde jeg og smilede. Min mor smilede og gik hen til Eva som stod og holdt træet.

"Du synes det er vildt grim ikke?" Hviskede Nathan bag mig.

"Du kan da heller ikke synes at det er flot" hviskede jeg tilbage.

"Jeg ved nu ikke, det er da pænere end det træ du fandt" jeg vendte mig om og gav hans skulder et slag.

"Det træ var perfekt" Nathan grinede og gik hen til de andre, som endelig havde fået savet træet over.

————

"Her" sagde jeg og gav Nathan en rød julekugle. Det er kun julepynt der kan rede det her træ nu.  Jeg tog et kræmmerhus og hang det op på en af de udtørrede grene. Jeg fandt pebernødderne og hældte nogle af dem i kræmmerhuset. Jeg kiggede over på Nathan som var igang med at hænge lyskæden op. Jeg gik over til ham og begyndte at vikle den ud for ham. Da vi havde fået det sidste at lyskæden hængt op satte vi den i stikket og den lyste hele træet op.

"Wow" sagde min mor der kom smilende hen imod os.

"Ja" sagde jeg og kiggede over på Nathan som havde sat sig ned på sofaen.

Undskyld for at kapitlet kommer ud lidt sent, men der var noget som jeg lige skulle gøre færdig på det

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Undskyld for at kapitlet kommer ud lidt sent, men der var noget som jeg lige skulle gøre færdig på det. Så her er det.

~udgivet 7/12/2020~

Christmas kiss | ✓Where stories live. Discover now