Horses

616 37 0
                                    

ISAAC´S POV

 Prečo sa pýta také kraviny? To nemá nič iné na práci? Však tu má Camerona. „Prečo to chceš vedieť? Radšej choď za Cameronom.“ Zdvihol som sa od stola a hľadal som servítok. „Proste to chcem vedieť. Ty dobre vieš, že Mia s ním aj tak skonč!“ „Ticho! Ani to nehovor!“ Ukázal som jej výhražný prst. „Skončíííííííííí!“ „Neštvi ma a choď spať!“ Musel som začať na ňu kričať, pretože bola otravná a naštvala ma. Asi som ju vystrašil, pretože ma poslúchla. Mala taký vystrašený výraz. Vravel som jej nech ide za Cameronom. Keď pracujem, som nervózny. A pokiaľ ide o túto tému, tak som na nevydržanie. Idem prasknúť od zlosti. A to doslovne. Som celý červený a napínam všetky svaly na tele. Ako Hulk. Upozorňoval som chalanov, že mi sem prídu baby na prázdniny. Vedel som, že sa im nevyhnú. Ledva prešiel týždeň a už tu máme dva páriky. To ešte predychavám, ale Miu a Matta nerozdýcham. Prítomnosť ich dvoch v jednej miestnosti je na nevydržanie. Asi idem urobiť kontrolu do susedov. A to hneď! Zobral som si mobil a vyrazil som. Keďže som ešte ako tak slušný človek, zaklopal som. Nikto neotváral, tak som zaklopal znova, no trochu silnejšie. Otvorila mi vysmiata Mia. Ako doma. „Isaac! Čo tu robíš? Mali sme predsa dohodu!“ Zdvihol som ruky nad hlavu. „Však som nič nepovedal. Nejdem za tebou. Musím niečo dohodnúť s Bryantom.“ Začal som sa tlačiť cez Miu do vnútra. Hneď som videl Matta. „Nehovorila si, že sme sa na niečom dohodli?“ „Áno, citujem: „Môžeš tam ísť, pokiaľ nebudeš spať s Mattom v jednej miestnosti!“ Tomu blbcovi to začalo byť smiešne. Mal som chuť ho prefackať. „Isaac, choď domov, pokiaľ ma nechceš naštvať!“ Mia ma chytila za ramena. Dal som dole jej ruku a odišiel som. Bol som neskutočne vytočený. Bez slova som vošiel do domu a dal som si pekne dlhý kúpeľ. Potom som si išiel ľahnúť, ale aj tak sa mi nedalo spať. Musel som nad všetkým rozmýšľať.

 SHAWN´S POV

 Zobudil som sa na smiech, ktorý vychádzal z dola. Pravdepodobne z kuchyne. Bude to určite jeden z našich párikov, pretože to nie je len chlapčenský smiech. Pred tým, ako pôjdem dole, sa musím dať trochu do poriadku. Celú noc som skladal pesničku a som trochu nevyspatý. Som zvedavý, čo vymysleli na dnes. Je tu Skylynn, takže to budú asi kone. Mám rád kone. Moc sa nenarobím pri tom. Budem sa iba viesť, keďže nie som na nič iné schopný. Prehodil som na seba mikinu Magcon a namieril som si to do kuchyne. „Jasné, kto iný, ako náš slávny párik, Nash a Sarah!“ Povedal som to vo forme pozdravu, samozrejme. Sarah mám rád a Nasha, to už ani nehovorím. Môj Bro! „Tiež ťa rada vidím Shawn.“ Usmiala sa na mňa. Nash to ani nekomentoval. „Tak, čo máme dnes v pláne so Skylynn?“ Posadil som sa a podoprel si hlavu. „Neviem, spýtaj sa Nasha.“ Presmeroval som pohľad na Nasha. „Keďže moja sestra fanatizuje kone, bude to asi nejaký ranč.“ Odpovedal ironicky. „A kedy chcete vyraziť, pretože pokiaľ sa tie lemry nachystajú, bude aj večer.“ „Najskôr sa naraňajkujeme, obedovať budeme po ranči a potom môžem ísť na pláž.“ Navrhla Sarah. „Súhlasím.“ Odvetil Nash. Čo by ten od Sarah neodsúhlasil. Ale musím uznať, že má celkom dobrý nápad. „Tiež súhlasím.“ „Som rada, čo si dáte na raňajky?“ Sarah vyzerala, ako keby robí v nejakej reštike, kde nás obslúžia. Na toto by som si vedel zvyknúť. „Všetko, čo spravíš ty si dám.“ „Bro, nebaľ mi tu dievča!“ Po pravde, nechal som sa uniesť jej úsmevom, ale to by som nikdy Nashovi neurobil. „Neboj sa kámo, je len tvoja!“ Prehlásil som a Sarah sa začala smiať. Našu konverzáciu prerušil toastovač, ktorý začal pípať. „Moment.“ Zakričala Sarah a bežala to vybrať. Mala ich už narobených celkom dosť. Proste pre všetkých. Vôňa sa začala niesť po celom dome a to prinútilo ostatných prísť dole. Nikto ani nepozdravil. Len hľadal, čo tak pekne rozvoniava. Po raňajkách sme sa všetci nachystali a mohli sme vyraziť. Dokonca pôjde s nami aj Lý s Camom.

 JOHNSON´S POV

 „Konééé tešte sáá!“ Vykríkol som ako malé dieťa a každý mi venoval pohľad. Ja som sa len smial a Gilinsky sa pridal. On jediný chápe môj humor. Nasadli sme do áut. Ani neviem, ako sme boli potriedení. Každý sedel ako chcel. Tento krát s nami nešiel Isaac. Aspoň bude mať Mia pokoj. Celý dôvod nášho výletu je Skylynn. Ja kone moc nemusím, ale čo by som pre ňu nespravil. Bude sranda. Možno tam budú aj pekné dievčatá. Pousmial som sa nad mojou myšlienkou, čo si všimol Gilinsky. „Čo sa tak smeješ?“ Začal sa smiať aj on. „Na tebe!“ „Prečo? Mám niečo na tričku?“ Začal si obzerať celé tričko a neskôr, pre istotu aj nohavice. Model. Neodpovedal som mu a dal si slúchadlá do uši. Neviem aká bola cesta dlhá, pretože som zaspal. Zobudil ma Jack so slovami. „Sme tu Johnson. Čakajú ťa tvoje koneee!“ Bože, to je prípad. Človek nemôže nič povedať. Vypol som hudbu a schoval slúchadlá s mobilom. Všetci boli nastúpení. Chýbal som len ja. Nikomu to však neprekážalo, pretože keď som prišiel, nikto si ma ani nevšimol. „Dobrý deň, môžem pomôcť?“ Prišla k nám nejaká žena. Mohla mať tak 36. Bryant jej vysvetlil situáciu a ona nás informovala. Pracuje tu s ňou ešte jej dcéra, ktorá nám bude pomáhať s učením. Vie vôbec niekto z nás jazdiť na koni? „Jazdil už niekto z vás na koni?“ Tá žena mi číta myšlienky. Nepríjemné. Sarah, Mia a Lýdia zdvihli ruku. Ako inak. Dievčatá. Skylynn ruku nezdvihla, pretože tá už dávno odišla s nejakou pracovníčkou. Bude mať niečo, ako súkromné hodiny. „A ktorá z vás vie jazdiť bez dozoru?“ „Ja.“ Ozvala sa Sarah a všetky pohľady na ňu. „Tak tebe môžeme dať koňa a ak chceš, môžeš učiť niekoho zo svojich kamarátov.“ Takže už má ta žena o dve starosti menej. Každému je jasné, že si Sarah vyberie Nasha. „Tak poďte za mnou.“ Po ceste nám rozprávala, že sa nebudeme prezliekať do tých jazdeckých vecičiek. Dorazili sme do stajne, kde boli kone. Každý z nás si mohol vybrať koňa, ktorý mu bol sympatický. „Toto je moja dcéra Daniela.“ Konečne niečo pozitívne. To dievča bolo pekné, mohlo mať tak 18 alebo 19. Akurát pre mňa. Neskôr prišli na pomoc ďalšie, ale staršieho veku. Každá aspoň nad 28. Nič pre mňa. Teraz len dúfam, že ma pridelia k Daniele. „Takže, okrem Sarah a tohto chlapca, si ostatní vyberte spoločnosť.“ Rozbehol som sa k Daniele, ale niekto ma predbehol. Cameron! Veď tu má Lýdiu. Mal by sa ovládať. Zobrali sme kone a v dvojiciach sme vyšli von zo stajne.

 CAM´S POV

 Vyhral som najlepšiu pomocníčku. Woah! „Vieš vysadnúť na koňa?“ „Nie.“ Prehrabol som si vlasy. „Nevadí, ukážem ti to.“ Usmiala sa na mňa a začala niečo blabotať o tom, ako mám nasadnúť. „Chápeš?“ Kývol som hlavou. „Tak šup!“ Po pravde, ani neviem, čo mám robiť.“ Začal som nejako na toho koňa liezť. Muselo to vyzerať vtipne, pretože sa smiala ona a aj Lýdia, ktorá nás pozorovala. Bohužiaľ nemôže jazdiť. Nemôžeme riskovať, že sa jej niečo stane. Konečne som vysadol na toho koňa. Ona si sadla za mňa. Panebože! Cítim na nás pohľad Lýdii. Pozrel som sa na ňu. Sledovala nás zlostne. Vrelo to v nej. Daniela mi začala hovoriť, čo mám robiť a ja som ju musel poslúchať. Kôň sa pomaly rozbehol a ja som mal dobrý pocit, že konečne viem jazdiť na koni. „Ak chceš môžem ti ukázať, ako máš zrýchliť.“ Pošeptala mi do ucha. Divný pocit. „Fajn.“ Tento krát som ju počúval, pretože som chcel naozaj zrýchliť. Podarilo sa mi zrýchliť a Daniela sa na mňa nalepila ako kliešť. To už Lýdia neustála a pred mojimi očami utiekla preč. „Ako mám zastaviť?“ „Načo chceš zastaviť? Veď sme sa ešte len rozbehli.“ Bolo mi jedno akou rýchlosťou ideme, zoskočil som z koňa a bežal za ňou. „Lýdia, čakaj!“ Bežala ďalej ako o život. „Nechaj ma to vysvetliť!“ Kričal som na ňu popri behu. „A čo mi chceš vysvetliť? To že flirtuješ pred mojimi očami s inou?“ Oči sa jej začali plniť slzami. 

Ďalšia časť. Ďakujem, že to čítate♥ 

Maybe SomedayWhere stories live. Discover now