Twenty three

1.8K 79 26
                                    

Lisa.

Maanden waren voorbij gevlogen en de paasvakantie was aangebroken.

Draco ging naar het Malfoy Manor en ik bleef samen met de bende van ellende op Hogwarts, waar Draco overigs niet erg blij mee was de strijd tussen Slytherin en Gryffindor was groter dan ooit door de Quidditch cup en ik was de enigste die vanuit Slytherin contact had met de leerlingen uit Gryffindor.

Na een afscheidskus en voor de tweehonderdste keer elkaar veel plezier wensen liep Draco naar de koetsen die naar het kleine station bij Hogwarts leiden.

Als Draco uit het zicht is draai ik me met een grijns om.

" De bende van ellende is eindelijk een vakantie compleet." 

alleen de tweeling begin te joelen waarop ze een chagrijnige  blik kregen van Ron en Harry omdat hun eerst strafwerk moesten maken voor professor Snape en Hermione hun daar niet mee wilde helpen.

" Nou jongens wij zien jullie bij Dinner wel weer, veel plezier met jullie strafwerk."

Mijn arm viel over Hermione's schouder en we liepen samen met de tweeling naar buiten naar the black lake waar we gingen zitten.

" Woods hoe zit dat nou met jou en Malfoy ? Vraagt Fred waarop hij een verwarde blik van mij krijgt. Ik zeg al vier maanden lang tegen iedereen die het vraagt dat we een relatie hebben dus het lijkt me sterk dat ze het niet weten.

" Komop Fred leef je onder een steen ofwat? Er word al vier maanden niks anders aan Lisa gevraagd, ja ze hebben een relatie." Beantwoord George de vraag van Fred.

Als het tijd is voor Dinner komen Ron en Harry met een enorme chagrijnige blik aangelopen, en ze zaken beide  vermoeid neer aan tafel.

" Zo veel strafwerk." Moppert Ron terwijl Harry knikt en eten opschept.

" Professor Snape had duidelijk aangegeven dat als de opdrachten niet af waren je strafwerk te geven." Zeg ik terwijl ik grinnik om mijn eigen opmerking, jongens zijn soms zo stubborn.

Hermione knikt en neemt een hap van haar eten. Nadat iedereen is uitgegeten lopen we met zijn alle naar een van de kamers die Fred en George hebben gevonden toen ze Filch aan het ontwijken waren nadat ze Mrs Norris om de hoek kwam.

" Hier is het dan de Room of Requirement"  Joelt de tweeling terwijl ze stoppen bij een muur.

" Sorry hoor jongens maar is dit een grap want we zijn nu naar een muur aan het kijken? En ik moet nog een brief aan mijn ouders schrijven." Hoor ik achter me

" Ja Hermione heeft gelijk is dit een grap?" Zegt Ron die naast mij staat.

" M-maar er was hier een deur?" Stamelt Fred en begint samen met George de gang over te lopen op zoek naar een deur.

"Jongens het is allemaal leuk en aardig maar ik ben kapot dus ik ga slapen." Zeg ik en loop de trappen af naar de dungeons.


De volgende dag werd ik pas om elf uur wakker en besloot om me om te kleden en naar de bibliotheek te gaan om meer te weten te komen over de room of requirement.

Terwijl ik over de gangen struin kom ik een paar leerlingen van Hufflepuff tegen die ik begroet en loop naar de bibliotheek

" room of requirement " mompel ik in mijzelf terwijl mijn wijsvinger langs de boeken laat glijden.

Nadat ik vier boeken had door gezocht opzoek naar de informatie die ik wou hebben vond ik eindelijk een oud boek ergens op de achterste plank met kleine letter stond er within Hogwarts. Toen ik het boek opensloeg zag ik dat het een Engels talig boek was maar aangezien ik aardig goed ben in Engels was het niet zo'n probleem.

Na vele bladzijdes verder zag ik eindelijk de woorden staan die ik zo graag wou zien.

The room of requirment

The Room of Requirement, also known as the Come and Go Room, was a secret room within Hogwarts Castle, that only appears when a person is in great need of it.

The room is thought to have some degree of sentience, because it transforms itself into whatever the witch or wizard needs it to be at that moment in time, although there are some limitations. For example, it cannot create food, as that is one of the five Principal Exceptions to Gamp's Law of Elemental Transfiguration.

The room is located on the seventh floor in the left corridor of the Hogwarts castle and has a hidden entrance opposite the tapestry depicting the attempt of Barnabas the Barmy to teach trolls ballet.The way to open the room is to walk past it three times thinking about what you need, and the door will appear.

It is advised that the users of this room be very specific about what they are looking for, as it has been shown that other people can enter the room and see what the occupant is doing if they know how the room is being used.

Nadat ik het stukje tekst een paar keer had doorgelezen liep ik met het boek in mijn handen de bibliotheek uit opzoek naar iemand van de benden van ellende.

Terwijl ik naar mijn vrienden zocht kwam ik Adriaan tegen waarvan ik niet doorhad dat hij op Hogwarts was gebleven.

' om te oefenen voor de Quidditch cup. ' had hij gezegd waarna hij afscheid nam en naar het Quidditch veld liep.

Na een tijdje liep ik Fred te gemoed waarop ik enthousiast het nieuws vertelde dat ik te weten was gekomen.

" Komop dan gaan we de andere zoeken." Zei de roodharige jongen terwijl hij   nog enthousiaster  leek dan dat hij al was.

Unexpected {Draco Malfoy }Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu