Five

2.4K 114 16
                                    

Five

Na mijn gesprek met Draco leek de reis echt eeuwen te duren, maar nu ben ik aangekomen en terwijl Hermione, Ron en Harry al aan hun afdelings tafel zitten  sta ik met allemaal eerstejaars in de great hall te wachten.

Als de deur opengaat stapt er een oudere vrouw uit met een vriendelijke glimlach.

" hallo , mijn naam is professor McGonagall , en ik ga jullie nu uitleggen hoe het Dalijk te werk gaat dus luister goed. Jullie worden Dalijk ingedeeld in vier afdelingen , je hebt Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw en Slytherin. Elke afdeling heeft zijn eigen goeden eigenschappen en je beschouwt je afdeling als familie. Ga nu allemaal in een rij staan en volg mij. " zodra ze dat heeft gezet rennen alle eerstejaars door elkaar heen en ik loop langzaam naar achter.

Als ik de great hall in loop zoek ik naar de Gryffindor tafel opzoek naar Ron , Hermione en Harry, als ik ze gevonden heb glimlach ik naar ze.

Na vele namen en afdelingen gehoord te hebben hoor ik professor McGonagall uitleggen dat ik de laatste ben en dat ik bij de vierdejaars ingedeeld word omdat mijn brief is zoekgeraakt zoveel jaar geleden.

" Woods, Lisa. " ik ga op de kruk zitten en kijk in het rond.

" oh dit is moeilijk , je hebt moed , je bent ambitieus en je bent geïnteresseerd in dingen , Ravenclaw valt al af , toch zie Ik je niet in voor iemand van Hufflepuff, dus blijven Gryffindor en Slytherin over. Ik weet het ! SLYTHERIN "

Mijn ogen worden groot en mijn hart lijkt stil te staan, terwijl ik langzaam naar de tafel van Slytherin loop begint Professor Dumbledore te vertellen over alle regels , maar ik luister niet echt mijn gedachten zitten vooral bij het feit dat ik in Slytherin zit.  

" welkom in Slytherin Lisa , best een apart verhaal dat je brief is kwijtgeraakt. " ik kijk op en zie een jongen zitten. Ik zie ook dat naast hem de enigste plek vrij is dus ga maar naast hem zitten.

" ja echt apart" mompel ik zacht ik heb totaal geen zin om met iemand te praten op dit moment ik wil gewoon oprollen in een balletje en huilen.

" welkom bij Slytherin. Wie had dat gedacht jij bij Slytherin best jammer want nu gaat onze reputatie eraan." Achter me hoor ik een bekende stem , ik draai me om en zie Draco's gezicht die met een grijns naar mij kijkt, zijn twee dommen en lompen lijfwachten staan weer achter hem maar dit keer staat er ook een meisje met een sluwe blik naar me te kijken.

Ik besluit hem te negeren en kijk naar beneden. Na een tijdje voel ik een tikje op mijn schouder , ik kijk op en zie de jongen die naast me zit naar mij kijken.

" Moet je niks eten ?." Vraagt hij en hij kijkt naar mijn legen bord. Met een verbaasde blik kijk ik op , sinds wanneer staat er eten op tafel?

Ik haal mijn schouders op en kijk weer naar beneden. Weer voel ik een tikje op mijn schouder en kijk weer naar boven.

" wat moet je." Zeg ik geërgerd ik snap dat ik niet de gezelligste ben maar ik heb net te horen gekregen dat ik in Slytherin zit , dat is geen goed nieuws.

" oké kijk ik snap dat het vervelend is dat je in Slytherin zit , zeker omdat er altijd stomme verhalen over ons rond gaan en er zitten wel een paar sukkels hier alleen de meeste zijn echt aardig. Ik ben Adriaan Punnik , aangenaam "

Als zijn woorden tot me binnen zijn gedrongen glimlach ik smalletjes en schud ik zijn hand.

Nadat iedereen klaar is met eten stroomt de zaal langzamerhand leeg en blijven al gauw alleen Adriaan , ik en wat mensen van Ravenclaw over.

" zal ik je maar eens de weg wijzen naar de common room ? " vraagt Adriaan na een tijdje.

" Is goed alleen ik heb wel het richtingsgevoel van niks dus je moet het me waarschijnlijk nog wel een paar keer opnieuw laten zien. " grinnik ik terwijl ik terug denk aan die ene keer dat ik verdwaald raakte in het enorme huis van mijn oom.

Als Adriaan en in aankomen bij wat blijkbaar de ingang is van onze common room , die blijkbaar helemaal in de kerkers liggen zegt hij het wachtwoord (  pureblood ) en de muur waar we tegen aankijken verdwijnt.

Als ik de common room binnen loop kijk ik mijn ogen uit alles heeft een beetje een griezelig sfeertje, wat ik heel vet vind.

" de 'girls dorm ' is de gang door naar links, je spullen liggen er als goed is al en verder hoop ik dat ik je dalijk nog zie ?" Het laatste gedeelde kwam er een beetje uit als een vraag.

Terwijl ik mijn schouders ophaal draai ik me om en loop de gang in , als ik bij een splitsing kom ga ik naar links en een deur zwaait open.

Ik loop naar binnen en herken een paar gezichten van tijdens het eten, gelukkig zijn ze allemaal van mijn leeftijd.

Als ik de kamer rond kijk zie ik mijn hutkoffer liggen en loop ernaartoe.

als ik alles netjes heb opgeruimd loop Ik weer naar de common room opzoek naar Adriaan , die ik bij de haard zie zitten.

Tot mijn ergernis zit hij te praten met Draco. Net als ik mezelf weer om wilt draaien kijkt Draco om en rolt zijn ogen.

Serieus wat heb ik misdaan ? Ik vraag het me echt af.

Unexpected {Draco Malfoy }Où les histoires vivent. Découvrez maintenant