four

2.8K 121 39
                                    

Lisa.

als ik bij het station aankom, kijk ik een beetje rond of ik nog meer mensen met een enorme hutkoffer en uil zie rondlopen , maar tot nu toe vind ik niemand.

als we bij het hek tussen perron 9 en perron 10 aankom sta ik een beetje te kijken wat ik moet doen aangezien me ouders zeggen dat ik er gewoon op af moet rennen maar ik dat niet een  goed idee vind om met mijn neus tegen een hek aan te knallen.

als mijn ouders er op af rennen en verdwijen besluit ik ook maar erop af te rennen. Als ik het hek nader sluit ik mijn ogen , ergens verwacht ik dat het bij mij niet werkt omdat ik verkeerd ren ofzoiets doms. als ik niks voel doe ik mijn ogen open en sta ik volgens het bordje op de enorme rode stoomlocomotief op perron 9 3/4.

nadat ik afscheid genomen heb van mijn ouders stap ik de Hogwarts Express in opzoek naar een plek om te zitten.

"hier laat me je helpen " een jongen met zwart haar dat alle kanten opzit pakt mijn hutkoffer van me aangezien ik heel onhandig ermee zat te sjouwen. ik glimlach zachtjes naar hem een beetje beschaafd dat hij mijn spullen moet dragen omdat ik het niet meer kon.

" dat is heel lief  van je , ik ben Lisa , Lisa Woods. " we geven elkaar een onhandige handdruk aangezien we beide spullen dragen en het gangpad niet echt super breed is dus we staan een beetje schuin van elkaar.

" Harry Potter " zegt de jongen met een klein glimlachje. Potter , Potter ik herken die achternaam.                                                                                                                                                      Oh ja mijn ouders waren vrienden van Lilly en James potter, ze kwamen vroeger best vaak bij ons heb ik gehoord van mijn moeder, tot ze vermoord werden door voldermort.

"mijn vader en moeder waren bevriend met die van jou , volgensmij vrienden van toen ze nog op Hogwarts zaten heb ik ooit mijn moeder horen vertellen." zeg ik met een kleine glimlach , ik wil niet onbeleefd zijn om over zijn ouders te praten terwijl wij elkaar niet echt kennen ofzo.

Harry's ogen vergroten en hij staart me een beetje aan, ik bedoel ik snap hem net ik ben net over zijn ouders begonnen, misschien had ik dat niet moeten doen..

" wil je toevallig bij mijn vrienden en mij zitten we hebben nog een plekje over en ze vinden het vast niet erg om meer gezelschap te hebben."  verbaast kijk ik harry aan van zijn aanbod , dat had ik niet verwacht

" nou eigenlijk was ik van plan om hier heel de  reis te staan." zeg ik , en als ik naar Harry's gezicht kijk die vol verbazing staat begin ik zachtjes te lachen.

"grapje , ik zou het leuk vinden om je vrienden te ontmoeten. " zeg ik terwijl ik harry volg naar de coupe waar hij inzit

Als ik na Harry de coupe in loopt kijken twee gezichten mij raar aan, en ik begin me al awkward te voelen.

" Hi ik ben Lisa , Lisa woods , nieuw op Hogwarts. " ik stel me zo kort mogelijk voor en ga zitten naast een jongen met rossig haar.

De jongen met rossig haar blijkt Ron te zijn en het meisje dat naast Harry zit stelt zich voor als Hermione.

" maar je bent echt veel ouder als elf jaar , hoezo ben je nieuw ? " vraagt Ron uit het niks waarop hij een trap van Hermione krijgt.

Nadat ik het hele verhaal uitgelegd heb vertrekt te trein vanaf het station, terwijl de 3 vrienden over een of andere Hagrid praten dwaalt mijn gedachten af naar het feit dat ik straks aan een heel nieuw gedeelde van mijn leven ga beginnen. Langzaam voel ik mijn oogleden zwaar worden tot ik uiteindelijk in slaap val.

Als ik mijn ogen weer opendoe merk ik dat ik tegen Ron zijn schouder ben gaan Liggen met mijn hoofd. Snel verontschuldig ik me en ga ik van zijn schouder af. Dat was best gênant.

Ik kijk de coupe rond en zie dat Hermione aan het lezen is, waardoor ik gelijk geïnteresseerd raak in wat voor boek ze leest.

" sorry dat ik je stoor maar ik vroeg me af wat voor boek je aan het lezen bent." Vraag ik zacht

Hermione kijkt op met een glimlach en laat haar boek zien.

" ik heb dat boek ook , echt een super goede schrijfstijl, en de spanning wauw. "

" dit is de vierde keer dat ik het lees het is gewoon zo'n goed boek." Zegt Hermione  enthousiast. Iets verteld me dat wij goeien vriendinnen worden.

Als Ron en ik in een gesprek raken schruift de deur open en zie ik de jongen van Diagon Alley in de opening staan , maar hij is niet alleen twee dom uitziende jongens staan naast hem en beetje als bescherming lijkt het wel.

" Ook hallo Malfoy, Grabe, Goyle" zegt Harry met een ijzige toon alsof de twee elkaar niet echt aardig vinden.

Draco's ogen switchen van Harry naar mij en als hij opmerkt dat ik er ook zit kijkt hij me raar aan.

" Lisa , Ik had jou hier niet verwacht tussen al deze onbenullen, en zeker niet tussen een mudblood. " terwijl hij mudblood zegt kijkt hij Hermione aan die gewoon verder leest alsof er niks aan de hand is.

In Diagon Alley leek hij best Okey maar Hoe ik hem nu hoor praten , hij klinkt als een enorme sukkel.

" het is niet echt beleeft om iemand Mudblood te noemen Draco,  en wat dan nog  Ookal is iemand een muggle-Born , who cares. "

" Lisa , Lisa , Lisa toch waarom denk je zo , echt een schande zo'n leuk koppie en dan zulke gedachtes , wat een verspilling. "

" draai gewoon om en loop weer weg , we hebben geen zin in de onnozelheid die jij uitspreekt , Okey malfoy " wat een loser zeg , hij is zeker niet de jongen die ik ontmoette op Diagon Alley.

' Lisa ik ga mijn gewaad aandoen we zijn bijna bij Hogwarts , kom je mee ? " vraagt Hermione, ik knik en sta op duw Malfoy en zijn vrienden opzei en loop samen met Hermione naar de achterkant van de trein.

" weetje ik heb Draco al ontmoet op Diagon Alley en toen deed die heel anders , volgensmij deed hij zelfs aardig tegen me , en dan doet hij nu zo, wat een sukkel. " zeg ik terwijl ik mijn shirt over mijn hoofd trek.

" weetje Lisa je moet er niet te veel over nadenken , Draco en zijn twee vrienden die trouwens Vincent en Gregory heten, zijn gewoon pestkoppen , ze denken dat ze beter zijn als iedereen en als er iets gebeurd rennen ze gelijk naar hun vader, je moet je er niet veel van aantrekken dat doe ik ook niet."

De woorden van Hermione zetten me aan het denken wat als alles op Diagon Alley een act was en dit is hoe Draco echt is.

Als Hermione en ik terug naar de coupe lopen passeren we Draco die nu alleen rondloopt.

" loop maar al vast verder ik moet nog iets tegen Draco zeggen." Zeg ik tegen Hermione die knikt en verder loopt.

Als Draco mij wilt passeren hou ik hem tegen zodat hij geen kant op kan gaan.

" waar ben je mee bezig , toen ik met je sprak in Madam Malkin's leek je heel anders en nu doe je zo , Draco waarom ? Je keek me serieus aardig die dag. "

" wat boeit jij dat nou weer , het is niet alsof we vrienden zouden worden. "
Draco duikt onder mijn arm door en loopt weg.

Unexpected {Draco Malfoy }Where stories live. Discover now