(33) Yolculuk.

100K 9.8K 27.5K
                                    

Daha ne kadar ileri gidebilirim bilmiyorum ama yapmam gerekeni yaptığımı biliyorum. Kendi ölümümü organize eden biri olarak tarihe geçmeliyim ancak gömülmek düşündüğümden daha korkunçtu. Evet planın her detayına kadar önceden düşündüğüm için canlı canlı mezara gömülmek de beklediğim şeylerin içindeydi. Bülbül'den aldığım şeyleri çantama koymuştum o an içmedim. Gizlice beni hücreden çıkaran nöbetçiler ertesi gün giyinmem için bana beyaz elbise verince doğru zamanın geldiğini anladım. Onlar giyinmem için dışarı çıkınca aceleyle tüm karışımı içtikten sonra üzerimi değiştirdim. Biz darağacına doğru giderken Meliz arkadan eve girmiş çantamı almıştı. Evet Efsun'un rahat durmayacağını bildiğim için başından beri Meliz bizi takip ediyordu. Daha sonra olanlar çok hızlı gelişti her şey planladığım gibi olmuştu. Kusursuz bir plan olmalıydı kimse şüphe etmemeliydi çünkü en küçük hata her şeyi altüst edebilirdi. Neyse ki korktuğum hiçbir şey olmadı her şey plana uygun gitti.

Bir şey dışında Itır, söylediği her şeyi duydum. Döktüğü her gözyaşını içimde hissettim.

Ben kardeşimi çok sevdim, evet onun kadar bunu belli edemiyordum ama ben o esnada birçok şey ile uğraşıyordum. Hâlâ da uğraşıyorum benim hayatım hep koşuşturma içinde geçti ama buna rağmen düşündüğü gibi onu hiç ihmal etmedim. "Ben geç de olsa seni gördüm Itır, daha neler gördüğümü tahmin bile edemezsin." Gözlerim dolarken dedi ya Elzem Akay'ın kardeşi olmak kolay değildi. Itır Akay'ın ablası olmak da hiç kolay değildi. Ben ona baktıkça kendi günahımı gördüm. Kendime olan nefretim daha fazla aramıza mesafe koymamı sağladı ama ona olan sevgimi hiç azaltmadı.

Ben Itır için nelerden vazgeçtim tahmin bile edemez ve hayatımda vazgeçmemi sağlayan da o oldu.

Belki haklı Elzem Akay'ın kardeşi olmak kolay değildir, ama Itır Akay'ın ablası olmak hiç kolay değildi.

"Bunu ona söylemeliydin." Meliz aklımdan geçenleri tahmin etmiş gibi konuşunca iç çektim. "Ne hakkında bahsettiğini bilmiyorum."

"Gizlediğin şeyi söylemelisin. Ne gizlediğini bilmiyorum ama karanlık bir sırrın olduğunu hep hissettim."

"Bazı sırlar sır olarak kalmalı iblis, aksi takdirde her iki tarafı yakar. Ben zaten uzun zamandır hep yanan taraf oldum bana çok koymaz, ama kardeşimin anılarında temiz kalmalıyım." Itır hep kızıyordu ona çocuk muamelesi yaparak hiç sorumluluk vermedim diye ama hiçbir şey bildiği yok. Biz aynı evin içinde büyüyen iki kardeştik bir madalyonun iki farklı yüzü. Ben onun gibi çocuk olmaya gıpta ediyordum o da benim gibi olgun olmayı istiyordu. Ben yaşamadığım tüm çocukluğu kardeşim yaşasın istedim asla büyümesine izin vermedim. O ise çocuk olmaktan hep şikayet edip durdu. Biz birbirimizi hiç anlamadık iki yabancı gibi büyüdük ve koptuk. Evet koptuk çünkü aramızdaki bağın temelinde birçok çatlak vardı er veya geç bu olacaktı.

Bazı şeylerin başlaması için önce bitmeli.

Büyümek istiyordu değil mi? Ölümüm onu büyütecek işte o zaman çocukluğun değerini daha iyi anlayacak ama bir daha asla çocuk olmayacak.

Kendi karamsar düşüncelerim beni boğduğu için hepsini yine rafa kaldırdım. Ormanın içinde etrafıma bakarken çok fazla zaman kaybetmiştik. "Nerede bu köy?" Uzun bir yolumuz vardı kaybedecek fazladan bir dakikam bile yok. Mezardan çıkar çıkmaz ilk iş o küçük çocuğun evinde güzel bir banyo yapmak olmuştu. Tabuttan sızan kumları hatırladıkça hâlâ ürküyorum. Meliz kulübemde frizbi bıçağım dahil ona söylediğim gibi benim için birkaç kıyafeti zindandaki son gece almayı başarmıştı.

Bozdurduğum mücevherlerin parası da dahil her şey ulak çantamın içindeydi. Yolculuk boyunca nelerle karşılaşacağımı bilmediğim için Meliz'in seçtiği buradaki savaşçı kadınların giydiği dar pantolon ve kalın beyaz bir kazak giymek doğru seçimdi. Kasabadaki Oyunbaz kadının bana aldığı uzun kırmızı pelerin ise çok sıcak tutuyordu. Tüm hazırlıkları gizlice yapmıştık şimdi nihayet yola çıkmanın zamanı. Nereye mi gidiyoruz? Mühür ve Kalkan kitabı bizdeydi ancak canavara dönüşen bedenlerin lanetini bozacak büyü için çok fazla şey istiyordu. Kitap eski dilde yazıldığı için ben okuyamıyorum bu konuda Meliz'e güvenmekten başka şansım yoktu. Onun dediğine göre büyüden bahsedilen her şeyi bir araya getirmeyince büyüyü yapamayız. En başından başlayarak tüm malzemeleri toplayacağız ilk hedefimiz çalı eriği. Evet bu meyveyi bulmak zorundayız kasabada pek bulunan bir meyve değilmiş o yüzden meyvenin kaynağına gideceğiz artık orası neresi oluyor hiçbir fikrim yok.

MEDUSANIN ÖLÜ KUMLARI (Kitap Oluyor)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin