39 . BÖLÜM ( HEDWİG ' İN DÖNÜŞÜ )

47 24 0
                                    

Sonbahar yapraklarını göstermeye başlamıştı. Kısa bir süre sonra Dursleylerden kurtulacaktı. Bu evde, büyü dışı akrabalarıyla neden kalması gerektiğini kendine defalarca sormuştu ama cevap alamamıştı. Belki de Dumledore ' a sormalıydı.

Sabah uyandığında Hedwig ' in ona bir sürprizi vardı. Bolca lezettli böcekle beslendikten sonra uzun bir uçuş yapmış , Hogwarts' taki dostlarından birçok mektup ve hediye getirmişti. İlk mektup Hermonie ' den gelmişti:

"Sevgili Harry,

Geçen yıl Hogwarts ' ta olanlardan sonra senin için çok endişeleniyorum. Umarım orada muggle' lar sana iyi davranıyordur. On beşinci yaş günün için sana minik bir hediye gönderiyorum. En kısa zamanda görüşmek dileğiyle,

Hermonie."

Ardından paketin içini açmasıyla dışı canavar kitaba benzeyen ama zararsız görünen bir kitap çıktı. Eh, pek de minik sayılmazdı doğrusu. Kitabın kapağına Hermonie tarafından iliştirilmiş bir de not buldu:

"Harry, bu bir kitapsavar. Senin için anahtar kelimeleri buluyor. Umarım derslerde faydası olur."

Harry dikkatli baktığında kitabın içinde yanıp sönen kırmızı ışıklar gördü.

Yine de tam olarak anlamamıştı. Derken Hermonie 'nin notuna bir kez daha göz atınca atladığı bir cümleyi fark etti:

" Herhangi bir kitabı içine koyup gözlemlemen gerekiyor Harry ."

Harry şimdi anlamıştı. Anlaşılan kitapsavar kitapları hızla tarıyordu. Herhangi bir şeyin özetini yazması gerektiğinde çok işine yarayacaktı ya da şu yağlı saçlı suratsız Snape' in parşomen dolusu ödevlerinde büyük kolaylık sağlayacakti. Bunun için Hermonie' ye şimdiden minnet duydu.

TÜRK USULÜ HARRY POTTER - TAMAMLANDIOù les histoires vivent. Découvrez maintenant