10. BÖLÜM ( KOVUK'TA)

112 46 2
                                    

Harry gözünü açtığında kendini Ron'un sıcak yuvasında bulmuştu. Kovuk' a ne zaman geldiğini hatırlamıyordu. Tek bildiği sanki yıllardır buradaymış gibi hissettiğiydi. Kovuk'un sıcak ve güvenli bir tarafı vardı. Sanki insanı kucaklıyordu. Mrs Weasley de onun için gerçek bir anneden farksızdı.

Lavaboya gitmek için kalktığında, kapıda ince ama tanıdık bir ses duydu :

Bu Hermione' den başkası değildi. Hermonie ona doğru koştu:

-Ahh Harry! Seni öyle çok merak ettim ki... Mektuplarımıza cevap vermiyordun. Muggle'lar sana kötü davrandılar sandım. Harry... Aklıma öyle kötü şeyler geldi ki!..

-Sakin ol Hermonie, dedi Harry. Onu zorlukla sakinleştirebilmişti.

                                *

Kahvaltı masasında her şey dört dörtlüktü. Harry o sırada yıllardır özlemini çektiği manevi ailesine kavuşmuş gibi hissediyordu . Percy'nin sınıf başkanı seçildiği günden beri kendini beğenmişliği bir hayli artmıştı. Kasım kasım kasılmasını saymayacak olursak masada herkes normal görünüyordu.

                                    *

Harry bu evde her şeye ayrı bir hayranlık duyuyordu. Kendi kendine örülen örgüye, kendi kendine bulaşık yıkayan süngere ve herkesin ne zaman nerede olduğunu gösteren o muhteşem saate... " Büyüye bayılıyorum", dedi kendi kendine.

Mrs Weasley, ona mugglelarla ilgili bir sürü şey sormuştu. Tüller için tül parlatıcısı kullandıklarını öğrendiğindeyse epey şaşırmıştı.

Bu yıl hep Gilderoy Lockart'ın kitaplarını almak zorunda kalacaklardı. Harry nedenini bilmese de bu adamın tuhaf biri olduğunu düşünüyordu. Belki de sahtekarın tekiydi. Hermione ise ona şimdiden hayrandı. Kadınları anlamak bazen hiç mümkün olmuyordu.

TÜRK USULÜ HARRY POTTER - TAMAMLANDIWhere stories live. Discover now