29 . BÖLÜM ( DEĞİŞEN YOLLAR )

54 26 0
                                    

 Elbette bir kedi için bu saatte yatağından kalkmak aptalcaydı. Fakat Harry ' nin edindiği izlenime göre Mrs Norris duvarların arkasını görebiliyordu. Çünkü Profesör Snape ' i başarıyla atlatıp dördüncü kat koridorunda ilerlemeye başlamıştı. Üstelik Filch kedisinden oldukça uzakta görünüyordu. O, okul kütüphanesinin yasak olan bölümünde nöbet tutuyordu. Damarlarında babasının kanı dolaşıyor olduğundan mı desek ne desek,  Harry ' nin başını belaya sokma konusundaki yeteneği yine devreye girdi.

Yavaşça ayakkabılarını giymiş, görünmezlik pelerinini üstüne geçirmişti bile. Usulca " LUMOS " demesiyle, asasından parlak , mavi bir ışık yayılmaya başladı. Parolayı da söyledikten sonra ortak salondan çıkmış , dördüncü kat koridoruna doğru yol almaya başlamıştı. Fakat hesaba katmadığı bir şey oldu. Dördüncü kata gittiğini sanırken birden merdivenler değişti. Şimdi karanlık, dar bir koridordaydı. Üstelik burası Snape ' in odasına çok yakındı. Haritada Snape ' in adını görür görmez onu cebine tıkıştırdı. Şansı varsa bu durumdan sıyrılacaktı.

Snape ' in burnu iyi koku alıyor gibiydi. Harry ' nin yanından geçerken bir an duraksadı. Yoksa görünmezlik pelerinlerinin içini görebiliyor muydu ? Harry kötü şansına içinden lanet okurken, Snape pelerini usulca sıyırıverdi:

- Vay, vay , vay.... Potter...

Harry şaşkınlıkla bakakaldı. Kafası deli gibi bir bahane üretmeye çalışıyordu ama görünmezlik pelerinini nasıl açıklayacaktı ?

-Kural tanımıyorsun, dedi Snape tok bir sesle.

-Baban da tanımazdı. Babamın izinden gidiyorum diyorsun yani , dedi alaycı bir ifadeyle.

Harry çok fena köşeye sıkışmıştı. O sırada yakınlardan gelen ayak seslerine dikkat kesildi. Gelen kişi Harry ' nin yüzünü güldüreceğe benziyordu:

- Profesör, dedi Harry.
-   Profesör Lupin !

TÜRK USULÜ HARRY POTTER - TAMAMLANDIМесто, где живут истории. Откройте их для себя