33 . BÖLÜM ( ATEŞ KADEHİ )

59 27 0
                                    

Dumledore tekrar konuştu:

- Konuklarımız çok uzaktan geldiler. Bu gece Hogwarts' ın güvenli ve kucaklaycı ikliminde iyice dinlensinler. Yarın akşam sekize kadar ateş kadehine yaşı tutan cadı ve büyücüler isim bırakabilir. Yarın herkesin gözü önünde sonuçlar açıklanacak. Üstüne basarak tekrar söylüyorum: On yedi yaşını doldurmamış cadı ve büyücüler yarışmaya alınmayacaktır. Yarışmanın şartları acımasızdır ve aranızda ateş kadehini yaşlanma büyüsü gibi sıra dışı fikirlerle kandırmak isteyen olabilir ama hemen söyleyeyim, ateş kadehi çok özel büyülerle donatıldı. Çabalarınız meyve vermeyecektir.

Bunları söylerken bakışları Gryffindor masasına, Weasley ikizlerine doğru kaymıştı. Weasley ikizleri masanın altından ayaklarını birbirine vurdular. Anlaşılan iyi bir planları vardı.

                                                                                                    *

Durmstrang müdürü Karkaroff ' un gözde öğrencisi tabiki Krum ' dı. Krum ' la öyle çok ilgileniyordu ki... Yiyeceği yemeği, içeceği suyu bile o ayarlıyordu. Nitekim Krum kadehe adını koyarken de gözleri parlıyordu.

                                                                                                     *

Weasley ikizleri de kısa bir süre sonra şansını denedi. İçtikleri zaman iksiri onları birkaç ay yaşlı gösterecekti, en azından böyle umuyorlardı. İsimlerini kadehe koyar koymaz kadehten siyah, kabarık bulutlar çıkmaya başladı. Bu bulutlar ikizlerin etrafını sardı ve onları hızla çizginin dışına attı. Etraflarını çabucak oluşturan kalabalık da onlara bakıp bakıp kahkaha atmaya başladı. Percy küçümseyen, imalı bir bakışla Fred ' e bir ayna uzattı. İkizler aynaya baktıklarında yaşlanmış, kamburu çıkmış iki ihtiyara dönüştüklerini gördüler. Doğruca hastane kanadının yolunu tuttular. 

                                                                                                     *

TÜRK USULÜ HARRY POTTER - TAMAMLANDIWhere stories live. Discover now