14. BÖLÜM ( MIZMIZ MYRTLE)

87 39 0
                                    

Harry, Ron, Hermonie ve Özge ikinci kattaki kızlar tuvaletinde çok özlü iksir yapıyorlardı. Bu iksiri Malfoy'un çok gizli sırlarını açığa çıkarmak için kullanacaklardı. Hermonie kendinden emin görünüyordu. Haftalardır bu iksiri kaynatmak için uğraşmıştı. Bir gün iksiri kontrol etmek için dördü birden ortadan kaybolmaya karar verdi.

-Ama bu çok riskli olur, dedi Hermonie.

-Bunu daha dikkatli planlamalıyız.

Böylece şu kararı aldılar: Hermonie, her nedense kütüphanede ilgisini çeken bir kitap olduğunu anımsayıp dikkatlice süzülüp gidecekti. Tam kütüphane koridoruna varmışken aniden bir şey unutmuş gibi yaparak ikinci kattaki kızlar tuvaletine varacaktı. Kapıda gizlice diğer üçünün gelmesini bekleyecekti. Peki neden dördü de aynı anda orada olmak zorundaydı? Bunun cevabı çok basit. Çok özlü iksir çok dikkatli kaynatılması gereken bir iksirdir.

-Eğer yanlış şekilde hazırlanırsa sonuçları ölümden bile kötü olabilir, dedi Hermonie.

-Aman Hermonie, ölümden daha kötü ne olabilir ki, dedi Ron.

-Söyleyeyim, dedi Hermonie.

-Ruhsuz bir hayalet olmak!..

-Ama Myrtle' in bile ruhu var, bu çok büyük bir haksızlık.

-Hem de oldukça cadaloz bir ruhu var, dedi Hermonie.

Neyse, biz konumuza dönelim. Hermonie onu beklediği sırada Harry ve Ron büyücü satrancı oynuyor olacaklardı. Bir sebep bulup tartışacaklar, Harry bahçeye çıkıp hava alma bahanesiyle okul kapısına doğru yönelecek ve bir şekilde de yolunu değiştirip gizlice ikinci kattaki koridora gelecekti. Ron'un peşlerinden gelmesi de çok uzun sürmeyecekti. Tabi farklı yollar kullanarak...

Peki Özge? Özge ise Hagrid' e vermesi gereken bir şey olduğunu hatırlayacak ve kulübesine doğru yollanacaktı. Belki Hagrid'le bir çay içmesi bile gerekecekti ama kısa zamanda vedalaşacak ve olması gereken yerde olacakti. Asıl hikayemiz bundan sonra başlayacaktı.

                                                                                                        *

Ve beklenen gün geldi. Hepsi aynı anda oradaydı.Özge koştura koştura gelmiş, nefes nefese kalmıştı.

-Hagrid' e profesör Snape'in ödevinde bir eksiklik yaptığımı söyledim. Doğrusunu isterseniz ondan kurtulmam zor oldu. Tam yeni bir kurabiye tarifi aldığını söylemişti ki...

-Başka zaman Hagrid, deyip oradan uzaklaştım.

-Umarım şüphelenmemiştir.

Böylece dört kafadar kimseye çaktırmadan buluştuklarını zannediyorlardı ki cırtlak sesli davetsiz bir misafir klozetin içinden foşş diye çıkarak :

-HA HAHAH HA HA!.. Bir Türk ve üç İngiliz gizli saklı bozuk bir kızlar tuvaletinde...

-Siz burada ne yapıyorsunuz acemi çocuklar?

-Mızmız Myrtle' i hesaba katmadığına inanamıyorum Hermonie, dedi Ron.

                                                                                                       *

TÜRK USULÜ HARRY POTTER - TAMAMLANDIWhere stories live. Discover now