5. BÖLÜM ( UÇMAK YA DA UÇAMAMAK)

178 59 9
                                    

Bu gün ilk uçma dersine gireceklerdi. Bundan dolayı herkes heyecanlıydı. Gerçi bir büyücü ailesinden geliyorsanız ya da büyülü kana sahipseniz okula gelmeden de uçmanız mümkün! Harry de Dudley ve çetesinden kaçmak için kimi zaman kendini büyükçe bir evin çatısında bulmuştu, kimi zaman da normal şartlarda çıkılması imkansız bir ağacın en tepesinde!

Hermione ve Neville uçmaktan çok korkuyordu. Ne de olsa bu pek ezberlenecek bir şey değildi . Yetenek meselesiydi.Özge ise pek hevesliydi.

-Ben zaten uçarcasına dans ediyorum demişti büyük salonda. Neredeyse bütün Hufflepuff duymuştu.

Harry'nin ise hiçbir fikri yoktu. O ve Ron tam anlamıyla şaşkındı.

Madam Hooch geldiğinde herkes sağ elini süpürgesinin üzerine doğru uzatmıştı.

Malfoy aptalca bir hareket yaparak hemen havalandı. Herkes bir anda tedirgin olmuştu. Madam Hooch asasıyla onu aşağı indirmeye çalışıyordu fakat başarılı olamıyordu. Gitttikçe yükseliyordu. Olamaz , Malfoy Şamarcı Söğüt istikametinde gidiyordu. Harry o ağacın tehlikeli olduğunu bilmiyordu tabi ama Madam Hooch'un kükreyişinden anlaşıldığı kadarıyla Malfoy'un başı fena halde dertteydi.

Harry düşünmeden hareket etmiş, kendisini süpürgenin üzerinde bulmuştu. O da tıpkı Malfoy'un gittiği yöne doğru gidiyordu. Sanırım onu kurtarmayı deneyecekti.

Harry hızlıydı, çevikti. İlk kez süpürgeye biniyordu ama sanki yılların uçucusuymuş gibi profesyoneldi. Çünkü o Potter kanından geliyordu.Tam onun arkasındaydı ki...

Malfoy Şamarcı Söğüt'ün dalında asılı halde kalakalmıştı . Öylesine acemice uçmuştu ki bir yere çarpmaması büyük şanstı. Aşağıdaki kalabalık heyecanla onları izliyordu. Harry onu oradan nasıl alacağını düşünürken arkasından Mc Gonagall'ın seslendiğini duydu. Tam arkasındaydı ve:

-Sakın kımıldama Harry. Ona dokunma dedi.

Daha sonra asasıyla zarif bir bilek hareketi yaptı:

-Lendardando!

Malfoy'un ağaçla bağlantısı kesildi ve yavaşça yere indi. Sanırım kalan yolu yürümesi gerekecekti.

-Harry Potter!.. Sen benimle geliyorsun, dedi Mc Gonagall.

                                                                                                     *

TÜRK USULÜ HARRY POTTER - TAMAMLANDIWhere stories live. Discover now