27 . BÖLÜM ( TÜRK PROFESÖR )

64 28 0
                                    

 Hermonie:
- Özür dilerim profesör ama isminizi söylememiştiniz.

-Özür dilerim bayan Granger, kendimi tanıtmayı unuttum. Ben Profesör Başaran. Adil Başaran ama siz sanırım soyadını kullanmayı tercih ediyorsunuz. O yüzden bana Profesör Başaran diyebilirsiniz ve siz bayan Granger... Ününüz kulağıma kadar geldi. Siz sanırım döneminizin en iyisiymişsiniz. İsminizi nasıl bildiğime şaşırmadınız.

Hermonie kulaklarına kadar kıpkırmızı kesildi.

-Evet, ne diyordum. Türk Büyücü Teknikleri... Türkler savaş konusunda çok iyiler. Bunu zaten tarih derslerinden biliyor olmalısınız. Şimdi de gelelim savaş yeteneklerini büyücülük yetenekleriyle birleştirmeye...

Bana büyücülük dünyasında duyduğunuz en kötü laneti söylemenizi istiyorum.

Sınıfa anında bir gerginlik havası hakim oldu. Sınıftakilerin çoğu bunun öldüren lanet olduğunu biliyordu. Çağın görüp görebileceği en karanlık büyücü tarafından yıllar önce çok kullanılmıştı. İçlerinden kimse bunu söyleyemeye gönüllü olmadı. Yalnız birinin eli havadaydı.

-Harry Potter. Evet, tahmin etmiştim. Bu laneti söylemeye sen cesaret ediyorsun.

Harry kendinden emin bir ses tonuyla:

-Öldüren lanet, profesör, dedi.

-Güzel , Harry. Şimdi, bir bakalım. Büyücüler tarihte çeşitli işkencelere maruz kaldılar ve şu meşhur öldüren lanete!

Sınıf bu sözlerin ardından bir titreme dalgasına kapıldı.

-Görüyorum ki adı bile sizi oldukça rahatsız ediyor. Peki bundan kurtulmanın bir yolu yok mu?.. Var elbette. Koruma kalkanı.

Her şeyden önce rakibinizi iyi tanımanız ve bir sonraki hamlesini kestirmeniz gerekecek. Vakti gelince de koruma kalkanı devreye girecek.

Bu büyüyü ancak altıncı sınıftan sonra yapabilecek olgunluğa kavuşacaksınız fakat ben yine de şimdiden söz etmek istedim.

TÜRK USULÜ HARRY POTTER - TAMAMLANDIKde žijí příběhy. Začni objevovat