11.okénko

80 20 5
                                    

Noah si užíval čas strávený o Leedsových. Vánoce pro ně byla velká událost, Suzie mu často říkávala, že její rodina jsou tak trochu Kdovíci. Teď už chápal, jak to myslela. Se Suzie chodí už celkem dlouho, a tak se rozhodli, že už mohou strávit vánoční svátky u rodiny toho druhého. A její rodina byla první.

„Nemám ti to radši zabalit?" zeptala se Suziina matka, když jej hodnou chvíli sledovala, jak zápasí s balícím papírem.

„Chci to zabalit sám, ale nějaká pomoc by se mi hodila," povzdechl si poraženě. Byl to jeho první rok ze školy a měl to štěstí, že si téměř okamžitě našel práci, akorát teď nějak nestíhal ostatní věci.

„Pro začátek by sis měl ustřihnout nový kus papíru, tenhle je příliš malý," řekla a už vzala do rukou roli červeného balícího papíru, který na sobě měl jmelí, a ustřihla potřebně velký kus. Pak už si od něj převzala krabici a začala mu názorně ukazovat, jak by to měl zabalit. „Víš, jsme opravdu rádi, že Suzie chodí právě s tebou. Nevykládej si to špatně, milujeme ji, ale jsme radši, že si domů přivedla kluka-"

„Tak to je neuvěřitelný!" zamumlala šokovaně černovláska, která stála ve dveřích se dvěma skleničkami vaječného likéru. „On to nevěděl, děkuju moc, mami," zachraptěla, načež se otočila na patách a odešla pryč.

„Nevěděl jsem co?" optal se nervozně Noah.

„Asi bys měl jít za ní," hlesla Suziina matka, která se teď opravdu cítila špatně za to, že o tom vůbec začala hovořit.

Noah nemusel hledat svou přítelkyni velmi dlouho. Její táta ji prozradil a řekl mu, že je venku na zahradě. Nenapadlo jej si však vzít bundu, takže teď trochu mrzl. Suzie byla chytřejší a zabalená v teplém kabátu seděla na lavičce, která se schovávala pod malou stříškou, takže nebyla zasněžená.

„Chceš o tom mluvit?" zašeptal, když se vedle ní posadil.

„Teď už asi nemám moc na výběr, ne?" odfrkla si, ale nepodívala se na něj.

„Víš, že mi můžeš říct cokoliv. Tak co je na tom, že jsi bi?" položil spíše řečnickou otázku, neboť předpokládal, že právě o to zde šlo.

„Jenže já nejsem bisexuál, Noahu," oznámila mu a konečně mu věnovala pohled.

„Ou." Na to nevěděl, co říct. „Víš, co? Je mi to jedno. Nemusíš mi to říkat. Stejně to nezmění to, jak moc tě miluju."

„To nemůžeš vědět," hlesla ztěžka. Byla doba, kdy si připadala rozbitá. Teď už se tyhle pocity objeví jen, když o tom musí někomu prvně říct. Znovu je tu ten strach z odmítnutí.

„Vím to," trval na svém.

Suzie si poraženě povzdechla. Věděla, že už mu to musí říct, když to její matka začala. „Krom mužů mě ještě přitahují jedinci, u kterých nemůžeš na první pohled určit, jestli se jedná o muže nebo ženy. Většinou jsou to nebinární lidé, ale můžou to být i agender lidi. Ve finále mi je jedno, jestli je to kluk nebo holka," vysvětlila. „Máma se bála, že si někoho takového přivedu domů. Vím, že by ho, nebo ji přijali, ale trvalo by jim to nějaký čas. Proto jsou rádi, že chodím s tebou."

„Tak to je hustý," vydechl překvapeně Noah, který doposud neměl nejmenší tušení, že něco takového existuje. „Vidíš, pořád tě miluju stejně," dodal se zářivým úsměvem na tváři a než stihla něco říct, políbil ji.



•••

Spectrasexual je někdo, koho sexuálně přitahuje široká škála pohlaví a genderové identity. Liší se od omnisexuálů/pansexuálů, kterým na pohlaví nezáleží vůbec.

 Liší se od omnisexuálů/pansexuálů, kterým na pohlaví nezáleží vůbec

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Hvězda vánočníWhere stories live. Discover now