Ďalší večer som sa znovu prebudil ako duch. Hneď som šiel za najstarším Aftonovým synom. Lenže aj tentokrát som sa zasekol vo výťahu. Ďalej ma to proste nepustilo. Mohol som sa snažiť sebeviac. Sakra! Vrátil som sa teda a vtelil sa do svojho tela. Premenil som sa na malého macka a premiestnil sa k chlapcovi. Ten ma hneď vzal z postele a silno stisol. ,,Bojím sa, Goldie..." šepol. Pozrel som sa na neho. ,,Neboj. Pokiaľ nebudeš plakať, si v bezpečí." Prikývol. ,,Dávaj si ale pozor! Od dnes tu sú ďalší," povedal som mu. Povedal som mu o Puppetovi, Mangle, BB. Tí doteraz totiž nechodili. Chlapec prikývol.
Dávali sme spolu pozor, keď sa spoza dverí ozval podivný zvuk. ,,Rýchlo ich zavri!" zvolal som. Chlapec priskočil k dverám a zavrel ich. Spoza dverí sa ozval hlas: ,,Otvor chlapče! Neublížim ti!" Ten hlas bol Nightmare-ov. Prečo vyšiel? Mal výjsť až o dve noci neskôr! Rýchlo som chlapca poučil aj o Nightmare-ovi. Medzitým sme aj všetko kontrolovali.  Našťastie sa nič vážnejšie už nestalo. No... Stalo... Chica sa zbláznila. Len tak si vletela do izby a vrhla sa na chlapca. Našťastie ju Puppet odtiahol a zopakoval pravidlá. Chlapec sa ale skoro rozplakal. Našťastie nás už žiadny jumpscare nečakal.

Viem... Kratšia časť... Mám pre vás oznam. Ďalšia kapitola bude Ask. Ak máte ešte otázky, tak píšte. Ak sa aj po Ask nájdu ďalšie otázky, urobí sa druhý. Ďakujem^^.

Goldieho príbeh 5On viuen les histories. Descobreix ara