10. Elbise

9.6K 545 12
                                    

iyi okumalar :))

Foto:Hayal ve elbisesi :)) 

Bunu sonra düşünecektim. Scarlett O'hara böyle durumlarda benim kurtarıcım olurdu her zaman. Çünkü planladığın şeyler gerçek olmuyordu. Hep planımı bozan bir şey olurdu. O yüzden anı yaşayacak ve zamanı geldiğinde olacakları düşünecektim. Esra ile geçireceğim güzel günü bunu düşünerek mahvetmek istemiyordum.

Esra'ya rahatlamaya çalışarak gülümsedim."Çok güzel vakit geçireceğiz. Demir'in evi hep düşündüğümüz gibi fazla lüks. Çalışanları da var." dediğimde Esra gülümsedi. "Havuza da girelim." dediğinde gülümsedim. "Tabi ki." derken içimden Demir'in havuzunun kullanılması konusunda takıntısı olmaması için dua ediyordum. İşte böyle acınası bir durumdaydım. Evli olduğum adamın kim olduğunu bile bilmiyordum.

***

Ömür

Demir'i duyduktan sonra Güneş'e o görmeden mesaj attım. Yeni gelinimiz bu akşam büyük ihtimalle arkadaşıyla yemeğe gelecekti. Güneş ortamı yumuşatabilirdi. Ona burada gerçekten ihtiyacımız vardı. 

Demir konuşmasını bitirdikten sonra Oya'yı çağırdı. "Akşam misafirimiz var." dediğinde araya girip "Güneş ve bende burada yiyeceğiz." dedim. Oya giderken Demirşaşkın bir şekilde bana bakıyordu. Omuz silktikten sonra "Masada ölüm sessizliği olmasını istemedim." diye açıkladım. Kızacağını düşünmüştüm ama düşünceli bir şekilde başını sallamaktan başka bir şey yapmadı. Onun düşüncelere dalıp gitmesi içimi acıtıyordu. Mutlu olacağını sanmıştım. Eğer şimdiki gibi mutsuz olacağını bilebilseydim... Eğer bilseydim...

Bir süre sessiz kaldıktan sonra "Hadi devam edelim." diyerek zarları attığımda "Sıra bendeydi." diye mırıldandı.

Onun dalgın hallerine çok alışık değildim aslında. O yüzden ne yapacağımı bilemiyordum. Onu aptal bir oyunun içine sürüklerken bu kadar etkileneceğini düşünmemiştim. Yoksa böyle bir şey için Münevver Babaanne ile işbirliği yapmazdım. 

Demir zarları elinde tutarken "Hayal ile yolunda gitmeyen başka bir şey mi var?" diye sordum. Başını iki yana salladı. "Her zamanki şeyler." dedi.

Onun bu halinin benim yüzümden olmasına dayanamıyordum. Çok uzun zamandır onu güldürmek için yanındaydım ama bugün onun hüznünün nedeni olduğumu bilmek canımı iyice sıkıyordu. "Demir, evliliğinizin çok başındasınız. Eğer hemen boşanırsanız bunu basına yanlış bir karardı diye anlatabiliriz." dedim. Bu suçluluk duygusu beni yiyip bitiriyordu resmen. O yüzden sürekli çözüm düşünen bir hale gelmiştim.

Başını iki yana salladı. "Onu özlüyorum bazen." diye itiraf ettiğinde şaşkınlıkla ona bakıyordum. Hayal ile zaman geçirirken onun mutlu olduğunu biliyordum aslında ama bu kadar bağlı olduklarını bilmiyordum. Aklıma gelen soruyu sormadan edemeyecektim.

"Yoksa... ona aşık mı oldun?" diye sorduğumda Demir ummadığım bir şekilde kahkaha attı. Sonunda bana dönüp "Ben aşık olacak adam mıyım?" diye sordu. Başımı iki yana salladığımda "Sadece arkadaşım olması hoşuma gidiyor." dedi.

"O zaman yine arkadaş olabilirsiniz, böylece bu evlilik süresi sizin için eziyet olmaktan çıkar." dediğimde düşünceli bakışlarla baktı. "Kız odasından bile çıkmıyor." diye mırıldandı kendi kendine. Ona ulaşamıyor olmak canını yakıyordu. Bu gözlerinden açıkça okunuyordu. 

"Sen, ben, babaannen ve Güneş dışında kimse bunları bilmediğine göre merak etme. Başkaları varken mutlaka yan yana olacaksınız. Zamanla yeniden arkadaş olursunuz." diye teselli vermeye çalıştım. Buna çok da inanmasam da.

Demir bir şey demeden zarları atıp oyununu oynadı.

***

Hayal

Esra ile alışveriş merkezindeki tüm mağazalara girip alışveriş yaptık. Onunla böyle alışveriş yapmayı fazlasıyla özlemiştim. Onun hayranlıkla baktığı elbiseyi görünce gülümsedim. "Çok güzelmiş." dediğimde "Ben de aynısını düşünüyordum. Sana çok yakışacak." dedi. Başımı iki yana salladım. "Nerede giyeceğim ki?" 

"Artık ünlü bir adamla evlisin, mutlaka ihtiyacın olacaktır." dediğinde yine de onu almak istemiyordum. Demir ile hiçbir zaman bir yere gideceğimizi düşünmüyordum.  Esra elbiseyi zorla elime tutuşturup giymemi istediğinde ısrarlarına dayanamadım. Sadece denemekten zarar gelmez diye düşünüyordum.

Elbiseyi giydiğimde fikrim tamamen değişmişti. Elbiseye resmen aşık olmuştum. Kabinden çıktığımda Esra gülümseyerek "Bunu biliyordum işte. Tabi ki alıyoruz." dediğinde başımı sallarken buldum kendimi. Bu elbise gerçekten büyülü gibiydi. Kim giyse onu çok güzel gösteren bir elbise. Bunu kendi kıyafetlerimi giyerken çok daha iyi anladım aslında. 

Bazen bazı elbiselerin insanı olduğundan güzel gösterebileceğinin en büyük kanıtıydı bu elbise. Omzunun birinde çiçeklerden oluşan detayı dışında fazla sıradan görünüyordu aslında ama giydiğinde bir prenses gibi hissediyordun. O an Demir'in beni bu elbise içinde görmesini istedim nedense. Kadınca aptal bir istekti.

8.8.18 tarihinde düzenlendi

En Büyük Hayalimdin Sen -Tamamlandı-Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin