9. Sonradan Akla Gelir Hep

11K 575 18
                                    


Foto:Hayal

Bir kadının onu öyle tehdit etmesi hiç hoşuna gitmemişti Hayal'in. Günlerdir de bir şey olduğu yoktu zaten. Boş laflardan ibaretti diye düşünmeden edemedi. Ayrıca Demir ne olursa olsun oyunu kaybetmişti ona göre. Dalgın dalgın yemeğiyle oynayana arkadaşına bakıp "Esra aşık mı oldun yoksa?" dedi alayla.

Esra elindeki çatalı masaya düşürüp "Ne?" dedi heyecanla. "Nereden çıktı şimdi o?" dediğinde Hayal fazlasıyla eğleniyordu.

"Ne bileyim yemeden içmeden kesildin. Bir deri bir kemik kaldın." dedi alayla. Esra çekinerek arkadaşına baktıktan sonra "Öyle olsam ne olur?" diye sordu.

"Ne? Aşık mısın?" dedi Hayal heyecanla. Esra usulca başını salladığında Hayal minik bir çığlıkla yerinden kalkıp arkadaşına sarıldı. Sonra gözlerini açıklama beklediğini belirten şekilde arkadaşına dikti.

Esra anlatmadan kurtulamayacağını biliyordu. O yüzden ne kadar çabuk söylerse o kadar çabuk biteceğini düşünerek "Emre." dedi.

"Emre." dedi Hayal gözlerini kısmış bir şekilde. Bir an aklında Emre diye biri canlanmamıştı. Sonra "Yayınevindeki Emre mi?" diye sordu birden aklına gelerek.

Esra başını sallayınca Hayal gülümsedi. "Oo yakışıklı çocuğu buldun tabi." diye takılırken Esra'nın yüzü soldu. "Ne oldu?" dedi Hayal hüzünle. Arkadaşının yüzünün düşmesine katlanamıyordu.

"O benim farkımda bile değil." dediğinde Hayal 'Derdin bu mu?' dercesine baktı arkadaşına. Sonra telefonunu eline alıp birini aradı. Birkaç çalıştan sonra telefon açıldı.

"Naber Emre?" dediğinde Esra'nın ona öldürecekmiş gibi baktığına emindi. Telefon konuşması bittiğinde Esra'ya bakıp "Her zaman gittiğimiz yerde bir saat sonra." dedi.

"Şaka yapıyorsun herhalde." dedi Esra sinir ve şaşkınlık karışık bir şekilde.

Hayal başını iki yana sallayarak "Hayır." dedi. "Benimle buluşacağını sanıyor ama benim çooook işim var bugün. O nedenle sen gideceksin canım." diyerek masadan kalkınca Esra "Şaka yapmıyorsun." dedi. Hayal arkadaşına dönüp "Tabi ki yapmıyorum. Çabuk kalk çabuuuk, kıyafet seçmemiz lazım. Makyaj falan. Hadiiii." dediğinde Esra birden yerinden fırladı.

"Bir saat mi? Bir saatte ben nasıl hazır olacağım?" dedi telaşla. Hayal gülerek "Tabi ki benim yardımımla." dediğinde Esra gülümseyerek "Hadi o zaman başlayalım." dedi.

***

Heyecandan elleri titriyordu. O kadar zaman farkında bile olmayan bir adamı oyuna getirmişti Hayal. Onun bir suçu olmasa da Emre onu suçlayabilirdi. Hayal ne demesi konusunda ona bir sürü şey söylemişti ama şimdi hiçbiri aklında değildi. Gözleri hızla masaları tarayıp Emre'yi gördüğünde gülümsedi.

Yavaş adımlarla masaya gittiğinde Emre gülümseyerek ayağa kalktı. "Hoş geldin." dediğinde Esra kalbinin yerinden çıkacağını hissediyordu.

Gülümseyerek "Hoş buldum." dedikten sonra ikisi de masaya oturdular. Esra heyecanla "Hayal." dediğinde Emre gülümseyerek "Biliyorum." dedi.

"Nasıl?" dedi Esra güçlükle. Bu deli kız yoksa ondan hoşlandığını mı söylemişti? İrileşmiş gözleriyle Emre'ye bakarken "Ona kızma lütfen." dediğinde Esra kızmanın az kalacağını geçirdi içinden. "Esra ben de senden hoşlandığımı söylemiştim Hayal'e." dediğinde Esra ağzı açık şaşkınlıkla baktı Emre'ye. Ne yani bu kadar zamandır boşa mıydı çektiği karın ağrısı? Bu adam da mı ondan hoşlanıyordu ve Hayal bunu söylememiş miydi?

En Büyük Hayalimdin Sen -Tamamlandı-Where stories live. Discover now