23. Senin İçin

7.6K 522 9
                                    

oy ve yorumları unutmayalım. Foto:Hayal

Hayal

Karşıma geçmiş yarın gideceğini söylüyordu. Benden uzak olmak onun için bu kadar önemli miydi gerçekten? "İyi yolculuklar." dedikten sonra ayağa kaktığımda kolumu tutunca bir an dönüp ona baktım.

"Bu kadar mı?" diye sorduğunda daha ne söylememi beklediğini anlamıyordum. Ona bakarken "Anlamadım" diyebildim zorlukla.

Ayağa kalkıp ona bakmam için çenemi eliyle hafifçe yukarı kaldırdı. "Bir şey söylemeyecek misin Hayal?" 

"Söylenecek bir şey yok Demir. Benden uzağa gittiğini bilmeseydim seninle geleceğimi söylerdim ama sen kaçıyorsun. Bu kadar katlanılmaz olduğumu bilmiyordum. Öğrettiğin için teşekkürler."

"Öyle düşünmedim." 

Başımı sallamakla yetindim. "Pekala izin verirsen senden uzak olacağım için odama gidip dans etmek istiyorum. Sen gidince de evde parti veririm artık." diyerek bir adım atmıştım ki "Neden gözlerin dolu o zaman?" diye sorduğunda daha fazla dayanamadım.

"Karşıma geçmiş gideceğini söylüyorsun. Hem de yarın! Sonra da dikkatle gözlerime bakıyorsun alay etmek için. Yeter Demir! Sana aşık olmak hayatımın en büyük hatasıydı, kabul ediyorum. Ama aşkımın seni bu kadar rahatsız ettiğini bilmiyordum. Git ve benden uzakta rahat rahat yaşa. Canın ne isterse onu yap. Ben nasıl olsa seni beklerim, değil mi?" dediğimde gözümden süzülen bir damla yaşa engel olamadım.

Demir belimden tutup beni kendine çektiğinde benimle alay ettiğini düşünmeden edemiyordum. Kulağıma eğilip "Gitme dersen gitmem." diye fısıldadığında başımı iki yana salladım. Gururumu daha fazla ayaklar altına alıp onu mutlu etmeyecektim.

"İstediğin yere gidebilirsin."

İç geçirdi. Yavaşça bana eğilerek "Seni bırakıp gitmek istemiyorum." diye mırıldandı. "Lütfen 'gitme' de Hayal. Lütfen biraz daha bana aşık kal ve sana kapılıp gitmeme izin ver."

Göz yaşlarım yanaklarımı doldurmuştu. O an hiçbir şey söyleyecek durumda değildim. Bu yüzden koşarak ondan uzaklaştım. Bir insan onu seven bir insana nasıl bu kadar acımasız davranabilirdi? Onun bu acımasızlığı canımı sıkıyordu fazlasıyla. Odama gittiğimde gözyaşlarıma engel olmadım. Yatağa yatıp hıçkıra hıçkıra ağladım. Resmen benimle oynuyordu işte! Canlı bir oyuncaktım onun için.

Uyuyakalmışım ağlarken. Uyandığımda gözlerimi zorlukla açtım. Şişmişlerdi. Aynaya geçip kendime bakarken bunun Hayal olmadığını biliyordum. Evet sevdiğim tüm insanlar beni terk etmeye alışmışlardı. Son vurgunu da Demir yapıyordu. Odamın kapısı açılıp Oya Abla içeri girdiğinde beni böyle gördüğü için bir an utandım. "Günaydın." dedim belli belirsiz bir şekilde.

"Demir Bey uyanıp uyanmadığınızı sordu. Birazdan çıkacakmış. 'Eğer uyanıksa aşağı gelsin' dedi."

Başımı sallayıp "Geliyorum hemen." dedim.

Hızla banyoya gidip elimi yüzümü yıkadıktan sonra en sevdiğim elbisemi giydim. Adam beni terk ediyordu ama ben salak gibi beni son görüşündeki gibi hatırlayacağı için güzel olmak istiyordum. Kendime salaklığım için kızarken bir yandan da makyajla gözlerimdeki şişliği kapatıyordum hızla.

***

Aşağı indiğimde Demir cam duvarın oradan dışarı bakıyordu. "Günaydın." dediğimde bana bakınca güçlükle yutkundum. Görmesem de evde bir yerlerde olduğunu bildiğim adamın gideceğini bilmek gerçekten beni huzursuzlandırıyordu.

En Büyük Hayalimdin Sen -Tamamlandı-Where stories live. Discover now