Not ( Lütfen Okuyun )

2.7K 69 23
                                    

ÖNEMLİ KISIM

Öncelikle sıkı bir Harry Potter Hayranı değilim. Hatta açıkça söylemek gerekirse yalnızca filmleri izledim. Elimden geldiği kadar HP terimlerini ayırıp ona uygun bir şekilde çevirmeye çalıştım. Ama arada kaçan ve Türkçe film veya kitaplarda nasıl çevrildiğini bilmediğim kelimeler oldu. Onları bölüm sonuna dipnot düşüyorum. Hatalarımı düzeltebilirsiniz, hatta bu beni mutlu eder. 

Bunun dışında çeviri orijinaline çok yakın, gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz. Hikayenin orijinalini okumak isteyenler için de aşağı link koyacağım.

Hikaye dark bir hikaye. Her türlü uygunsuz içerik mevcuttur. İsteyen şimdiden çıkabilir. Gelip saçma sapan yorumlar yapmayın diye baştan söylüyorum, hiçbir zaman kızların aşağılandığı hikayeleri tasvip etmedim ve etmeyeceğim. Bu hikayede yazılanlarla kötü çocuk-saf kız ilişkilerini bir tutmayın.

ÖNEMLİ OLMAYAN KISIM

Hikaye AO3 ( Archive of Our Own )'da yazılmış bir hikaye. Ülkemizde pek yaygın bir platform olmadığı için ben Türkçe hikayelere rastlamadım. Ama yurt dışında neredeyse bütün hayran kurgular bu platformda yazılıyor. Çok daha profesyönel hikayeler, kurgular var. İngilizcesi iyi olan mutlaka bir baksın derim.

Draco ve Hermione benim içimde hep bir ukte kaldı. Yazara Draco'yu harcadığı için çok kızdım ve bu shipi içimde bir türlü bitiremedim. Bir şeyler yarım kalmıştı. Normalde romantizm okumamama rağmen bu iki karakterin çok güçlü ve özel bir çift olacağını düşüncesini kafamdan atamadım. Bu yüzden kafamdaki sona ulaşabilmek için kendimi hayran kurgulara boğdum. İşe yaradı da. Artık Hermione ve Draco kafamda bambaşka hikayeleri olan iki karakter. Adları geçtiğinde aklıma filmdeki halleri gelmiyor artık ve böyle daha mutluyum. Bu hikâyenin de bu konuda epey yardımı oldu. Anlayacağınız  bu ikilinin ve bu hikâyenin ben de çok özel bir yeri var. Umarım sizde de aynı etkiyi bırakır :)

Çevirmemi istediğiniz başka hikayeler olursa yazabilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim.

Hikayenin orijinali:

https://archiveofourown.org/works/15370968/chapters/35668776

Breath Mints / Battle Scars ( Türkçe Çeviri )Where stories live. Discover now