6. Jiný domov

1.9K 91 0
                                    

Obrázek - Robert  (Alan Ritchinson)


„Nemůžu přeci jen tak odjet!" zahulákala naštvaně.

„Tammy..." zkusil to znovu Ben.

„Ne..." řekla tvrdě. Stáli teď proti sobě v kuchyni a měřili se naštvanými pohledy. Sam si nemohla pomoct, ale Ben byl vytrvalý protivník – byl stejně tvrdohlavý jako ona.

„Sakra, ženská..." křikl naštvaně a praštil do jídelního stolu. Sam ignorovala křupnutí dřeva a dál se na něj mračila.

„Bene, nemůžeš přeci po někom chtít, aby jen tak odešel s někým, koho zná sotva tři dny! Nemůžu to tady všechno opustit," odsekla nazpět. Pravdou byla, že jí bylo mnohem lépe. Žádné točení ani bolest hlavy, i žaludek byl na tom lépe. Jen kdyby se ty nepříjemné černé žíly ztratily...

„Tammy, proboha... našli jsme tě v tratolišti krve. Sama víš, že na tom nejsi dobře. Co se stane, když na pár dní odjedeš?"

„Co se stane?" vyjekla. Ano, co se vlastně stane? Zakroutila zoufale hlavou. „Ne... to nejde." Ben si povzdechl a přešel k ní. Chytil ji za ramena. „Tammy..." Podívala se na něj.

„Chceme ti pomoct, ale tady to nejde. Kousnul tě upír... Normálně by si už teď byla mrtvá nebo proměněná. Ale i když nejsi ani jedno z toho, něco je špatně. Dovol nám... dovol mi ti pomoc."

Váhala a on to poznal. „Jde snad o tvou práci? Vždyť se nic nestane, když si vezmeš pár dní volno. Jsi nemocná a je normální, že než se lidé vyléčí, tak do práce nechodí."

„A co Elle?" Byla zoufalá. Nechtěla – ne, nemohla odjet. Vždyť to byli cizí lidé.

Kteří, jí už ale jednou zachránili život.

Vydechl. „S námi nemůže... Nemůže u někoho zůstat? Co třeba tví bratři?" Dlouze vydechl. „Tammy, musíš s námi – co by to udělalo s Elle, kdyby si tady zůstala a neuzdravila se?" Bylo jí jasné, že chce spíš říct - co by to s Elle udělalo, kdyby umřela? Ale raději mlčel. Otřásla se.

Unaveně vydechla. „Tak dobře," zamumlala nakonec tiše.

„To je dobře. Teď si běž sbalit, ano?" Slyšela tu úlevu v jeho hlase.

Překvapeně na něj pohlédla. „To pojedeme hned?"

Přikývl. „Nemůžeme čekat. Běž si sbalit, ano? My seženeme odvoz."

„To nebude třeba," ozval se najednou Sniff. „Jsou tady."

Ben naštvaně zavrčel.

„Běž, my to zatím vyřídíme."

Sam neměla sílu se s ním dohadovat a raději si to zamířila do svého pokoje. Na prahu schodiště se ale zastavila. „Kdo je tady?" zeptala se zmateně. O čem to vlastně před chvílí mluvili?

Když viděla pohledy, které si dva vlkodlaci vyměnili, už odpověď nepotřebovala. Smečka. Přijeli si pro ně.

Připadala si jako v mrákotách. Co to vlastně dělá? Jo, jasně, zrovna se balí, ale proč to dělá? Ruka ji znovu vystřelila k zápěstí.

Zatřepala hlavou. Vůbec si nebyla jistá, tím co se chystá udělat, ale měla jinou možnost? Neviděla žádnou.

Ani nevěděla, co si má sebou zabalit. Kam vlastně jedou? Jak dlouho bude pryč? A co sakra řekne Elle?

Znovu naštvaně zaklela, když se do cestovní tašky snažila narvat svou oblíbenou mikinu. Zaběhla i do koupelny, odkud si vzala kartáček a jiné toaletní potřeby a zamířila zase dolů. To všechno jí zabralo sotva pár minut.

Království vlkaWhere stories live. Discover now